[Closed]April Romanian Math Trade?

schimburi, imprumuturi, cereri, etc.
Forum rules
Pentru detalii asupra sistemului Ultimate Trades propus de Chuckila, vizitati topicul [forum]viewtopic.php?f=12&t=195[/forum]
Post Reply
Chuckila
King Meeple
King Meeple

[Closed]April Romanian Math Trade?

29 Mar 2012, 22:21

Ce ziceti, incercam sa facem si noi un Math Trade de-al nostru, 100% romanesc? Eu am tot participat in ultima vreme la Math Trade-urile europene si cele din UK/Germany si nu pot decat sa spun ca sunt cele mai addictive chestii in materie de board gaming :D Este un board game in sine sa vezi ce jocuri mai vrei sa schimbi luna asta, ce adauga altii si din ce a fost adaugat, ce te-ar multumi pe tine sa primesti in schimbul fiecarui joc. Poate unii dintre voi mai participa si pe la GeekGold lotteries si/sau alte chestii addictive (been there, I know how it feels :D), treaba asta le intrece miles away.

Pentru cei care nu stiu prea bine cu ce se mananca Math Trade-urile, am scris acum un an un articol despre ele: Math Trades.

Chiar daca OnLine Want List Generatorul pare complicat, va spun de pe acum ca nu este. Si voi incerca sa va raspund la eventualele intrebari, dupa propriile cunostinte. Insa filmuletele din prezentarea Math Tradeului ar trebui sa explice foarte clar - atat eu cat si Adixor (la prima experienta luna trecuta :D) am reusit sa il folosim fara nici un fel de probleme. Nu stiu daca mai sunt si altii, cel putin la Math Trade-ul european eu nu am mai vazut alti romani.

Aha, si faptul ca listezi un joc la Math Trade, nu inseamna ca e obligatoriu sa il si schimbi. Daca nu gasesti nimic ce te-ar multumi sa primesti in schimb, listezi un "empty wishlist" pentru acel joc si el nu va avea cum sa intre in hora schimburilor.

Daca e sa ii dam drumul, trebuie sa ne miscam repede, fiindca luna aceasta (Aprilie) este luna in care se ruleaza Math Trade-urile locale. Fiecare a doua luna este luna Math Trade-ului European. Plus, daca vrem sa ii dam drumul, as vrea sa vorbesc cu Chris sau Russell sa ma mai invete una alta, sa nu o dau in bara ca organizer. De organizat inca nu am organizat niciunul, insa am participat deja la mai mult de 10.

Deci, va tenteaza sa ne improspatam colectiile cu noi jocuri?

alexddumitru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”

Re: April Romanian Math Trade?

29 Mar 2012, 22:43

Eu te sustin, Chuckila. Am deja cateva jocuri pe care nu prea le-am mai scos la lumina si cred ca ar fi foarte interesant un Math Trade.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

29 Mar 2012, 22:57

Daaaaa. I'm in.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

30 Mar 2012, 03:14

dai drumu

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

Mono
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Cylon Leader

30 Mar 2012, 07:59

sunt chiar curios

Rautz

30 Mar 2012, 08:09

Chuckila wrote:cel putin la Math Trade-ul european eu nu am mai vazut alti romani.
Perceptia mea(si probabil si a altora) este ca e prea scump transportul pentru trade-uri.
Prefer sa vand un joc aici, local, si cu banii pe care i-as fi dat pe transport imi iau jocul dorit nou-nout.
Chiar si transportul in Romania mi se pare prea scump prin curier, iar prin Posta Romana mi-e imposibil sa trimit/primesc ceva, dureaza 2 ore statul la coada.

Dar ideea e buna, pacat ca te-ai gandit la ea in penultima zi de Martie, da-i drumul rapid.

bvicthor
Wizard Meeple
Wizard Meeple

30 Mar 2012, 09:21

Ma bag si eu in joc :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2012, 10:13

Bahaus wrote:Dar ideea e buna, pacat ca te-ai gandit la ea in penultima zi de Martie, da-i drumul rapid.
Ma gandesc la ea de multa vreme, nu doar de acum. Insa am zis ca de nu incerc, nu are cum sa iasa nimic :)

Si nu e problema ca e sfarsitul lui Martie. Cum spuneam, la fiecare 2 luni e Math Trade-ul european - incluzand luna aceasta. Deci in Aprilie avem toata luna sa punem la cale primul Math Trade romanesc.

Dupa ce voi citi tot ce este de citit despre partea de organizare in OLWLG, despre Trade Maximizer, cum functioneaza si care sunt setarile recomandate (probabil voi folsi setarile din European Math Trade, lumea pare multumita), undeva pe mijlocul/sfarsitul saptamanii viitoare voi incerca sa dau drumul geeklistului. Sa zicem ca incepem pe 5, lasam 10 zile lumea sa adauge jocuri (15 Aprilie se inchide Geeklistul), 5 zile sa adauge jocuri (20 Aprilie se inchide Want List submission-ul) si 1-2 zile sa verific rezultatele ca totul sa arate OK.

