[Closed]April Romanian Math Trade?

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Post Reply
Chuckila
King Meeple
King Meeple

Re: April Romanian Math Trade?

05 Apr 2012, 17:51

suf wrote:(asta si pentru ca am de-a face cu optimizatoare si stiu ce le poate codu')
Ha! Te bagi sa faci un Trade Maximizer pe care sa il folosim noi intre noi? :D

suf
King Meeple
King Meeple

05 Apr 2012, 17:55

Chuckila wrote:Ha! Te bagi sa faci un Trade Maximizer pe care sa il folosim noi intre noi? :D
Hehe usor de zis :) In functie de pozitia planetelor, poate intr-o zi :)

Pana atunci hai sa vedem ce ne aduce math trade-ul asta :)

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

05 Apr 2012, 21:35

Am vazut filmele si m-am mai lamurit.....dar au aparut si alte intrebari:

1)OLWG - ul....de unde il accesez ca sa imi fac user?
2) Adaugam oferte in geek list sau direct in OLWG?
3) In thread-ul care l-ai facut tu cu ce vrem.......adauci tu alea in OLWG sau ala e un fel de FYI si pe urma merem tot noi in tool si bagam wantlist-ul?

Mersi :D

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

05 Apr 2012, 22:07

1)OLWG se acceseaza din pagina de wiki.
2) Oferte pot fi adaugate either way, e same shit.
3) In momentul in care Jeffy va citi/procesa mesajul lui Chuckila, va introduce math trade-ul nostru in OLWG. In geeklist-ul facut de Chuck, noi bagam jocurile pe care vrem sa le DAM. OLWG are un sistem prin care preia automat toate ofertele. In momentul in care postarea de jocuri pe care vrei sa le OFERI se incheie, incepe faza in care fiecare isi construieste whislist-ul (care va dura 5 zile). In perioada asta, folosind OLWG, fiecare din noi va putea sa-si completeze matricea de preferinte. Adica, ii va aprea o matrice in care fiecare linie va fi un joc din geeklist-u mare si pe coloane vor fi jocurile postate de tine. Pentru fiecare din acele linii vei putea alege ce jocuri vrei sa dai din ce ai postat tu.
De exemplu, eu am postat urm jocuri: Senji, Saboteur 2, BattleLore, Arcana. Aceste jocuri vor fi "capete de tabel" sau numele coloanelor din matrice.
Pe linii vor aparea toate jocurile postate in geeklist la acest math trade.

Sa zicem ca la linia 5 este un joc pe care eu mi-l doresc. De exemplu... Railways of the world. Pentru ca mi-l doresc extrem de tare, voi bifa toate jocurile din oferta mea... aka .. As fi dispus sa dau oricare din acele jocuri in schimbul lui RoftW. Bine, in cazul de fata nu voi bifa chiar tot... voi bifa battlelore si senji pentru ca celelalte doua nu vor putea face subiectul niciunui schimb in care sa fie implicat RoftW pentru ca diferenta de valoare e prea mare... si ar ingreuna inutil rularea algoritmului care genereaza trade-urile dandu-i niste posibilitati fantasmagorice pe care el va trebui sa le analizeze degeaba.

Sa zicem apoi ca la lini 6 e un alt joc pe care mi-l doresc... Glen More. Pentru Glen More nu sunt dispus sa dau Senji sau BattleLore pentru ca nu consider schimbul echitabil. Asa ca voi bifa ca sunt dispus sa ofer Arcana si Saboteur 2 .

Si asa pentur fiecare linie care iti prezinta interes.

So, to sum up:
a) OLGW poate fi accesat din pagina sa de wiki
b) In prima faza adaugi jocuri pe care vrei sa LE DAI. Ele vor fi adaugate fie din geeklist direct, fie din OLGW client. Either way, ele ajung in acelasi loc (in geeklist-ul postat de Chuckila)
c) Dupa ce se incheie prima faza in care postam jocuri pe care suntem dipsusi sa le schimbam (2 saptamani in cazul de fata), incepe faza 2, in care ne completam matricea de doleante. Din clientul OLGW, pentru fiecare joc postat in trade vom putea alege niciunul, unul sau mai multe jocuri din oferta proprie pe care suntem dispusi sa le schimbam cu jocul respectiv.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Rautz

05 Apr 2012, 22:13

Cu mentiunea ca punctul 3 il poti face inca de acum, trebuie doar ca in cele 5 zile sa-ti definitivezi alegerile.
Eu unul am adaugat deja matricea cu tot ce ma intereseaza/ce ofer pentru ce s-a postat pana acum, si il updatez 'real-time' pe masura ce mai apar inregistrari.

Chuckila
King Meeple
King Meeple

05 Apr 2012, 22:36

Si eu fac exact ca si Bahaus, saves a lot of time la final.

Plus, recomand tuturor sa puna in lista ce au de pus, nu neaparat sa astepte "the game". Fiindca punand tu un joc, poate vei face pe cineva sa adauge alt joc pe care l-ai cerut in requests list, tocmai pentru a avea o sansa sa primeasca jocul tau. Cu alte cuvinte, faptul ca tu ai pus un(ul sau mai multe) joc(uri) iti poate face tot tie bine.

