Noiembrie 2015 Romanian Math Trade

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Post Reply
Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: Noiembrie 2015 Romanian Math Trade

27 Oct 2015, 10:10

LookyRo wrote:Sau le poti sugera celor care iti trimit prin posta romana sa iti trimita prin curierat, si suporti tu cheltuielile (daca esti dispus).
Sugerez sa se discute cu cei de la care se doresc jocurile, pentru a evita orice nelamurire ulterioara. Dar da, si aceasta este o solutie.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 10:14

Sebastian Ilie wrote:In primul rand, multzumesc pt raspunsul prompt :)
In al doilea rand, I think I got it, si sunt dispus sa particip (data nu are importantza pt mine, noiembrie sau ianuarie is all fine with me)
Stii de regula Math Trade-urilor?

Cei care sunt la primele editii au doua optiuni pentru o participare reusita. Prima ar fi sa aibe pe cineva cunoscut pe forum care sa garanteze pentru el, ca se va tine de partea lui de targuiala si va trimite jocurile. Respectiv a doua optiune, in cazul in care nu are pe nimeni sa puna o vorba buna, este sa accepte sa trimita jocul/jocurile primul si odata ce se confirma ca jocurile au ajuns (si cel putin la fel de important, au ajuns in starea descrisa, bine ambalate si impachetate) sa le primeasca pe ale lui.

Orice varianta e OK pentru comunitate si in general userii noi sunt foarte bine primiti. Multi dintre cei care participa sunt in general saritori si ajuta cu sfaturi pentru o cat mai buna organizare :)

Asadar, inca interesat?

Miţã
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Zombie Killer

27 Oct 2015, 10:19

Sebastian Ilie wrote:In primul rand, multzumesc pt raspunsul prompt :)
In al doilea rand, I think I got it, si sunt dispus sa particip (data nu are importantza pt mine, noiembrie sau ianuarie is all fine with me)
Fiind primul tău math trade poți participa doar dacă un user cu istoric în math trade garantează pentru tine sau dacă ești de acord sa trimiți înainte jocurile/banii ce rezulta din latul de schimburi. După ce s-a primit jocul sau suma de bani trimisa de tine restul de participanți pot continua lanțul.

Sebastian Ilie

27 Oct 2015, 12:45

Am citit ce atzi scris aici, nu, nu stiam de regula math tradeu-rilor, dar nu am nici o problema sa ma conformez ei. (o sa intru la doua categorie, am aflat accidental de forum, din ceea ce a spus prietenul unui prieten al unui prieten; dar nu am nici o problema cu a trimite primul jocul)
"sa trimiți înainte jocurile/banii ce rezulta din latul de schimburi. După ce s-a primit jocul sau suma de bani" - chestia asta nu o intzeleg, mai exact "suma de bani", trebuie sa aloc si o suma de bani pe langa jocurile care vreau sa le dau la trade or what? (in sensul ca crdeam ca schimburile sunt de genul joc contra joc, atata timp cat este relativ echitabil)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 12:53

Sebastian Ilie wrote:"sa trimiți înainte jocurile/banii ce rezulta din latul de schimburi. După ce s-a primit jocul sau suma de bani" - chestia asta nu o intzeleg, mai exact "suma de bani", trebuie sa aloc si o suma de bani pe langa jocurile care vreau sa le dau la trade or what? (in sensul ca crdeam ca schimburile sunt de genul joc contra joc, atata timp cat este relativ echitabil)
Cum se pun jocuri in oferta, la fel se pot pune sume de bani. Un exemplu aici: https://boardgamegeek.com/geeklist/1892 ... tem3820197

Cand selectezi jocurile celorlalti participanti, poti oferi jocurile sau banii tai.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

27 Oct 2015, 12:54

Sebastian Ilie wrote:Am citit ce atzi scris aici, nu, nu stiam de regula math tradeu-rilor, dar nu am nici o problema sa ma conformez ei. (o sa intru la doua categorie, am aflat accidental de forum, din ceea ce a spus prietenul unui prieten al unui prieten; dar nu am nici o problema cu a trimite primul jocul)
"sa trimiți înainte jocurile/banii ce rezulta din latul de schimburi. După ce s-a primit jocul sau suma de bani" - chestia asta nu o intzeleg, mai exact "suma de bani", trebuie sa aloc si o suma de bani pe langa jocurile care vreau sa le dau la trade or what? (in sensul ca crdeam ca schimburile sunt de genul joc contra joc, atata timp cat este relativ echitabil)
Salut Sebastian,

