foarte buna initiativa. Intr-adevar am participat (cu succes as putea zice) la un mathtrade din benelux acum vreo luna. Mi s-a parut complicat si incurcat la inceput, dar de fapt e mult mai simplu, si acum mi se pare o chestie extraordinara. Posta pe aici e cam curierul in RO si desi am platit 3 colete (am avut noroc ca al 4-lea joc a trebuit sa-l trimit cuiva de la o strada de mine

- frumoasa coincidenta tinand cont ca au participat oameni din 3 tari) pot sa zic ca sunt super satisfacut ca am niste jocuri pe care le-am vrut si nu mai am altele pe care nu prea le voiam.
Ce am dat:
-
Mansions of Madness (super suparat pe problemele din joc si frustrarile acumulate in cele cateva jocuri pe care le-am avut)
-
Dungeon Petz (pentru ca nu mi-a placut cat Dungeon Lords desi nu e rau, si nu prea mai am cu cine sa joc heavy euros)
-
7 Wonders (de asta imi cam pare rau dar imi doream prea mult COH)
-
Innovation (nu m-a incantat cum ma asteptam)
Am primit:
-
Axis and Allies Revised 2004
-
Conflict of Heroes - Awakening the Bear
-
Jamaica - bun pt incepatori sa-i prind in hora

-
Legends of Camelot - pare simpaticutz
Cum zicea si chuckila, sa nu credeti ca e o chestie random in care nu ai nimic de zis. Dimpotriva, pe scurt e cam asa:
1. toata lumea adauga intr-un geeklist jocurile de dat
2. fiecare isi alege din lista mare ("masa jocurilor de trade-uit") jocurile pe care le-ar vrea
3. fiecare isi construieste pe un site special o matrice gen "as da X pe A, B sau C".
4. keeperul ruleaza un programel care ia toate matricile tuturor si incearca sa imperecheze cat poate de mult dorintele
5. Rezulta un carnat mare de schimburi in care daca e sa dai jocuri clar vei primi ceva la schimb din ce ai selectat in matrice (deci nici un risc aici, cum credeam eu la inceput ca nu poti controla anumite lucruri). Cel mai probabil vei primi jocuri de la persoane complet diferite de cele carora le vei trimite jocuri.
Simplu si la obiect, si extrem de destept. Rezultatul in cazul meu:
adixor : (4 trades of 7, 57%)
-- 1. gives "Mansions of Madness (354)" to Game Knight (331)
-- 2. gives "7 Wonders (351)" to murkland (291)
-- 3. gives "Dungeon Petz (352)" to rainbow maker (381)
-- 4. gives "Innovation (353)" to Wolfshade (64)
++ 1. receives "Conflict of Heroes: Awakening the Bear! Russia 1941-1942 (117)" from Deeevorce
++ 2. receives "Jamaica (360)" from Torquin
++ 3. receives "Axis & Allies (315)" from Me 262 Schwalbe
++ 4. receives "Camelot Legends (59)" from Wolfshade
Dar asta nu e nimic, uite ce frumos e una dintre buclele de shipping/trade (au fost mai multe astfel de bucle .. bucle pentru ca ultimul din lista ii trimite un joc primului):
(ADIXOR) 0351-7WON receives (TORQUIN) 0360-JAMAI
(TORQUIN) 0360-JAMAI receives (MOBY) 0084-HAMBU
(MOBY) 0084-HAMBU receives (VALAHUIR) 0165-LCTBG
(VALAHUIR) 0165-LCTBG receives (HIJACKER) 0446-PERGA
(HIJACKER) 0446-PERGA receives (MOBY) 0087-ACOTG
(MOBY) 0087-ACOTG receives (RAINBOW MAKER) 0211-AN2E
(RAINBOW MAKER) 0211-AN2E receives (MURKLAND) 0291-ARKHA
(MURKLAND) 0291-ARKHA receives (ADIXOR) 0351-7WON
Adica pe prima linie eu primesc Jamaica de la Torquin, care primeste Hamburgum de la Moby, care primeste LCTBG (nu mai stiu de la ce joc vine) de la Valahuir, etc .. si se termina cu userul Murkland care primeste 7Wonders de la mine.
Matricea mea arata cam asa (transpusa in text):
Vreau Conflict of Heroes
si dau pe el MoM, Dungeon Petz, 7Wonders, Toledo sau Innovation
Vreau Memoir '44 Air Pack
si dau pe el MoM, Dungeon Petz, 7Wonders, Toledo sau Innovation (n-a fost sa fie

)
Vreau Dice Town
si dau pe el Toledo sau Innovation
Vreau Princess of Florence
si dau pe el Toledao sau Innovation
A, si inca ceva. Puteti pune jocurile pe lista pentru trade, si apoi sa realizati ca nu va place nimic din ce au ceilalti. Puteti pur si simplu sa lasati apoi goala matricea de like-uri si e ca si cum nu ati participat, nu pierdeti nimic.
Sper ca am reusit sa arat cam cum merge treaba, pentru cei care inca nu stiu despre ce este vorba. Din pacate nu prea are sens sa particip la acest Math Trade (va dura pana la cateva sapt sa trimit ceva in RO, pentru ca prin posta e cam overkill) dar daca apare ceva extrem de interesant, vedem