Sugestii BURSA - vanzarea jocurilor

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Post Reply
Minel

Sugestii BURSA - vanzarea jocurilor

11 Jun 2014, 19:03

Am cateva cuvinte de spus pt cei care incearca sa vanda jocuri aici pe bursa si nu prea le iese. Vad multe topicuri cu multe ups si atat. Iar dupa doua saptamani scade pretul jocului de la 200 lei la 190 lei si tot degeaba.

Ideea e urmatoarea:

1. Presupunem e un joc costa 200 lei, cu tipla, din magazin, luat la pret intreg, fara niciun discount sau promotie.
Ok, bine, in acest moment, jocul acesta, daca vrei sa il vinzi, trebuie sa fie mai ieftin cu:
- Minus 5% (10 lei), pt ca majoritatea au deja fidelizari la magazinul de unde cumpara ei de obicei
- Minus 10% (alti 20 lei), pt ca trebuie sa fie mai atragator pretul decat cel al magazinului X unde are fidelizare. Plus ca de multe ori e peste picior sa stai sa vorbesti cu omul la telefon, sa te sincronizezi cu programul lui, sa alegeti un punct de intalnire de comun acord, eventual sa dai 10 lei pe un taxi etc...
Deci, un joc de 200 lei in tipla valoreaza de fapt 170 lei pe bursa.

2. In momentul in care ai dat tipla jos, pretul jocului scade instant cu inca 10% din pretul intreg.
Jocul are acum o valoare de 170 - 20 = 150 lei

3. Daca apoi faci unpunch la componente, mai scade inca 10% din pretul intreg. Nu conteaza daca l-ai jucat de 3 ori sau niciodata, pt ca clientul nu stie. Deci unpunch inseamna deja un joc uzat, second hand.
Noul pret: 150 - 20 = 130 lei

Deci, un joc de 200 lei ajunge sa valoreze 130 daca vrei sa il vinzi, adica 65% din pretul initial (~2/3).

Eu am vandut multe jocuri si pretul la care s-au dat majoritatea a fost chiar atat, adica doua treimi.

Mai jos o lista, in caz ca atunci cand incercati sa urmati sfaturile mele si vi se pare ca rezultatul e prea mic, sa stiti ca fix o treime din pret a fost scazuta. Deci cam asa arata preturile unor jocuri second hand care sunt in conditii impecabile (altfel, daca jocul prezinta semne de uzura, mai scadeti 10-20%):
Un joc nou de 300 lei -> 200 lei
250 lei -> 160 lei
200 lei -> 130 lei
150 lei -> 100 lei
125 lei -> 80 lei
100 lei -> 65 lei
80 lei -> 50 lei
50 lei -> mai bine pastreaza-l

Succes! :)

Rautz

Re: Recomandari / Reguli sectiunea BURSA

11 Jun 2014, 19:12

E cea mai stupida propunere pe care am vazut-o vreodata! :lol:

Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Sugestii BURSA - vanzarea jocurilor

11 Jun 2014, 19:51

Am mutat discutia intr-un thread separat si am redenumit-o. Putem continua aici.

@Rautz, este punctul lui de vedere. Daca nu il impartasesti, nu il face stupid. E doar o insulta gratuita.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

11 Jun 2014, 20:05

Parca am cazut cu totii de acord la un moment dat ca fiecare cere cat vrea, nu? Chiar mai mult decat costa in magazin.

Oricum propunerea ta nu se aplica pentru:

- jocuri ce nu se gasesc la noi si au fost importate de peste ocean(e)
- jocuri OOP
- jocuri pe care proprietarul vrea sa le vanda la ce pret vrea el

Rautz

11 Jun 2014, 20:30

Chuckila wrote:
@Rautz, este punctul lui de vedere. Daca nu il impartasesti, nu il face stupid. E doar o insulta gratuita.
Pai vezi? Si dupa aia zicem ca vai, ce l-am atacat la persoana.
Eu stiu ca e un om inteligent, si am scris 'stupida propunere'. El o fi destept, dar propunerea e stupida.
De obicei dau si argumente, si eventual propun o imbunatatire, dar la asemenea propunere n-am ce sa comentez mai mult.

criss

11 Jun 2014, 21:30

De acord cu 5% "anti-fidelizare" si 10% ca l-ai desfacut. Incepind de aici nu mai sunt de acord:
1. daca l-ai desfacut ai facut si punch, deci trebuie unite (scazi o singura data nu de doua ori);
2. daca e uzat valoarea scade MULT sub 5-10% (mai bine pun bani in plus si-l cumpar nou, decit uzat cu doar 5-10% discount);
3. daca nu e disponibil la noi (OOP sau alte motive) pretul creste (dupa cum a amintit si djdano);
4. daca are miniaturi pictate urit pretul scade mult;
5. daca are miniaturi pictate superb pretul creste mult;
6. trebuie luat in calcul transportul (unele magazine avind transport ieftin sau gratuit);
7. iei in calcul cit de repede vrei sa-l vinzi (daca nu te grabesti poti pune mai mult).
Or mai fi si altele... :)

ps: dar nu-mi plac nici threadurile cu 100 de "UP" fara vreo reducere de pret... :roll:

