TransEuropa

Reguli forum
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.

TransEuropa

Mesajde bvicthor » 08 Mar 2010, 21:54

Autor: Franz-Benno Delonge
Numar de jucatori: 2 − 6
Timp de joc: 30 de minute

TransEuropa este un alt joc din multitudinea celor existente pe tema trenurilor. Este un joc simplu si care nu dureaza mai mult de 30 de minute. Deci este numai bun pentru inceputul unei sesiuni de jocuri. Nu necesita mult timp de pregatire, doar intindem tabla de joc, ne luam piesa care marcheaza orasul nostru de start si locomotiva pe care o plasam pe tabela de puncte de pe tabla de joc. Si mai asezam legaturile de cale ferata astfel incat sa fie accesibile pentru toti jucatorii.

from http://www.boardgamegeek.com/image/84716


Tabla de joc reprezinta Europa. Harta este impartita in 5 zone, fiecare zona continand 7 orase. Fiecare jucator primeste, in mod secret, cate un oras pentru fiecare zona. Evident fiecare jucator va urmari sa-si uneasca toate cele 5 orase. Exista doar o singura actiune posibila pentru fiecare jucator, constructia de legaturi de cai ferate. Se pot construi pana la doua legaturi (in cazul in care pe tabla de joc este reprezentata o singura linie, de exemplu traseul trece printr-o zona de ses), sau o singura legatura (in cazul in care pe tabla de joc este reprezentata o linie dubla, de exemplu trebuie sa contruim un pod peste o apa sau chiar un tunel). Fiecare joc va contine un anumit numar de runde, fiecare runda terminandu-se in momentul in care unul dintre jucatori reuseste sa uneasca cele 5 orase. Jucatorul care a unit orasele primeste 0 puncte, ceilalti jucatori pierzand puncte in functie de numarul de legaturi care mai trebuiau construite pentru a uni toate cele 5 orase. In momentul in care cineva ajunge la 13 puncte jocul se termina, castigator fiind cel care are cele mai putine puncte.

Fiecare jucator isi desemneaza un oras de start, marcat printr-un indicator. Toate legaturile lui trebuie sa fie conectate la acest oras de start. Pe masura ce se construiesc mai multe legaturi este posibil ca toate orasele de start ale jucatorilor sa fie conectate intre ele.

Cum am spus este un joc simplu si in care trebuie sa eficientizezi unirea celor 5 orase, putine reguli, rapid, nu implica prea mult noroc (doar la inceput la alegerea oraselor) dar te poti folosi de traseele celorlalti jucatori pentru a ajunge la orasele tale. Nu este indicat sa treci prin alte orase decat cele proprii, daca treci si prin alte orase atunci ii usurezi situatia celui care are de unit acel oras cu altele. Noi l-am ales sa-l jucam impreuna cu niste prieteni care sunt mai la inceputul acestui „microb” al jocurilor si carora li s-a parut interesant. De preferat este sa fie jucat in 5 sau 6 jucatori. In 2 sau 3 tabla de joc este prea mare si nu prea te poti folosi de traseele celorlalti.
Avatar utilizator
bvicthor
Wizard Meeple
Wizard Meeple
 
Mesaje: 236
Membru din: 06 Ian 2010, 23:25
Localitate: Cluj-Napoca
Total VP-uri primite: 46


Re: TransEuropa

Mesajde pfinix » 12 Feb 2011, 15:36

:tu:
stiu ca e vechi review-ul, dar acum am dat peste el si chiar ma intereseaza jocul. am auzit insa ca este "out of print" din pacate. :(
pfinix
Ren FBG '11-'12
Ren FBG '11-'12
 
Mesaje: 490
Membru din: 02 Ian 2011, 22:21
Localitate: Bucuresti
Total VP-uri primite: 29Înapoi la Review-uri si impresii

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator