February 2013 Romanian Math Trade
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
- Chuckila
- King Meeple

Re: February 2013 Romanian Math Trade
Hehehe, nu este nevoie de nici o garantie. Multumesc mult, nu iti stiam userul de pe BGG. Spor la vanat jocuri in Math Trade 
- Plu
- King Meeple

- Custom Rank: Mind Reader
- mihai
- Special Meeple

inca una bucata garantie pentru domnul Vall...
Am submit trade list...now let's wait and see
Am submit trade list...now let's wait and see
- Chuckila
- King Meeple

Va multumesc tuturor pentru ca ati participat si pentru aprecieri (thumbs-up-uri si geekgold). De asemenea cheers si pentru recomandarile pentru Mr. vall.
Sa parcurgem entry-urile si sa vedem ce dorim, am zis!
Sa parcurgem entry-urile si sa vedem ce dorim, am zis!
- vall
- King Meeple

@Chuckila "vall" era luat cand m-am inrolat in BGG si pentru ca stateam prost cu inspiratia ... ai o incercare sa ghicesti cum ii cheama pe baietii mei
@Plu poate ai vrut sa spui handsome?!
@Plu, mihai - multumesc frumos, la greu se vad prietenii adevarati
@Plu poate ai vrut sa spui handsome?!
@Plu, mihai - multumesc frumos, la greu se vad prietenii adevarati
- 26octombrie
- King Meeple

- Custom Rank: Awesome Silly Bard
Algernon si Mikerinos?
dupa mai multe incercari s-ar putea sa ajung la Alexandru si Mihai
dupa mai multe incercari s-ar putea sa ajung la Alexandru si Mihai
- suf
- King Meeple

- cristianf
- King Meeple

Sa vina si de 2 ori si sa ne alegem ce ne convine 
Gata, am trimis si eu want listul. Ce sa mai stam atat pe ganduri.
@Chuckila ziceai ca maine dimineata la 8 sunt gata rezultatele ?
Gata, am trimis si eu want listul. Ce sa mai stam atat pe ganduri.
@Chuckila ziceai ca maine dimineata la 8 sunt gata rezultatele ?
- VickdaReaper
- Super Moderator

Eu garantez pentru bataile pe care si le ia vall in Lente. Si pe care si le va lua si pe viitor...vall wrote:Il stim, e vall aici pe forumChuckila wrote:Stiti cumva cine este userul BGG almi (Valentin L)? Are cont pe forum, sau il stiti voi de pe la intalnirile de boardgames?![]()
Daca e nevoie de garanti, sper ca o sa ridice cineva mana pentru mine, doar ma las batut in Lente de atata amar de vreme
- alexddumitru
- King Meeple

- Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”
Ma uitam prin ce am bifat pana acuma gata-gata sa dau submit, dar am o mica problema: unele dintre entry-uri au specificate editiile, fara a avea specificata limba.
Daca jocurile alea sunt in engleza, e perfect, dar ar fi foarte aiurea sa primim jocuri in germana, olandeza sau stiu eu ce alta limba fara a fi fost anuntati inainte. Eu as propune sa revizuim toti entry-urile sa nu existe astfel de probleme, va rog.
Daca jocurile alea sunt in engleza, e perfect, dar ar fi foarte aiurea sa primim jocuri in germana, olandeza sau stiu eu ce alta limba fara a fi fost anuntati inainte. Eu as propune sa revizuim toti entry-urile sa nu existe astfel de probleme, va rog.
-
Rautz
Cei mai multi au scris si limba, dar de regula daca nu scrie limba explicit inseamna ca e engleza (sau independent de limba)
De exemplu(am luat pur la intamplare) Mihai a scris germana la unele jocuri, deci implicit unde nu a scris mi-e clar ca sunt in engleza.
Intrarile nu se mai pot edita, deci tot ce poti face e sa intrebi personal la jocurile la care ai nelamuriri.
E o idee buna insa ca de la Math Tradeul viitor, pe langa Editie, Starea Jocului, Nivelul de dependenta si Transport sa adaugam si rubrica Limba Jocului (suna ca naiba
)
De exemplu(am luat pur la intamplare) Mihai a scris germana la unele jocuri, deci implicit unde nu a scris mi-e clar ca sunt in engleza.
Intrarile nu se mai pot edita, deci tot ce poti face e sa intrebi personal la jocurile la care ai nelamuriri.
E o idee buna insa ca de la Math Tradeul viitor, pe langa Editie, Starea Jocului, Nivelul de dependenta si Transport sa adaugam si rubrica Limba Jocului (suna ca naiba
- Chuckila
- King Meeple

