azi a inceput o discutie interesanta pe BGG referitoare la pretul per joc (partida) al jocurilor. M-am gandit sa deschid aceasta discutie si aici pentru ca sunt curios ce joc din colectia voastra v-a adus cel mai bun pret per joc? De exemplu eu am Space Alert pe care-l iubesc foarte mult dar nu prea am cu cine sa-l joc (e si la vanzare daca nu ma insel) si cred ca l-am jucat sa zicem de 6 ori. La un pret aproximat de 180 RON (ca sa iasa bine calculul) ar iesi 30 RON / partida ceea ce este destul de mult (desi cam cat un film, apropos de comparatia facuta odata de fixpix). Pe de alta parte am jucat Roma binishor peste 50 ori cred, si la un pret aproximat de 60 RON ar iesi putin peste 1 RON / partida!! (aici conteaza si faptul ca roma se joaca repede..)
Fara sa-mi dau seama de aceasta chestie pana acum, pot spune ca decizia de a vinde un joc s-a bazat de multe ori pe acest pret per joc (sa-i zicem PPJ? sau PPP?). Astfel, degeaba imi place mult un joc, daca il joc o data la 5 luni nu prea se justifica sa-l pastrez si cu banii respectivi iau un joc care va avea un raport mai bun. V-ati gandit la asta pana acum? Ce jocuri ati avea voi la extreme ? (PPP foarte mare / foarte mic).
Pe de alta parte, nu am dixit (deci m-a costat 0