Daca e ceva ce vrei sa dai, pe taraba cu el :D

Rautz

05 Apr 2012, 22:52

As zice sa puneti pe taraba chiar si titluri la care nu sunteti total decisi. Eu inca am dubii in legatura cu 2 jocuri daca sa le dau sau nu, dar chiar si puse puteti sa nu bifati nimic in dreptul lor cand va fi cazul, dar cum a zis Chuckila, poate eu punand titlurile acelea face si pe altcineva sa puna altceva, si se nimereste sa vreau sa le schimb chiar pentru acelea.

Cu cat le postati mai repede veti determina si pe altii sa posteze, iar la final nu va obliga nimeni chiar sa dati ceea ce ati postat, doar aveti grija sa nu bifati nimic in dreptul lor.

iadrianik
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 00:14

am urmarit si eu filmuletele de prezentare pentru Math Trade si pare destul de clar si nu prea greu de folosit
nu am citit wiki page :roll:
am insa o nelamurire si o sa folosesc cateva exemple chiar din jocurile deja listate, pentru a ma face mai usor inteles:
a. e posibil ca cineva sa schimbe Runewars pentru BattleLore SI Saboteur 2?
b. si, viceversa, e posibil ca cineva sa schimbe Power Grid SI Dominion: Intrigue pentru 250 RON (Outside the Scope of BGG)?
din cate inteleg eu, nu se poate
sau mai bine zis, varianta a ar fi posibila DOAR daca BattleLore si Saboteur 2 ar fi de la acelasi user si, in plus, Saboteur 2 ar fi listat ca sweetener la BattleLore, nu ca item separat
si, similar la varianta b, s-ar putea schimba cele doua jocuri pentru 250 RON DOAR daca unul din jocuri ar fi sweetener la celalat
am inteles bine sau am pierdut cate ceva din vedere?

Rautz

06 Apr 2012, 00:23

a. Nu e posibil
b. E posibil, punand ambele jocuri intr-o singura intrare, al doilea joc fiind pus ca 'sweetener'. Bineinteles trebuie mai apoi sa se formeze un lant in care cineva sa doreasca acele 2 jocuri, iar tu sa primesti cei 250 lei.

Un lant nu se poate crea decat cu o singura intrare de la fiecare, nu poate cineva primi 2 lucruri si sa posteze 1 singur(chiar daca ar fi echivalente la pret 2 pe 1) fara sa strici lantul.

Altfel banuiesc ca s-ar putea intelege oamenii intre ei in afara math-tradeului daca vor diverse combinatii de jocuri pe alte jocuri dar asta presupune deja un trade simplu, de la un om la altul (fara un lant de mai multi indivizi) si se poate face lejer aici pe forum.

suf
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 00:37

As mai adauga ca daca pui BattleLore si adaugi sweetener Saboteur 2 (ca sa formezi un pachet), atunci nu le mai poti lista si separat (decat daca ai mai multe pachete).

Chuckila
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 00:41

Corect. Fiecare joc pe care il aveti "fizic" in colectie se poate lista o singura data in Math Trade. Ca item principal, ca sweetener, parte dintr-un pack. Cum vreti voi, insa daca nu aveti mai multe copii ale aceluiasi joc, nu il listati decat odata. Fiindca de il listati de mai multe ori si fiecare dintre ofertele voastre va intra in schimb, va trebui sa il trimiteti - de cate ori l-ati listat :D

Rautz

06 Apr 2012, 14:02

Doar ca o parere personala, incercati sa puneti la sweeteners jocuri asemanatoare cu jocul principal, de exemplu mai multe card games, sau mai multe jocuri usurele. In general cred ca se pun extensiile aici sau jocuri care ridica valoarea pachetului.

Nu de alta dar de exemplu as fi fost interesat de Warrior Knights, dar acesta e cuplat cu un joc care n-are nici o idee comuna cu acesta, e pur si simplu un joculet in plus. Astfel ca nu e un castig nici pentru el ca a pus un sweetener, nici pentru mine care ma aleg cu un joc nedorit (bineinteles s-ar putea sa-mi placa si acesta, doar ca impresia initiala e ca nu are absolut nici o tangenta cu jocul principal, ci e doar in plus), eu voi licita pentru valoarea primului joc, deci voi considera jocul 2 ca valorand 0 pana la proba contrarie.
Acel joc in plus nu va aduce nici valoare in plus, si nici doritori in plus pentru exemplul propus.

Asta e doar o parere personala, nu ma pricep, s-ar putea altii sa gandeasca altfel.
Last edited by Rautz on 06 Apr 2012, 14:12, edited 2 times in total.

suf
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 14:09

Dap, le-am pus la repezeala "sa fie". Completez mai tarziu campurile si atunci probabil am sa le mai reorganizez. Mersi de parere.