La Math Trade poti pune atat jocuri cat si sume de bani. Spre exemplu, sa spunem ca cineva a pus Elder Sign si tu il vrei, poti sa alegi ca dai un joc de al tau pe el sau daca ai adaugat, poti selecta ca esti dispus sa dai o suma de bani pe el. Cand iti adaugi tu jocurile in Trade, poti pune 70 de lei sa zicem in caz ca apare un joc pe care vrei sa il cumperi. Cand iti faci wantlist-ul, vei alege ca esti dispus sa dai 70 de lei pe Elder Sign. daca cel care a pus Elder sign e dispus sa il dea pe 70 de lei si alege si el suma asta in schimbul jocului, s-a implinit trade-ul :).

Nu esti obligat sa dai si bani si alt joc, e ori una ori alta in functie de ce adaugi tu in lista si ce esti dispus sa dai pe jocul care il vrei.

Uita-te la filmulete, sunt foarte bune si vei intelege mai multe cand se face lista cu jocuri de dat. Ideea de baza fiind ca la Math trade poti oferi ce vrei: Bani, Boardgames, jocuri video, un playmat, etc.

Sper ca e putin mai clar.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 13:05

Shaikan wrote:Nu esti obligat sa dai si bani si alt joc
Nu doar ca nu esti obligat, tehnic nici nu se poate face sa dai "2 la 1". Daca vrei sa dai "bani + joc", unul dintre ele (in general banii) sunt listati ca si sweetener in cadrul entryului de Math Trade al acelui joc.

Sebastian Ilie

27 Oct 2015, 13:08

Shaikan wrote:
Salut Sebastian,

La Math Trade poti pune atat jocuri cat si sume de bani. Spre exemplu, sa spunem ca cineva a pus Elder Sign si tu il vrei, poti sa alegi ca dai un joc de al tau pe el sau daca ai adaugat, poti selecta ca esti dispus sa dai o suma de bani pe el. Cand iti adaugi tu jocurile in Trade, poti pune 70 de lei sa zicem in caz ca apare un joc pe care vrei sa il cumperi. Cand iti faci wantlist-ul, vei alege ca esti dispus sa dai 70 de lei pe Elder Sign. daca cel care a pus Elder sign e dispus sa il dea pe 70 de lei si alege si el suma asta in schimbul jocului, s-a implinit trade-ul :).

Nu esti obligat sa dai si bani si alt joc, e ori una ori alta in functie de ce adaugi tu in lista si ce esti dispus sa dai pe jocul care il vrei.

Uita-te la filmulete, sunt foarte bune si vei intelege mai multe cand se face lista cu jocuri de dat. Ideea de baza fiind ca la Math trade poti oferi ce vrei: Bani, Boardgames, jocuri video, un playmat, etc.
Edit: Forgot to ask, trebuie sa am cont pe boardgamegeek ca sa particip?
Sper ca e putin mai clar.
Da- multzumesc, mesajul tau a facut lucrurile sa-mi fie mai clare :mrgreen: . Inca o intrebare, avand in vedere ca ai mentzionat ca se accepta jocuri video la trade, ce altceva este acceptabil pt un math trade? (Cartzi (in romana si engleza)?, figurine warhammer?)
Trebuie sa am cont pe boardgamegeek, ca sa particip?
And another thing, din ceea ce am citit mai sus in mesajul tau, intzeleg ca se poate sa iesi dintr-un math trade fara sa fi schimbat nimic daca se indeplinesc mai multe conditzii (nimeni nu e interesat de ca ai de dat la schimb, nimeni nu accepta oferta pe care o faci, nu te intereseaza nimic din ce e postat etc.), corect?

iadrianik
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 14:28

Da, trebuie sa ai cont pe BGG.
Wantlist-ul (ce vrei sa dai din lista ta vs ce jocuri doresti sa primesti) se face din OLWLG, la care ai acces cu user-ul de BGG.
http://bgg.activityclub.org/olwlg/

Da, e posibil sa iesi fara niciun schimb dintr-un Math Trade.

