Sertarul cu pareri - Reteaua Energetica/Power Grid - DRAFT

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
adixor

Sertarul cu pareri - Reteaua Energetica/Power Grid - DRAFT

22 Jan 2011, 12:21

.
.
.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Acest thread a fost finalizat. Revewiul rezultat a fost postat aici: http://forumboardgames.ro/viewtopic.php?f=73&t=941
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
.
.
.

In urma propunerilor si a unei extrageri aleatorii, urmatorul episod din Sertarul cu Pareri va aborda jocul Reteaua Energetica (vers. romana) / Power Grid (versiune engleza). Daca considerati ca sunt diferente intre aceste 2 editii va rog sa notati acest lucru in cadrul parerii voastre, in sectiunea corespunzatoare.

Alte review-uri din seria Sertarul cu Pareri:

- Sertarul cu Pareri - Dominion
- Sertarul cu Pareri - Agricola
- Sertarul cu Pareri - Mr. Jack
- Sertarul cu Pareri - Small World
- Sertarul cu Pareri - Puerto Rico
- Sertarul cu Pareri - Race for the Galaxy
- Sertarul cu Pareri - Twilight Struggle
- Sertarul cu Pareri - Stone Age
- Sertarul cu Pareri - Mystery of the Abbey
- Sertarul cu Pareri - BattleLore
- Sertarul cu Pareri - Dixit

Va rog sa adaugati timp de o saptamana comentariile voastre (maxim 1 rand per subiect) pentru jocul Reteaua Energetica / Power Grid.

from http://www.boardgamegeek.com/image/173153

Reguli:
- la fiecare sectiune din cele de mai jos se admit pareri de maxim 1 rand, dar vor fi aprecitate cele mai succinte (dar totusi utile).
- NU se discuta celelalte pareri si chiar e recomandabil sa nu le cititi inainte de review-ul vostru
- recomand obiectivitate pe cat posibil si echilibru.
- puteti folosi in comentariile voastre, daca considerati necesar, evaluari de genul "low/medium/high" la diferite sectiuni dar nu vor fi agregate in vreun fel, notate sau altfel transpuse in note sau scoruri.
- puneti-va in locul celui ce cauta informatii despre un joc si ganditi-va ce informatii i-ar fi utile; intr-un rand incap muuulte informatii.

Sectiuni:
1. Componente
2. Regulament (claritate, complexitate)
3. Mecanica/Desfasurarea jocului
4. Complexitate / Fun Factor
5. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate
6. Pro
7. Contra
8. Alte observatii si consideratii

Va incurajez sa isi exprime toata lumea parerea, din cei care l-ati jucat (sau l-ati vazut jucat - e important si acest aspect, cum se vede jocul de "afara", dar in acest caz adaugati in dreptul opiniei voastre nota "nu l-am jucat" pentru a marca in reviewul final acest lucru). Odata adunata varianta finala, va fi adaugata ca si link la pagina Power Grid pe BoardGameGeek.

Bineinteles, nu in ultimul rand, have fun! Your move!

haretel

Re: Sertarul cu pareri - Reteaua Energetica/Power Grid - DRAFT

22 Jan 2011, 20:55

Am jucat o sg data varianta romaneasca - Reteaua Energetica - in 5; consider ca imi permit sa scriu aici :)

1. componente functionale, grafica draguta pt ceea ce se vrea a fi: un joc economic destul de serios - very German as spune :)
2. nu am trecut prin el; mi s-a explicat de catre alt jucator; se explica in max. 20 min zic eu
3. optimizare de drumuri+licitatie+planificare
4. complexitate medie spre mare as spune eu/pt mine exista un fun factor bun, dar e totusi un joc unde trebuie sa ai o minte odihnita (opusul unui party game)
5. cred ca e recomandat de la 4 sus / rejucabilitate mare
6. un joc care iti pune mintea la incercare; interactivitate buna data de partea de licitatie a jocului
7. mi-e greu sa zic ceva aici
8. merita incercat intr-un grup cu pofta de ceva mai serios
Last edited by haretel on 23 Jan 2011, 22:01, edited 1 time in total.

adixor

22 Jan 2011, 21:58

(mica nota: se pot da pareri doar la anumite categorii.. de exemplu daca nu crezi ca poti da la 7, il poti ignora; am avut review-uri care punctau doar 2-3 puncte din cele 8 si nu e nici o problema cu asta).

criss

23 Jan 2011, 11:37

7. nu prea bun in 2 jucatori; Locatii de start pe harta ce favorizeaza/defavorizeaza jucatorul.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

23 Jan 2011, 20:58

No ppl, a fost si concurs de Reteaua Energetica/Power Grid. Unde sunt parerile? Eu nu l-am jucat, deci nu ma pot pronunta. Dar voi, ce scuza aveti? :D

ciocanul

24 Jan 2011, 14:29

Nu cred ca o sa-l joci... :)

1. Componente
Sunt ok cuburile, usor de recunoscut si manipulat insa se putea si mai bine, tematic sunt fara nici o treaba. :)
Plansa arata bine dar e cam "glossy".

