Age of Steam pentru 2 jucatori

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar topic-uri legate de reguli sau regulamente ale jocurilor precum si diverse variante oficiale sau neoficiale (care pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul threadurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe reguli si variante va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
criss

Age of Steam pentru 2 jucatori

Post: # 27849Post criss
14 Jul 2012, 13:17

Utilizind aceasta varianta descoperita de comunitatea BGG (in special de Fubar Awol), se poate juca AoS in doar 2 jucatori similar cu un joc in 4 jucatori. Am testat aceasta varianta in cca. 10 partide, atit pe tabla cu care vine jocul cit si pe alte harti PnP pentru 2 jucatori: Scotland, Ohio, Umbria etc. si pot spune ca functioneaza perfect.

1. Setup: se foloseste jumatatea stinga sau cea dreapta de tabla. Daca se joaca in partea vestica, orasul #6 va fi considerat galben (se pune un jeton de lemn de culoare galbena pe el). Daca se joaca in partea estica, orasul #6 va fi considerat violet (se pune un jeton de lemn de culoare violet pe el).
In cazul in care se joaca pe o harta de 2 jucatori (Scotia, Umbria, Ohio, Alpha Centauri) se va folosi oricare din cele doua tabele de bunuri.
Se scot afara din joc 30 de cuburi, 6 din fiecare culoare. Se umple cu cuburi doar unul din tabelele 1-6 (cel alb sau cel negru, in functie de jumatatea de tabla aleasa) si cele doua tabele A-H. Se pun 2 cuburi in fiecare oras al jumatatii de tabla alese.

2. Se joaca 8 turnuri, la fel ca intr-un joc de 4 jucatori (exceptie: pe harta Ohio se joaca 7 turnuri).

3. Jucatorul ce pierde licitatia va plati jumatate din suma licitata de el (rotunjind in sus). Jucatorul ce a ales in turnul anterior rolul "Turn Order" va fi primul in turnul curent, fara licitatie. Cele doua roluri alese in turnul anterior nu sunt disponibile in turnul curent (ele se pot marca cu jetoane de lemn de o culoare diferita de culoarea jucatorilor).

4. In faza de productie, se vor folosi 4 zaruri (dar utilizind doar unul dintre cele doua tabele cu bunuri). In cazul in care pe tabla a aparut unul sau mai multe din orasele E, F, G sau H, se va arunca inca o data cu zarurile pentru tabelul E-H.

Nota: Aceasta varianta simuleaza 1:1 jocul de 4 jucatori: numarul corect de zaruri (4 pe 1 tabel in loc de 2x4 pe 2 tabele), limitarea rolurilor prin indisponibilitatea a 2 roluri alese in turnul anterior, reducerea la jumatate a spatiului de joc si acelasi timp de joc.

Happy Gaming everyone! :)

Post Reply

Return to “Discutii reguli si variante”