Apoi m-am uitat pe raft si m-am cam ingrijorat... Am cateva titluri care sunt usurele, colorate si foarte fun, dar mi se pare ca selectia nu e suficient de buna. Am avut in timp suficiente "gateway games" pe masa, dar cum am trecut oarecum de etapa aceea, au plecat si ele de pe rafturile mele, nu m-am gandit ca de unele din ele voi mai avea probabil nevoie. Asa ca apelez la ajutorul vostru. Hai sa incercam sa facem cea mai buna lista de gateway games pe care a vazut-o lumea vreodata. Si, ca sa fac lucrurile mai interesante, o sa elimin din start titlurile cele mai populare, cele care se gasesc pe mai toate drumurile si majoritatea dintre noi ne-am lovit de ele la un moment dat. Pentru ca, sa fim clari: unele jocuri se vand in milioane de exemplare, asa ca sunt sanse mari ca atunci cand vrem sa aratam cuiva cu ce se mananca un boardgame sa zica: "Aaa, Catan, il stiu pe asta... Asa e un boardgame? Ce ai altceva?"
Sa presupunem ca in loc de Catan poate fi oricare din titlurile astea: Carcassonne, Dominion, Ticket to Ride, Citadels, Pandemic, Lost Cities, Bohnanza, Small World, Stone Age, Alhambra. Ah, si fara Party Games.
Mai e o conditie, jocurile propuse de voi trebuie musai sa va placa si voua sa le jucati, sa nu va prind ca faceti recomandari de titluri la care in mod normal strambati din nas, dar aveti nostalgii de prin "tinerete".
Nu e nevoie sa faceti clasamente, doar sa insirati titluri - eventual cu argumente acolo unde simtiti nevoia - si sa specificati "mentiune speciala" daca e cazul la vreun titlu mai acatarii.
Fiecare mentionare a unui titlu va primi un punct, fiecare "mentiune speciala" va primi doua puncte, peste cateva zile o sa fac si un clasament sa vedem cum stau lucrurile.
"Wargames" si "dungeon crawlers" si jocuri de peste 3.0 jucati toata ziua, nu? Hai sa va vad la "gateway games"!