Jocuri cu carti

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
tenny

Jocuri cu carti

26 Jun 2011, 15:32

Ce jocuri cu carti aveti? Ce jocuri cu carti recomandati?
Am vazut ca cei de la cutia.ro au foarte multe jocuri cu carti. Nici nu stii ce sa comanzi. Personal sunt fan al acestor jocuri si au prins si bine la grupul meu. Eram curios ce mai stiti din ele si vi s-au parut interesante.

Tocmai ce am dat comanda pentru Turn the Tide care mi s-a parut frumusel si pentru La Isla Bohnitâ o extensie pentru Bohnanza (am deja jocul de baza + o extensie Bohnanza Erweiterungs-Set).

Mai am jocuri cu carti, dar cred ca le stie toata lumea, poate Kakerlakenpoker , Koe zoekt Boer , Get Nuts! si San Juan sa fie mai putin cunoscute/jucate.

alexddumitru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”

Re: Jocuri cu carti

26 Jun 2011, 16:00

Daca zici jocuri cu carti deja zici un sfert (sau poate mai mult) de colectie BGG. Mi-au trecut multe jocuri de carti prin mana, ca de, sunt mai ieftine decat cele cu tabla, pioni, zaruri, tot tacamul. Si, dintre astea mai light, cel mai mult ti-as recomanda No Thanks!, e un joc de licitatie foarte rapid, usor de invatat si haios. Si daca vrei ceva mai "carnos", ti-as recomanda noul Lord of the Rings: The Card Game, dar aici trebuie sa iti placa jocurile cooperative. Asta e noua noastra feblete pe care nu o avem inca in colectie :cry:

Daca te intereseaza, am scris despre amandoua pe blog.

pfinix

26 Jun 2011, 18:25

La noi au prins bine:

Dobble
Chaos Marauders - desi ai putea spune ca are ceva de boardgames, pt ca ai o plansa mica si asezi trupe in jurul ei, dar cea mai mare si importanta parte a jocului sunt cartile
Saboteur
Mow

pana la urma cred ca si Dixit se incadreaza ca joc de carti, desi are cutie mare si "tabla" de joc, dar la fel de bine te poti lipsi de cutie si de iepurasi

suf
King Meeple
King Meeple

26 Jun 2011, 21:32

Da, multe sunt jocuri de carti, desi unele au tabla si pot fi de cateva minute sau de multe ore. Noua ne-au placut:
Cosmic Encounter
Battle Line
Lost Cities
Thor
Dixit
Race for the Galaxy
Before the Wind
Money!
Age of Discovery
Relationship Tightrope
Kakerlakensalat
Euphrates & Tigris Card Game

imba
King Meeple
King Meeple

26 Jun 2011, 22:28

Clar ar merge Cosmic Encounter la un grup de 6-7 oameni. :-) Desi este cam intinsa definitia de joc de carti.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

26 Jun 2011, 22:56

Dintre jocurile exclusiv de "carti":
  • Battle Line - l-am primit de la "Secret Santa" anul acesta si in interval de cateva luni a devenit cel mai jucat joc din colectie. Asta spune multe.
  • Sleuth - imi place extrem de mult acest joc. Probabil din cauza ca nu aveam absolut nici o asteptare de la el cand l-am luat si m-a surprins placut.
  • 6 Nimmt! - a mers foarte bine la non-gameri, e fun si se lasa cu rasete in momentul in care iei capete de vita cu nemiluita
  • Thunderstone - Luv, luv, luv. Deck building game-ul meu favorit.
  • 7 Wonders - cred ca acesta este try-before-you-buy. Multora le place, insa sunt destui si celor carora nu le-a gadalat prea tare "coarda". Eu momentan sunt cam .... intre.
  • Monopoly Deal - stati, stati, nu dati cu pietre. Stiu ca are Monopoly in titlu, dar acest joc de carti este .... decent. Daca nu as stii ce inseamna Monopoly si cum este privit in lumea actuala a jocurilor de societate, as zice chiar ca este un filler foarte bun pentru ceea ce face. Am jucat 2 partide la un prieten si chiar daca a fost haos total (nu prea ai mare control asupra modului in care ceilalti te pot ataca), nu mi-a displacut experienta. L-as mai juca in momentele in care nu vreau sa imi dau mare importanta la masa de joc.
  • Lost Cities - la mine e aproape sa intre la categoria dezamagiri, insa probabil din cauza ca aveam eu alte sperante de la el. Il mai joc din cand in cand. Sunt insa multi cei care il apreciaza
  • Summoner Wars - concept interesant, pe mine nu m-a convins dupa prima partida. Insa sunt dispus sa ii mai ofer cateva sanse. Din ce am vazut pe BGG, are "fan base" mare.
  • Party trio: Werewolves, Mafia si/sau The Resistance - experiente faine, daca ai grupul de jucatori potriviti. Altfel s-ar putea sa iasa scantei, multi iau genul de jocuri prea personal.
Ce ti-as recomanda cu caldura: Battle Line, Thunderstone, Sleuth, 6 Nimmt! si Monopoly Deal. Ce te-as sfatui sa incerci inainte de a te decide: Summoner Wars (vad ideile bune din el, doar ca mie nu imi place sahul ... si mi se pare ca e ... sah cu miniaturi), 7 Wonders, si party-trio.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