LE: Unele pachete putin valoroase nu le-as marunti pentru ca atunci costul de transport e prea mare pentru valoarea lor. In plus, poti oricand sa ignori titlul care nu te intereseza :)

Rautz

06 Apr 2012, 14:24

suf wrote: LE: Unele pachete putin valoroase nu le-as marunti pentru ca atunci costul de transport e prea mare pentru valoarea lor. In plus, poti oricand sa ignori titlul care nu te intereseza :)
Bineinteles, dar poti sa maresti valoarea acestora, punand chiar si 5-10 astfel de joculete intr-un pachet dedicat jocurilor asemanatoare(ca tematica sau dificultate). Ideea e ca jocuri precum Warrior Knights sau Ticket to Ride sunt suficient de valoroase luate singure. Plus de asta sunt jocuri cunoscute si atrag ele insele, indiferent de sweetener. Eu personal ignor acel sweetener care nu are legatura cu jocul principal si care are o valoare neglijabila fata de el, dar ti-am zis, nu cred ca ajuta pe niciunul din noi existenta acestuia atunci. Insa e foarte posibil ca existenta lui in alt pachet de jocuri asemanatoare sa-i fi crescut valoarea.

Oricum e o idee, nu zic neaparat ca e mai buna sau mai rea, doar ti-am zis cum am gandit eu problema.

Rautz

06 Apr 2012, 15:34

Cat de des/cand avem voie sa editam intrari?
De exemplu as vrea sa schimb cateva intrari cu sume de bani dar mi-e ca poate va strica matricea unor oameni care, ca si mine, isi updateaza matricea de acum. Poate nu vor observa schimbarea si va ramane bifat cu vechea optiune.

Pana pe 17 Apr e voie sa schimbam?

suf
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 16:03

Bahaus wrote:Pana pe 17 Apr e voie sa schimbam?
As zice ca e voie oricat de des. Presupun ca se face update prin toate listele.

Rautz

06 Apr 2012, 16:11

suf wrote:
Bahaus wrote:Pana pe 17 Apr e voie sa schimbam?
As zice ca e voie oricat de des. Presupun ca se face update prin toate listele.
Update se face cu numele, dar bifarile raman.
Sa zicem ca eu schimb 250 Lei in 50 Lei. Cineva care a bifat deja ca vrea sa primeasca 250 Lei pe un joc se va trezi ca va primi doar 50 Lei.
Teoretic ar fi bine sa avem voie sa mai schimbam, dar trebuie sa fie o data limita pentru asta, banuiesc ca 17 Apr e acea data?

Chuckila
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 16:45

Bahaus wrote:Cat de des/cand avem voie sa editam intrari?
De exemplu as vrea sa schimb cateva intrari cu sume de bani dar mi-e ca poate va strica matricea unor oameni care, ca si mine, isi updateaza matricea de acum. Poate nu vor observa schimbarea si va ramane bifat cu vechea optiune.

Pana pe 17 Apr e voie sa schimbam?
Ceea ce s-a listat ca si oferta nu se schimba (sorry de bold, dar trebuie sa subliniez, poate sunt din cei care citesc doar ce e bolded :D). Si as prefera sa nu se schimbe nici detaliile transportului.

Se pot schimba detaliile despre starea jocului, editie (daca verificati si nu este cea care ati crezut initial ca este) si se pot adauga detalii generale despre joc, unde este cazul. De genul: "tocmai am vazut ca mai am printate player aids color", "vine cu tuckbox-uri pentru tokene/carti", etc

Daca nu mai este valabila oferta de bani, sau considerati ca "trebuie micita/marita" fata de oferta initiala. Editati entry-un initial si puteti font de o schioapa "NU MAI ESTE VALABIL". Si schimbati tagul +altname+ Oferta nu mai este disponibila -altname- (in acest mod pot verifica in wantlist ca nu s-a intamplat exact ce spuneati voi - si-a bifat wantlistul one by one si nu a vazut schimbarea. Plus, daca faceti acest lucru, si voi veti da submit la empty wantlist pentru acel item.)

Si adaugati noua oferta in lista.

Sa schimbati oferta de bani este ca si cand s-ar schimba jocul din entry. Big NO NO!

Scuze, nu am dat raspuns data: Se pot schimba pana pe 17 Aprilie la ora 22:00.

suf
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 16:48

Necrutator :(

Chuckila
King Meeple
King Meeple

06 Apr 2012, 16:54

suf wrote:Necrutator :(
Nu Mihai. E fair fata de ceilalti participanti. Daca eu schimb din 300 in 100 si cel care imi selectase oferta initiala pentru Runewars primeste 100 RON, e fair?!

Cum am explicat mai sus, daca editati si spuneti ca oferta nu mai este valabila, si eu pot verifica ca nu vrea nimeni in matrice jocul "Oferta nu mai este valabila". Plus, listerul cu siguranta va da empty wantlist pentru acel item - sau daca nu e empty, si vrea Ticket to Ride pentru "nimic", va putea fi atentionat asupra greselii.

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”