26octombrie
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Awesome Silly Bard

11 Jun 2014, 21:56

in plus, cred ca cel mai mult conteaza cat de mult a fost sau nu pe gustul proprietarului. jocurile pe care le-ai luat si nu ti-au placut deloc deloc pleaca repede, indiferent cu cat, orice suma recuperata reprezinta bani castigati; jocurile care-ti plac dar stau pe raft (ca-s prea multe, ca n-ai timp, ca nu-i plac jumatatii importante, ca ai nevoie de cash, nu importa motivele), ai tendinta (si dreptul) de a le vinde cu atat cat sa consideri tu ca merita. daca nu, nu.
nu in ultimul rand, conteaza si temperamentul vanzatorului; de exemplu, toata lumea stie ca Minel, odata ce-a scos ceva la vanzare, isi pierde rabdarea si scade pretul la fiecare 2 sau 3 zile. asta nu tine de algoritmul propus de tine (cu care nici eu nu sunt de acord), nu cred ca exista magazine atat de ... fluctuante :lol: De asemenea, daca tot subforumul cu vanzari si cumparari e ca un talcioc, subiectele lui Minel sunt cel mai aproape de "Bursa", parca-i vad pe cei care vor un joc de la el, intrand de cateva ori pe zi si intrebandu-se cat sa astepte ca sa scada pretul da' sa nu-l ia altul intre timp :lol:

pana la urma fiecare cu stilul lui ;)

nqq
King Meeple
King Meeple

11 Jun 2014, 22:49

eu cred k minel are dreptate. Ce a zis el e 100% corect . sunt niste lucruri generale care se aplica in orice domeniu legate de vinderea produselor la mana-2a. Pt ca apoi sa se diferientieze niste cazuri specifice cum au spus si ceilalti. repet...la modul general 100% e corect ce a spus minel.

Ps. daca ai pus un joc la Bursa inseamana k vrei sa-l vinzi. ca vrei mai mult sau mai putin nu conteaza...din momentul in care ai ales sa-l pui acolo inseamna k vrei/trebuie sa-l vinzi,altfel nu era acolo.

Ps.2 - e cam o Tampenie faza cu fiecare cere cat vrea.Pana la urma ...aici toata lumea stie cat costa un joc nou pe 10 situri (exceptie fac "exceptiile"). Oricum fiind o regula a forumului...o respect si. atat.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

11 Jun 2014, 23:13

nqq wrote: Ps.2 - e cam o Tampenie faza cu fiecare cere cat vrea.

Deci cam toti vorbim tampenii. :lol:

Daemian1981 wrote:Au fost si vor mai fi multi care vor pune la vanzare un joc la "suprapret" si asta e treaba lor (intr-adevar, fraier e cine da, nu cine cere)
m4r1us wrote:Legat de preţ, e liber să ceară cât vrea ... nu e prost cine cere, ci ăla care dă.
Keyser wrote:Sincer nu ma deranjaza absolut deloc ca omul a cerut 500 RON, el atat vrea pe joc foarte bine.
Mono wrote:Vanzatorul cere cat vrea, fiecare oferta cat doreste.

Rautz

11 Jun 2014, 23:19

Si e bine stiut ca toate magazinele romanesti de boardgames au acelasi pret, deci trebuie sa se alinieze si piata second hand la realitatea aceasta, mai ales ca e usor de stabilit pretul de referinta.

adrim
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: euro-epic

12 Jun 2014, 00:00

Rautz wrote:Si e bine stiut ca toate magazinele romanesti de boardgames au acelasi pret, ...
Fals.

Rautz wrote:..., deci trebuie sa se alinieze si piata second hand la realitatea aceasta, ...
Deci ... fals.

Nu trebuie nimic.

Rautz

12 Jun 2014, 09:08

Ce am scris mai sus era evident sarcasm, din momentul in care am inceput cu 'e bine stiut' si am continuat cu ceea ce stiu toti userii de pe forum ca e fals.
Pentru ca toata ideea lui Minel a inceput de la
Presupunem e un joc costa 200 lei
(sic!)
Nu poti sa presupui asa ceva pentru ca nu stie nimeni ce inseamna asta. Costa 200 Lei la toti vanzatorii? La unul din ei? E o medie? In fine.

Hai totusi sa detaliez, ca oricum n-am ce face in momentul asta.
incearca sa vanda jocuri aici pe bursa si nu prea le iese.
Sunt diferite grade de a incerca sa vinzi un produs, si orice vanzator se gandeste la un anumit turnover
Daca vreau sa vand un joc in 24h, pun un pret, daca vreau sa-l vand in 6 luni, pun alt pret.
In general pe forum, oamenii nu sunt disperati sa-l vanda foarte rapid, altfel stie oricine sa puna un pret de nimic.