Referitor la ce poti adauga, eu as ramane la board games related stuff.

Sebastian Ilie

27 Oct 2015, 14:40

iadrianik wrote:Da, trebuie sa ai cont pe BGG.
Wantlist-ul (ce vrei sa dai din lista ta vs ce jocuri doresti sa primesti) se face din OLWLG, la care ai acces cu user-ul de BGG.

Multzumesc pt raspuns, in that case ma retrag.

LookyRo
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 14:59

Sebastian Ilie wrote:Multzumesc pt raspuns, in that case ma retrag.
Daca este din cauza ca iti trebuie cont pe BGG... sa stii ca nu e greu sa faci un cont; sau sa adaugi jocuri. Nu trebuie sa folosesti un nume sau date personale, in caz ca asta te deranjeaza.

Daca este din cauza ca poti sa iesi fara nici un schimb... Nu vad de ce te-ai retrage. Poate ai jocuri bune de dat la schimb, de care lumea e interesata. Sau, worst case, si tu si altcineva aveti jocuri slabute, faceti schimb intre voi si cel putin aveti ocazia de a incerca ceva nou.

Si-n plus, chiar daca nu te alegi cu nici un schimb, afli cine ce are de dat, cine ce a dat si cu ce a mai ramas... si poti sa-l contactezi pentru oferte de schimb dupa finalizarea MT-ului.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

27 Oct 2015, 15:11

Sebastian Ilie wrote:
iadrianik wrote:Da, trebuie sa ai cont pe BGG.

Multzumesc pt raspuns, in that case ma retrag.
Ca sa intelegi inca ceva, nu e neaparat necesar ca tu si alt om sa vreti fiecare jocul celuilalt....programul face chain-uri....spre exemplu:

Tu vrei sa dai Arkham Horror si alegi ca vrei Trajan pe el, care e al meu sa zicem.

Eu nu vreau Arkham, dar vreau Dungeon Quest-ul userului X

Userul X vrea Arkham......in cazul asta tot iese trade-ul(Tu ii dai Arkham lui X, care imi da mie Dungeon Quest si eu iti dau tie Trajan). Si un chain poate fi mai lung de atat. Deci sunt sanse mari sa iti iasa macar un trade. Eu la ultimul MT am facut 4-5 schimburi si am pus cam 6-7 jocuri....deci aproape 100%
Last edited by Shaikan on 27 Oct 2015, 15:13, edited 1 time in total.

Sebastian Ilie

27 Oct 2015, 15:12

LookyRo wrote:
Sebastian Ilie wrote:Multzumesc pt raspuns, in that case ma retrag.
Daca este din cauza ca iti trebuie cont pe BGG... sa stii ca nu e greu sa faci un cont; sau sa adaugi jocuri. Nu trebuie sa folosesti un nume sau date personale, in caz ca asta te deranjeaza.

Daca este din cauza ca poti sa iesi fara nici un schimb... Nu vad de ce te-ai retrage. Poate ai jocuri bune de dat la schimb, de care lumea e interesata. Sau, worst case, si tu si altcineva aveti jocuri slabute, faceti schimb intre voi si cel putin aveti ocazia de a incerca ceva nou.

Si-n plus, chiar daca nu te alegi cu nici un schimb, afli cine ce are de dat, cine ce a dat si cu ce a mai ramas... si poti sa-l contactezi pentru oferte de schimb dupa finalizarea MT-ului.
E din cauza BGG-ului, ma enerveaza la culme felul in care e facut site-ul si stilul in care itzi faci management-ul la account si felul in care faci postari, sistemul de badges etc. That being said, hope you guys have a good trading session :) .