26 Jun 2011, 23:10

Chuckila wrote:[*]Thunderstone - Luv, luv, luv. Deck building game-ul meu favorit.
Da, si eu il recomand cu caldura, mai ales daca reusesti sa faci rost fara eforturi mari de tot pachetul, ca sa ai o varietate incredibila si sa beneficiezi de toate combinatiile posibile - o sa arat curand si solutia mea de stocare pentru intregul ansamblu intr-o singura cutie. ;)
Mie imi plac mult jocurile lui Carl Chudyk - Glory to Rome si Innovation. Sunt foarte bune si eu zic sa nu asculti ce zic "gurile rele", cum ca GtR e o clona RftG sau San Juan. Exista elemente comune, dar sunt jocuri care arata, se simt si se joaca total diferit.

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

27 Jun 2011, 00:15

Nu pot sa cred ca nu a mentionat nimeni Dominion Intrigue (care este totusi primul card game in topul BGG, si pe care bineinteles il recomand cu cea mai mare caldura)

bogdanpocol

28 Jun 2011, 23:00

dominion si thunderstone sunt 2 joace super laudate. eu am incercat doar dominion si personal nu imi place, dar foarte multa lume il lauda si pe bgg este foarte sus in clasament.
Race for the galaxy - laudat si un loc super mare in clasamentul bgg. (nici asta nu imi place)
Gosu - unii il considera RFTG killer.

Rautz

29 Jun 2011, 00:45

bogdanpocol wrote: Race for the galaxy - laudat si un loc super mare in clasamentul bgg. (nici asta nu imi place)
Gosu - unii il considera RFTG killer.
Am jucat ambele jocuri foarte mult si chiar nu vad nici o legatura intre cele 2 jocuri cat sa 'omoare' unul pe celalalt

Am destul de multe jocuri cu carti pentru ca sunt usor de luat in vacanta si usor de setat pe masa

Clasamentul jocurilor mele ar fi:
-Dominion Intrigue + Prosperity
-Race for the Galaxy
-Gosu
-Biblios
-Dixit
-Citadels
-The Resistance
-Warhammer Invasion
-Bohnanza
-Saboteur 2 (?) nu l-am jucat inca

tenny

09 Sep 2012, 10:42

Din recomandari, am reusit sa achizitionez pana acum:

- No Thanks! - care e un joc foarte distractiv si reusit, desi am jucat cam rar;
- Saboteur - jocul cu tunele si pitici, care iar a prins bine, dar pe mine nu ma incanta asa tare;
- Dixit - un joc bun, dar doar cand iti vin ideile; :)
- Kakerlakensalat - l-am jucat doar cand l-am luat si am renuntat la el in ultima vreme;
- 7 Wonders - a prins super bine la grup si il scoatem des. Am luat si extensia;
- Werewolves - nu a prins deloc. Nu e genul nostru de joc;
- Citadels - e un joc ok. Dureaza mult pana isi alege lumea rolurile. Noi jucam cu o regula a casei - tragem cartile cu roluri random de pe masa;
- Bohnanza - cu 2 extensii, dureaza cam mult pentru ceea ce e, dar e ok.

iar de aseara cel mai nou in colectie:

- 6 nimmt! pe care l-am gasit in Cora, varianta in lb. romana. Surprinzator de distractiv joc. Te tine si in priza.