Deci nu cred ca a existat vreodata cineva sa se intrebe de ce nu i se vinde un joc, si sa nu stie solutia. E evident: scazi pretul.
Dar multi oameni stiu sa-si aleaga un pret corect, si pentru vanzator, si pentru cumparator, astfel incat la un moment dat jocul sa se dea.
Problema majora e ca sunt produse de nisa, de exemplu cati oameni isi doresc un wargame de 10 ore? Foarte putini si poate foarte rar in decursul evolutiei unui boardgamer (e posibil sa vad un review interesant azi si sa mi-l doresc, peste 3 zile imi dau seama ca nu merita sa-l iau). De aia se dau atatea 'up-uri', nu pentru ca oamenii sunt incapabili sa-l dea pe preturi derizorii.

Apoi tot restul elementelor care fac propunerea ridicola:
-nu exista un pret X al unui produs, pretul variaza in functie de vanzator (reputatia lui, oferta jocului pe piata, cererea pentru acel joc) - cerere si oferta, cine ar fi crezut?
-un model de discount in procente nu e cel mai bun model. Pentru ca mai ales intr-o relatie de vanzare-cumparare in care cei doi se deplaseaza, isi dau telefoane si pierd timp pentru a face tranzactia, toate celelalte elemente au preturi fixe. Taxiul de care vorbea Minel, costa 10 Lei indiferent ca te duci sa cumperi un joc de 50 Lei sau unul de 350 Lei. La fel timpul pierdut, daca-l raportezi la salariu, sau orice altceva, are o valoare fixa in acelasi interval de timp.
-cuvantul vanzatorului. daca un user vechi imi spune ca un joc e desfacut dar in stare excelenta, am incredere mai mare in el decat in cineva care-l vinde in tipla(am avut norocul sa cumpar un joc in tipla, cu cutia rupta)

Acum subiectiv, ca unul care a cumparat si a vandut pe bursa zeci de jocuri, preturile lui Minel sunt derizorii. Nu numai atat, sunt atat de ridicol de mici incat lumea a inceput sa-i ofere mai mult decat cu cat le-a pus, si el simte nevoia sa-si incalce promisiunea de vanzare pentru a-l da altcuiva mai scump.

Deci stia deja oricine 'secretul' de a vinde un joc mai repede, si anume il vinde ieftin. Mai mult de atat, traim intr-o piata libera si tine de fiecare cat de repede doreste sa-si vanda un produs.

Imago
Administrator
Administrator

12 Jun 2014, 10:38

De ar vedea magazinele de jocuri instructiunile lui Minel, cred ca ar inceta sa-i mai vanda jocuri:)

Eu am vazut multe jocuri care aveau preturi egale cu acele din magazine, sau putin mai mici. Inteleg ca am posibilitatea de a negocia, insa parca mai degraba deja cumpar de la un magazin care plateste salarii si TVA, si iau un joc nou.
Pentru mine experienta de a scoate un joc din cutie costa bani in sine, pentru ca asa imi conving prietena sa-l joace. Il deschide ea, rupe plasticul de pe cutie, apoi se minuneaza ce frumos stau in carton, apoi le da unpunch piesa cu piesa, le sorteaza, etc. Si am garantia ca am toate piesele intacte.

Pentru a cumpara un joc Second Hand, acesta trebuie sa fie cel putin cu 1/3 mai ieftin. Mai mult, daca imi vinzi un joc nou si nu imi dai factura, trebuie sa fie cam cu 15-20% mai ieftin decat intr-un magazin ce plateste TVA si comision de procesare a tranzactiilor.
Spun aceste conditii, desi pana acum am cumparat doar un joc de pe ForumBoardGame. Insa vedeam multe jocuri care ma gandeam - Oh, ce tare, daca e un pret bun il iau! si sa vad apoi ca lordoftheboards il dau la acelasi pret (de cateva ori chiar mai ieftin).
Last edited by Imago on 12 Jun 2014, 11:09, edited 1 time in total.

criss

12 Jun 2014, 10:49

Si eu prefer sa dau un ban in plus si sa cumpar jocuri noi, din magazine.
Desfacerea unui joc e o placere in sine si imi place sa aiba componentele noi la cumparare. :)

danielM
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: general de sufragerie

12 Jun 2014, 16:36

Din experienta proprie, in vanzarea unui joc conteaza foarte mult si modul in care pui anuntul ; daca pui numai un link catre joc, ai sanse mult mai mici sa vinzi un joc decat daca pui niste poze reale cu jocul, cu ''problemele'' pe care le are. De asemenea, nici eu nu sunt de acord sa dau un joc pe un pret de nimic; da, daca jocul prezinta urme de uzura sau are colturi tocite, atunci e clar ca trebuie sa scad ceva mai mult din pret. In acelasi timp, nici nu poti sa dai un joc care in magazinul cel mai ieftin e 200 lei, cu 195 de lei.
Si da, senzatia deschiderii unui joc nou merita toti banii..

Rautz

12 Jun 2014, 17:10

De acum incolo va puteti seta pretul de referinta din postul lui Minel ca fiind pretul de la Lex -27% :P

Image

Imago
Administrator
Administrator

12 Jun 2014, 21:06

Deci totul e pana la urma o campanie publicitara:)

Keyser
King Meeple
King Meeple

18 Jun 2014, 07:31

Daca vindem toti cu 5$?
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Post Reply

Return to “Discutii generale”