Nu se pot edita entry-urile, geeklistul a fost inchis pentru editari/adaugiri.
Daca jocul spune ca nu are nici o dependenta de limba, pentru mine nu conteaza in ce limba are regulamentul. La ora actuala pot gasi pe BGG orice regulament in engleza. Daca am dubii asupra unui joc care are dependinta de limba si nu s-a specificat in ce limba este jocul, as da un mesaj privat (pe BGG sau aici pe forum) detinatorului pentru lamuriri. Daca nu raspunde, in cel mai rau caz las jocul debifat in matricea de dorinte. Este peirderea lui, ca nu isi va schimba jocul.
Dar daca tot ai adus in discutie acest lucru care pentru unii poate este firesc, doresc sa subliniez ceva mai ales celor care nu au participat constant la Math Trades. Este important ca toata lumea sa citeasca atent entry-urile care si le doresc si ceea ce ofera traderul! Incepand de la editie/conditie si pana la detaliile de transport. Si daca au intrebari, sa le discute cu cel care ofera jocul. Eu ce pot media este functie de ceea ce a fost scris in entry-uri. Daca cineva spune ca are editia X in Germana si jocul este in conditie decenta, iar omul trimite editia X in stare decenta (cutie cu semne de uzura, componente jucate, regulament frunzarit, etc) si este in Germana, daca cel care il primeste se plange ca nu e editia in engleza sau ca nu arata bine, nu ii voi putea da dreptate. Sau daca are de platit taxele de tranport atat la trimis cat si la primit jocul.
Daca jocul spune ca nu are nici o dependenta de limba, pentru mine nu conteaza in ce limba are regulamentul. La ora actuala pot gasi pe BGG orice regulament in engleza. Daca am dubii asupra unui joc care are dependinta de limba si nu s-a specificat in ce limba este jocul, as da un mesaj privat (pe BGG sau aici pe forum) detinatorului pentru lamuriri. Daca nu raspunde, in cel mai rau caz las jocul debifat in matricea de dorinte. Este peirderea lui, ca nu isi va schimba jocul.
Dar daca tot ai adus in discutie acest lucru care pentru unii poate este firesc, doresc sa subliniez ceva mai ales celor care nu au participat constant la Math Trades. Este important ca toata lumea sa citeasca atent entry-urile care si le doresc si ceea ce ofera traderul! Incepand de la editie/conditie si pana la detaliile de transport. Si daca au intrebari, sa le discute cu cel care ofera jocul. Eu ce pot media este functie de ceea ce a fost scris in entry-uri. Daca cineva spune ca are editia X in Germana si jocul este in conditie decenta, iar omul trimite editia X in stare decenta (cutie cu semne de uzura, componente jucate, regulament frunzarit, etc) si este in Germana, daca cel care il primeste se plange ca nu e editia in engleza sau ca nu arata bine, nu ii voi putea da dreptate. Sau daca are de platit taxele de tranport atat la trimis cat si la primit jocul.
- DanielIndru
- King Meeple

- Custom Rank: Going Cardboard
Chiar e greu sa dati click pe numele jocului si sa vedeti apoi ce limbi suporta editia respectiva?
Iar in unele cazuri e inutil, e clar ca Z-Man si Rio Grande sunt in engleza.
-
Rautz
In afara de cazurile in care vrei/poti sa trimiti numai prin curier, as incuraja de acum incolo toata lumea sa ofere transport gratuit (daca vorbim de Posta Romana), pentru ca si daca scrii ca e transportul suportat de cumparator, tot va trebui sa te deplasezi pana la Posta. Iar transportul costa vreo 3 Lei.
Iar ca sa iti recuperezi cei 3 Lei fie trimiti ramburs si atunci probabil il costa mult mai mult, fie bataie de cap cu transferat 3 Lei prin banca.
Iar ca sa iti recuperezi cei 3 Lei fie trimiti ramburs si atunci probabil il costa mult mai mult, fie bataie de cap cu transferat 3 Lei prin banca.
-
Eduard F
Salut Bahaus and everybody! - Daca este vorba de jocurile introduse de mine unde am specificat ca transportul este suportat de cumparator - sorry a fost din obisnuinta... daca este vorba de posta romana, este inclus.
- alexddumitru
- King Meeple