Dupa mintea mea am luat:

- Ligretto - prea mult haos, am jucat de 2 ori si atat.
- Bang - e dragut, dar mie imi pare rau ca nu exista si mai multe tipuri de carti + cateodata poti muri brusc si te plictisesti asteptand dupa restul.
- Glory to Rome - un joc foarte bun, greu de explicat incepatorilor, dupa cateva jocuri se face lumina. Merita jucat.
- Grass - ne-am jucat mai de mult, ne-a semiplacut, am uitat regulile si acum nu mai are nimeni rabdare sa le reia.
- Iliad - nu a prins la partea feminina a grupului, deci ramane nejucat.
- Uno - party game bun.

Si la final va intreb: ce recomandari mai aveti pentru mine? :)

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

09 Sep 2012, 11:55

Ar mai fi:

Sobek - Joc pentru 4 derivat din rummy, dar cu ceva mai multa interactiune. Merge cel mai bine in 3, dar e ok si in 2 sau 4

Jaipur - De la aceeasi producatori care au facut si Sobek. Jocul e pentru 2, dar merge bine si in 3 (cu usoare modificari de reguli - vezi aici)

Innovation - De la designerul Glory to Rome. Haotic si cu interactiune mare, dar foarte distractiv. Pentru 2-4 persoane, dar inteleg ca in 4 e mult prea haotic (n-am jucat decat in 2).

Castle of the Devil (sau Die Kutschfahrt zur Teufelsburg) - am scris despre el aici

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

09 Sep 2012, 23:31

Eu nu am jucat foarte multe card game-uri, de fapt nici foarte multe jocuri luate in total, dar cateva concluzii am din ce am vazut pana acum.

In primul rand nu-mi plac deck-buildingurile, si am incercat Thunderstone si Ascension. Al doilea e ceva mai simpatic dar tot nu ma atrage. Dominion nu am jucat dar am vazut ceva prezentari, tocmai fiind pe locul 9 pe BGG. Nu ma atrage, dar as vrea sa-l joc o data ca sa-l bifez pe lista :D

Pe de alta parte jocurile pe care le-am jucat cel mai mult sunt Summoner Wars si Race for the Galaxy. Al doilea imi place enorm: joc ori de cate ori apuc, si in mai multi si in 2, il am si pe computer si de curand am invatat sa joc si solo game. Daca pun si jocurile pe computer, cred ca trec binisor de 1000. Summoner Wars e un joc pe care l-am jucat exclusiv cu prietena mea, cred ca e jocul care ii place cel mai mult. E adevarat ca am jucat mai putin de cand am convins-o cu RTFG. Si Battleline am jucat mult intr-o perioada, dar asta a fost inainte de Summoner si de Race. Cu siguranta eu si prietena mea facem parte din "fan base-ul" de care zicea Chuckila.

Noua mea feblete acum este 51st state (cu varianta The New Era, care este un joc stand-alone, dar se poate combina cu 51st). Are ceva din RTFG si din Glory to Rome, un alt joc pe care l-am jucat doar o data si, din pacate, n-am avut sansa sa-l mai rejoc. Sunt perfect de acord insa ca GTR nu e nicidecum o copie dupa RTFG.

Lord of the Rings am jucat o singura data si m-a apucat durerea de cap de plictiseala, sa ma scuze Keyser, n-a fost vina lui, jocul era de asa natura... poate pentru ca nu-mi plac jocurile cooperative, mai ales cele in care nu faci mare lucru. Cat despre Dixit nu pot sa zic decat ca nu-mi place defel. Nu zic ca nu este o idee interesanta cu ghiceala, dar nu e pentru mine.

Am avut si jucat de cateva ori A game of Thrones LCG, care mi-a placut destul de mult, dar nu sunt fanul LCG, nu stau sa-mi iau la fiecare cateva luni un pachet nou cu nu stiu ce extensie. Am facut destul colectie de surprize turbo cand eram mic, mi-a ajuns. In plus prietenei nu i-a placut de nicio culoare, asa ca i-am dat liber sa plece in lume - lui AGOT, desigur.