2. Regulament (claritate, complexitate)
Foarte clar, il citesti o data si stii sa-l joci. Poate vei reciti la setting-ul de piese dar in rest e usor.

3. Mecanica/Desfasurarea jocului
Licitatie, control de rute, numarat de bani, asezat de piese, reasezat de piese, iar si iar pana te apuca somnul.

4. Complexitate / Fun Factor
Raportul dintre banii ce ii ai si cat licitezi e tot farmecul jocului, licitatia e cam 70% din joc.
Desi e fun la inceput devine foarte plictisitor si monoton. Tot jocul numeri bani si licitezi.

5. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate
In 4 merge ok, in mai multi deja se taraganeaza, l-am jucat cred de vreo 5-6 ori, nu l-as mai juca acum nici picat cu ceara.

6. Pro
E poate un eurogame care poate fi aratat si la cei ce nu au avut de a face cu board games=urile, dupa o tura toti stiu ce au de facut daca au un IQ supraunitar.
Scaleaza bine, toti sunt apropiati, il avantajeaza pe cel din urma.

7. Contra
Devine plictisitor, fad si fragmentat. In momentul in care se ajunge la o licitiatie taraganata spre finalul jocului te ia somnul.
Jocul in faza de licitatie care e cea mai lunga:
23,24,25,25...100, 101, 102,...zzzzzzzz, 105...."stai sa numar banii si iti zic daca mai continui"....,106,107....zzzzzzzzzz...."hai o data, iar numeri banii ?" :D

8. Alte observatii si consideratii
Jocul putea fi mai bine facut zic eu daca: sistemul de licitatii trebuia sa fie ceva mai "uns", ceva gen cel din Cyclades in care nu se pierde atat vremea. Resursele trebuiau sa fie mai putine pt a avea un impact mai mare, sa fie mai "cutthroat" in aceasta privinta.
Nu prea inteleg sincer de ce are nota asa de mare pe BGG, nu stiu unul care sa-l fi lasat "masca" acest joc. :)

adixor

25 Jan 2011, 00:30

am jucat o singura data, in 2 (de fapt de 2-3 ori dar o singura data pana la sfarsit, joc full). Parerea mea bazata pe aceasta experienta:

1. componente cat se poate de medii ca si design, colorit sau grafica. Nimic nu m-a atras in mod deosebit si harta chiar nu-mi place.
4. Foarte complex, din ce in ce mai multe lucruri de calculat. La ultimele ture am stat o gramada pentru ca pur si simplu erau prea multe lucruri posibile de facut, fiecare putand schimba rezultatul final si castigatorul.
5. In 2 (cat am jucat) nu mi-a placut in mod deosebit, e cam plictiseala, si datorita licitatiei care nu functioneaza asa bine in 2.
6. Cateva mecanici interesante dar nu asa multe cat sa pot recomanda jocul
7. Foarte multe lucruri de calculat care nici macar nu mi se par interesante si nu-mi ofera satisfactie pe masura efortului depus
8. Exista atatea jocuri "euro" mult mai bune ca acesta incat nu vad un motiv pentru care l-as recomanda (decat ca e si in limba romana poate...)

Diana

25 Jan 2011, 19:10

1. Componente ok, functionale, de calitate (mai putin banii, se tocesc destul de repede); harta nu este prea atragatoare dpdv grafic.
2. Regulament clar, intelegi relativ usor jocul.
3. Licitatie pe centrale, planificare rute, construit orase, dobandit productie=bani.
4. Complexitate medie, fun factor mediu.
5. Recomand in 4. Am incercat si in 6, dar dureaza prea mult.
6. Este un joc economic ok, de care nu m-am plictisit inca.
7. Calitatea banilor lasa de dorit; probabil dupa mai multe partide, va deveni monoton.

adixor

02 Feb 2011, 15:33

Review-ul a fost compilat si postat aici. Multumesc tuturor pentru randurile de mai sus!

Post Reply

Return to “Discutii generale”