Cat despre faptul ca este scump sa folosesti curieratul pentru a schimba jocurile, depinde cum privesti lucrurile. Daca ai jucat jocul de cateva ori si il schimbi pe un alt joc pe care ti-l doresti, poti considera pretul transportului ca fiind "platit" pentru experienta acelor catorva jocuri. Oricum, va exista doar obligativitatea de a asigura transportul prin PR (cu declarareaa de valoare asigurata, in cazul in care pachetul se pierde). Curieratul va fi optional.

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

30 Mar 2012, 10:17

Eu m-as baga sa incerc, dar momentan singurul joc pe care l-as avea la schimb ar fi King of Tokyo. E posibil ca mai incolo sa apara si altele, dar nu stiu inca. :P

adixor
Special Meeple
Special Meeple

30 Mar 2012, 19:17

foarte buna initiativa. Intr-adevar am participat (cu succes as putea zice) la un mathtrade din benelux acum vreo luna. Mi s-a parut complicat si incurcat la inceput, dar de fapt e mult mai simplu, si acum mi se pare o chestie extraordinara. Posta pe aici e cam curierul in RO si desi am platit 3 colete (am avut noroc ca al 4-lea joc a trebuit sa-l trimit cuiva de la o strada de mine :) - frumoasa coincidenta tinand cont ca au participat oameni din 3 tari) pot sa zic ca sunt super satisfacut ca am niste jocuri pe care le-am vrut si nu mai am altele pe care nu prea le voiam.

Ce am dat:
- Mansions of Madness (super suparat pe problemele din joc si frustrarile acumulate in cele cateva jocuri pe care le-am avut)
- Dungeon Petz (pentru ca nu mi-a placut cat Dungeon Lords desi nu e rau, si nu prea mai am cu cine sa joc heavy euros)
- 7 Wonders (de asta imi cam pare rau dar imi doream prea mult COH)
- Innovation (nu m-a incantat cum ma asteptam)

Am primit:
- Axis and Allies Revised 2004
- Conflict of Heroes - Awakening the Bear
- Jamaica - bun pt incepatori sa-i prind in hora :D
- Legends of Camelot - pare simpaticutz

Cum zicea si chuckila, sa nu credeti ca e o chestie random in care nu ai nimic de zis. Dimpotriva, pe scurt e cam asa:

1. toata lumea adauga intr-un geeklist jocurile de dat
2. fiecare isi alege din lista mare ("masa jocurilor de trade-uit") jocurile pe care le-ar vrea
3. fiecare isi construieste pe un site special o matrice gen "as da X pe A, B sau C".
4. keeperul ruleaza un programel care ia toate matricile tuturor si incearca sa imperecheze cat poate de mult dorintele
5. Rezulta un carnat mare de schimburi in care daca e sa dai jocuri clar vei primi ceva la schimb din ce ai selectat in matrice (deci nici un risc aici, cum credeam eu la inceput ca nu poti controla anumite lucruri). Cel mai probabil vei primi jocuri de la persoane complet diferite de cele carora le vei trimite jocuri.

Simplu si la obiect, si extrem de destept. Rezultatul in cazul meu:
adixor : (4 trades of 7, 57%)

-- 1. gives "Mansions of Madness (354)" to Game Knight (331)
-- 2. gives "7 Wonders (351)" to murkland (291)
-- 3. gives "Dungeon Petz (352)" to rainbow maker (381)
-- 4. gives "Innovation (353)" to Wolfshade (64)

++ 1. receives "Conflict of Heroes: Awakening the Bear! Russia 1941-1942 (117)" from Deeevorce
++ 2. receives "Jamaica (360)" from Torquin
++ 3. receives "Axis & Allies (315)" from Me 262 Schwalbe
++ 4. receives "Camelot Legends (59)" from Wolfshade
Dar asta nu e nimic, uite ce frumos e una dintre buclele de shipping/trade (au fost mai multe astfel de bucle .. bucle pentru ca ultimul din lista ii trimite un joc primului):
(ADIXOR) 0351-7WON receives (TORQUIN) 0360-JAMAI
(TORQUIN) 0360-JAMAI receives (MOBY) 0084-HAMBU
(MOBY) 0084-HAMBU receives (VALAHUIR) 0165-LCTBG
(VALAHUIR) 0165-LCTBG receives (HIJACKER) 0446-PERGA
(HIJACKER) 0446-PERGA receives (MOBY) 0087-ACOTG
(MOBY) 0087-ACOTG receives (RAINBOW MAKER) 0211-AN2E
(RAINBOW MAKER) 0211-AN2E receives (MURKLAND) 0291-ARKHA
(MURKLAND) 0291-ARKHA receives (ADIXOR) 0351-7WON
Adica pe prima linie eu primesc Jamaica de la Torquin, care primeste Hamburgum de la Moby, care primeste LCTBG (nu mai stiu de la ce joc vine) de la Valahuir, etc .. si se termina cu userul Murkland care primeste 7Wonders de la mine.