Eu personal mai am si Cold War: CIA vs KGB, un joc de 2, destul de aleator, in care ai ce face dar nu foarte multe, un pic amuzant, dar dureaza un pic cam mult. Cu un pic de dexteritate intra 2 RTFG intr-un Cold War, ceea ce de obicei se intampla :D Dar nu de fiecare data.

Daca ar fi sa mentionez si cateva jocuri exclusiv pentru amuzament am jucat si recomand cu caldura Saboteur (mai ales Saboteur 2). De asemenea si Bang e foarte simpatic, dar as prefera totusi pe primul. Am mai jucat si Get Nuts in aceeasi categorie, dar nu m-a convins. Cred ca mai degraba as mentiona Munchkin la preferinte. Si Choronauts e simpatic si te cucereste repede, dar te si lasa cam la fel de repede.

La granita dintre kind-of-strategy si fun este Citadels, un joc care pare destul de serios, dar cel putin in grupul meu ne-am amuzat mult jucandu-l. Cred a fost si primul card-game pe care l-am jucat, mult timp inainte sa incep sa descopar lumea boardgames.

Alte cateva card-game-uri pe care le-am jucat dar nu m-au convins, dar nu pot sa spun prea multe lucruri despre ele sunt: Ticket to Ride, Monopoly, Timeline, Cavern Cutthoats, Catan.

tasurinchi
King Meeple
King Meeple

10 Sep 2012, 02:03

Sunt perfect de acord insa ca GTR nu e nicidecum o copie dupa RTFG.
Poate fi cel mult invers. GtR e aparut inainte de RTFG :mrgreen:

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

10 Sep 2012, 09:28

Recomandarie mele:

De nota 9:

Glory to Rome
Race for the Galaxy
Battle Line
Thunderstone
The New Era

De nota 8:

Ascension
Biblios
Dixit (party)
Fairy Tale
Famiglia
Jaipur
The Resistance (party)
Revolver
San Juan
Warhammer Invasion

De nota 7:

Arena: Roma II
Blue Moon
Eminent Domain
A Game of Thrones
Innovation
Onirim
7 Wonders

De nota 6:

Core Worlds
Dominion
Lord of the Rings
Omen: A Reign of War
Rune Age
Thor

De nota 5:

6 nimmt!
Colossal Arena
Gosu
Kakerlakensalat
Saboteur (party)
Summoner Wars

Despre majoritatea de nota 8 si 9 am scris deja pe site reviews sau impresii.

fl0po
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: iOS Netrunner

16 Sep 2012, 17:04

Biblios
Dominion - sapt viitoare adaug Prosperity pe raft
Race for the Galaxy
Nightfall (toate)
Dixit
Monopoly Deal (vezi commentul lui Chuckila)
Catan (the card game) - ma bate nevasta-mea la asta de ma indoaie
proaspat incercat....Netrunner.
Ordinea jocurilor nu inseamna nimic, pur si simplu asa mi- au venit in cap.....
HACK OR GET WHACKED!

deeug
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Game Explorer

16 Sep 2012, 20:18

Mai putin cunoscut si recomandat aici la noi pe forum:

51st State & The new era

Daca poti, ia-ti "The new era" care este "51st" reincarcat si mai cizelat dar daca ai vreo oferta pt. 51st State nu ezita. Am inceput sa-l joc de putina vreme desi il de mult in colectie si-mi place tot mai tare cu fiecare joc jucat.

tenny

17 Sep 2012, 15:18

Ce parere aveti de Panic Station ? :) merita ?

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

17 Sep 2012, 15:41

Nu.
Nu am argumente. L-am jucat doar de 2 ori. It bored the hell out of me. Macar joaca-l inainte de a da banii pe el.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

cristianf
King Meeple
King Meeple

17 Sep 2012, 18:23

De abia asteptam sa apara, l-am cumparat fericit, l-am jucat de 2 ori, l-am vandut fara remuscari. :D

Post Reply

Return to “Discutii generale”