@djdano Exista entry-uri in geeklist pentru care mentionarea editurii nu e suficienta ca sa imi dau seama in ce limba e jocul. Dintr-un motiv la fel de simplu cu a da click pe link: editura respectiva a scos jocul in mai multe limbi. Surprinzator, nu?djdano wrote:Chiar e greu sa dati click pe numele jocului si sa vedeti apoi ce limbi suporta editia respectiva?
Si chiar si in afara acestei probleme, mi se pare absolut normal ca acolo unde e cazul, cel care introduce jocul in lista sa mentioneze daca e in alta limba decat engleza. E mult mai interesant decat orice alt detaliu despre joc.
@Chuckila Atunci am sa dau commenturi acolo unde e cazul ca sa intreb, daca nu se mai pot edita. E in regula asa?
-
Rautz
Da, scuze, nu m-am uitat daca esti singurul in aceasta situatie, am scris doar dupa ce a zis Chuckila sa ne uitam foarte bine la detaliile de transport.Eduard F wrote:Salut Bahaus and everybody! - Daca este vorba de jocurile introduse de mine unde am specificat ca transportul este suportat de cumparator - sorry a fost din obisnuinta... daca este vorba de posta romana, este inclus.
La vanzari si eu scriu ca transportul e suportat de cumparator, insa in cazul tradeurilor cu Posta Romana, toata lumea plateste cam acelasi lucru(+/- 2 lei)
Mai important acest aspect e la Math Tradeul European, unde am facut greseala sa bidez pe ceva care nu avea transportul inclus, si cand s-a dus respectivul la Posta, ar fi costat 52 Lire(!!) de trimis(mai mult decat valora jocul)
- vall
- King Meeple

Daca permiteti parerea unuia aflat la prima experienta de acest gen, am gasit descrierile a fi incomplete pe ici pe colo. "Editie" in dictionarul meu nu inseamna (numai) editura ci si anul aparitiei - si stiti ca exista jocuri cu diferente de design sau continut de la un tiraj la altul. As prefera sa vad la editie detalii de genul Editura/An/Limba pentru a evita orice confuzie. De dat click pe numele jocului probabil ca oricum dau dar mi se pare o minima curtoazie sa dai detaliile astea.
Ce mi se pare inutila e partea cu "Nivelul de dependenta lingvistica". Nu cred ca cineva inscris pe BGG are probleme de limba (engleza) si e interesat de acest detaliu. Daca stie ca poate juca cu cineva care nu cunoaste limba sunt sigur ca oricum verifica inainte daca nu cunoaste deja detaliul acesta.
My 2 bani
Ce mi se pare inutila e partea cu "Nivelul de dependenta lingvistica". Nu cred ca cineva inscris pe BGG are probleme de limba (engleza) si e interesat de acest detaliu. Daca stie ca poate juca cu cineva care nu cunoaste limba sunt sigur ca oricum verifica inainte daca nu cunoaste deja detaliul acesta.
My 2 bani
- alexddumitru
- King Meeple

Perfect de acord.vall wrote:Daca permiteti parerea unuia aflat la prima experienta de acest gen, am gasit descrierile a fi incomplete pe ici pe colo. "Editie" in dictionarul meu nu inseamna (numai) editura ci si anul aparitiei - si stiti ca exista jocuri cu diferente de design sau continut de la un tiraj la altul. As prefera sa vad la editie detalii de genul Editura/An/Limba pentru a evita orice confuzie. De dat click pe numele jocului probabil ca oricum dau dar mi se pare o minima curtoazie sa dai detaliile astea.
- Chuckila
- King Meeple

Te rog frumos, mersi. Chiar daca entry-urile nu se mai pot edita/adauga, commenturi se pot pune.alexddumitru wrote:@Chuckila Atunci am sa dau commenturi acolo unde e cazul ca sa intreb, daca nu se mai pot edita. E in regula asa?
Exista insa o sansa ca cei care au adaugat jocurile sa nu mai verifice si sa nu iti raspunda la intrebari. Un geekmail/mesaj privat insa apare mai vizibil.