LookyRo
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 15:58

Sebastian Ilie wrote:E din cauza BGG-ului, ma enerveaza la culme felul in care e facut site-ul si stilul in care itzi faci management-ul la account si felul in care faci postari, sistemul de badges etc. That being said, hope you guys have a good trading session :) .
Nici mie nu mi-a placut BGG-ul cand m-am intalnit prima data cu el. Dar acolo e toata comunitatea de board gamers... Depinde doar de cat de tare vrei sa te afunzi in ea sau nu!
+ Nu trebuie sa folosesti nimic mai mult decta lista proprie de jocuri care le detii, care vrei sa le dai si care vrei sa le obtii.
Enough about this... Daca nu vrei, nu trebuie!

iadrianik
King Meeple
King Meeple

27 Oct 2015, 16:35

LookyRo wrote:+ Nu trebuie sa folosesti nimic mai mult decta lista proprie de jocuri care le detii, care vrei sa le dai si care vrei sa le obtii.
O mica observatie: se poate folosi OLWLG direct; nu e nevoie sa adaugi nimic in colectie pe BGG (Owned, For Trade, Want in Trade, Wishlist etc.)

Keyser
King Meeple
King Meeple

28 Oct 2015, 21:29

M-as baga si eu la trade-ul din noiembrie/ianuarie. Pana sa invat efectiv parte tehnica am o intrebare: Daca am un joc pictat (Descent 2.0 de exemplu :) ) si consider ca valoarea lui e mult mai mare decat cea de pe piata, as putea sa il adaug cumva cu acea valoare marita?
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Miţã
King Meeple
King Meeple

28 Oct 2015, 21:47

Keyser wrote:M-as baga si eu la trade-ul din noiembrie/ianuarie. Pana sa invat efectiv parte tehnica am o intrebare: Daca am un joc pictat (Descent 2.0 de exemplu :) ) si consider ca valoarea lui e mult mai mare decat cea de pe piata, as putea sa il adaug cumva cu acea valoare marita?
Daca vezi jocuri care pentru tine au aceeas valoare cu Descent poti sa le alegi ca si wishlist doar acele jocuri la schimb cu Descent

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

28 Oct 2015, 21:54

Scrii acolo cand il postezi ca e pictat. In rest, vis-a-vis de valoare, cand iti faci "wantlist-ul" practic din tot ce au postat ceilalti useri (jocuri, jocuri+ sweetners, bani) iti alegi ce anume ai fi dispus sa primesti la schimb pentru Descent. Nu exista un "set value" pentru iteme. Iti stabilesti singur.
Adica... sa zicem ca din ce au postat toti ceilalti participanti la trade, iti plac urmatoarele jocuri : Forbiden Stars, Battle of Five armies, Star Trek Fleet Commander, Through the Ages, Arkham Horror.
Daca e sa comparam valoarea de nou si sa admitem ca toate jocurile arata impecabil, atunci Descent ar fi de valoare cam egala cu Arkham Horror si TTA si mai mica decat Forbiden Stars, Battle of Five armies si Star Trek. Tu insa nu esti dispus sa faci trade cu TTA si Arkham, pentru ca fiind miniaturile pictate, valuezi Descent-ul mai sus. Iti poti alege din lista cand iti selectezi preferintele ca pentru jocul Descent 2.0 pictat tu vrei doar unul din cele trei: Forbiden Stars, Battle of Five armies sau Star Trek Fleet Commander.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

l2extasy
Wizard Meeple
Wizard Meeple

29 Oct 2015, 18:50

M-as adauga si eu la acest math-trade, care de altfel ar fi primul pentru mine, so +1 to the newbie counter.
Momentan studiez procedura prin tutorialele lui Rahdo.
Observ totusi ca au aparut "new improvements" pe parte de OLWLG, in materie de setari de profil, fata de ce prezinta Rahdo in tutorial.

By the way, in cazul in care as vrea sa adaug la trade si jocuri mai low-value(care teoretic nu ar avea mari sanse sa fie alese), cum ar fi indicat sa fie adaugate: ca item separat in lista de jocuri, sau ca sweetner?

Miţã
King Meeple
King Meeple

29 Oct 2015, 19:19

Poți face pachete, Suf punea 7 sau 10 jocuri și zicea ceva de genul "oricare 3 jocuri " ăsta ar fi o varianta sau pui un joc principal și restul ca sweeter.

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”