Matricea mea arata cam asa (transpusa in text):
Vreau Conflict of Heroes si dau pe el MoM, Dungeon Petz, 7Wonders, Toledo sau Innovation
Vreau Memoir '44 Air Pack si dau pe el MoM, Dungeon Petz, 7Wonders, Toledo sau Innovation (n-a fost sa fie :) )
Vreau Dice Town si dau pe el Toledo sau Innovation
Vreau Princess of Florence si dau pe el Toledao sau Innovation
A, si inca ceva. Puteti pune jocurile pe lista pentru trade, si apoi sa realizati ca nu va place nimic din ce au ceilalti. Puteti pur si simplu sa lasati apoi goala matricea de like-uri si e ca si cum nu ati participat, nu pierdeti nimic.

Sper ca am reusit sa arat cam cum merge treaba, pentru cei care inca nu stiu despre ce este vorba. Din pacate nu prea are sens sa particip la acest Math Trade (va dura pana la cateva sapt sa trimit ceva in RO, pentru ca prin posta e cam overkill) dar daca apare ceva extrem de interesant, vedem :)

Chuckila
King Meeple
King Meeple

30 Mar 2012, 20:15

OK, destul de mult feedback pozitiv, sper sa iasa ceva fain din toata treaba asta.

Ma pun sa studiez partea de organizare, sa vad cam ce reguli de bun simt se folosesc pe la restul de Math Tradeuri locale (UK, Benelux, German, etc), sa dau cativa clici cu Trade Maximizer-ul. Si pe saptamana viitoare ii dam drumul.

Exciting!

arthuriovan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Art Meeple

01 Apr 2012, 14:27

As fi si eu dispus sa particip, mai ales ca am cateva jocuri de care vreau sa ma despart...

Mono
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2012, 15:18

Deci pana la urma cand se face treaba? Sa stiu sa ma pregatesc :)

suf
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2012, 15:23

Eu sunt pregatit. Toate jocurile sa vina la mine! :lol:

Chuckila
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2012, 15:25

Nu s-a schimbat nimic. Pe vineri as vrea sa ii dau drumul. Pana in 17 Aprilie sa se poata adauga jocuri. Iar in 22 sa se inchida perioada de trimitere a wishlisturilor. Detalii in momentul in care chiar ii dau drumul. :tu:

suf
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2012, 15:38

Super! Da' de ce 10 zile se adauga jocuri si 5 se aleg? Nu mai bine 5 si 5 ca sa nu se supere una pe alta? Sa nu mai presupun ca fiecare stie ce are de dat?

Mono
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2012, 15:49

Caut un joc si nu gasesc! Caut un joc si nu gasesc! Toate jocurile sa apeleze la colectia mea!

Chuckila
King Meeple
King Meeple

03 Apr 2012, 17:45

suf wrote:Super! Da' de ce 10 zile se adauga jocuri si 5 se aleg?
When in Rome ...

Sigur cei care ruleaza aceste Math Trade-uri au ajuns la niste cifre care sa multumeasca majoritatea lumii, dupa un numar de experimente. Eu zic sa ne folosim de experienta lor. Si daca nu se preteaza in randul nostru, sa le modificam la urmatoarele trade-uri (asta in cazul in care totul merge bine, e un succes si vom mai face altele). De exemplu ma uitam azi la trade-ul de luna aceasta pentru BENELUX si am ramas :shock: :shock: :shock: cand am vazut ca au 8!!!! zile pentru wantlist submission. La European Math Trade s-au isterizat jumatate din participanti cand s-a crescut perioada de wantlist submission de la 3 la 5 zile. Ala e cel mai urat punct mort, cel in care nu mai poti adauga jocuri/nu mai apar jocuri noi adaugate de altii; doar stai si te uiti la jocurile din lista, iti modifici wantlistul de 100 ori, dai re-submit de 5 ori si te intrebi cand vin odata rezultatele finale.

Si am ales 5 zile in loc de 3, pentru ca suntem la prima incercare si am un feeling ca vor fi destul de multe intrebari. Plus lumea ocupata, nu toti stau non-stop pe net; prefer sa aibe toti timp sa treaca prin lista si sa aibe un wantlist bine facut, decat la final sa ne trezim ca X-ulescu nu mai vrea sa trimita jocul, fiindca el nu a vazut cand a dat bifa ca e de acord sa schimbe Dominant Species pe Battle Line.

Dar functie de cum merge (si mai important, daca merge), va exista loc de imbunatatire pentru editia #2.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

03 Apr 2012, 21:31

Eu va propun de pe acum ca cele doua perioade ale math trade-ului sa cuprinda obligatoriu zile de week-end (stiu, stiu, una prinde sigur), pentru ca timpul de gandire/decizie sa fie maximal.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Post Reply

Return to “Altele / Ultimate Trades”