Eticheta anunturilor pe Bursa

Post Reply
User avatar
iadrianik
King Meeple
King Meeple
Posts: 1028
Joined: 29 Nov 2011, 14:56
Location: Bucuresti
Contact:

Eticheta anunturilor pe Bursa

Post: # 38972Post iadrianik
22 Apr 2013, 00:58

Pe BGG una din recomandarile din sectiunea Geeklist Auction este:
"It is not appropriate to point out that a seller's items are over-priced. Value is in the eye of the bidder. If it is too high for you, move to another auction. If it really bothers you, contact that seller in a private GeekMail."

Vanzarea nu este acelasi lucru cu licitatia (desi majoritatea licitatiilor au si pret de vanzare BIN - buy it now), dar, extrapoland, s-ar putea aplica aceeasi recomandare, inlocuind doar "bidder" cu "buyer" si "auction' cu "sale".

Pe FBG, in sectiunea Bursa/Vanzari au fost interventii in care s-a atras atentia vanzatorului asupra pretului cerut. Majoritatea comentariilor (daca nu toate?) erau justificate, indicandu-se un pret mai mic la un magazin online.

Ar fi utila totusi o astfel de regula pe forum? Pareri pro, contra?

acidutzu

Re: Eticheta anunturilor pe Bursa

Post: # 38975Post acidutzu
22 Apr 2013, 08:31

Mi se pare normal sa fie trimise doar in privat atentionarile in legatura cu justa valoare a jocurilor.

Nu toti le cumpara online (am vazut in Carrefour-ul din Baneasa, la Miniblu - care e targetul lui? 0-7 ani? - in vitrina sase board game-uri (nu Catan sau Monopoly, ci Battlestar Galactica&Co - oare ei stiu ce aduc?). Nu am apucat sa intru, dar presupun ca nu sunt la pretul celor din online :roll: ). Astfel, in primul rand, ei nu stiu toate preturile din fiecare site in parte (probabil nici nu stiu ca exista aceste site-uri, sau cunosc doar unul, doua). In al doilea rand, si cel mai important, poate, dand cu 30% mai mult, decat in online, nu vor sa piarda 50% din banii dati, doar pentru ca si-au dat seama acasa ca jocul nu este ca "Nu te supara frate". Daca se grabesc sa scape de el, oricum o sa scada pretul intr-o saptamana, doua. Daca nu, poate se gaseste altcineva, ca si ei, care il va cumpara, doar pentru ca este cu doar 10% mai ieftin decat in Miniblu.

Apoi, daca noi ne-am autoimpus ca tipla sa valoreze 20%, nu inseamna ca pentru toti valoreaza atat.

Sau poate unul se grabeste sa scape de joc si-l da la jumatate de pret. Altul nu se grabeste si este aiurea sa i se atraga atentia, in public, ca pretul lui este prea mare si ca trebuie sa-l reduca. Am luat Twilight Struggle cu 100, atunci cand erau alte trei la vanzare. Nu am simtit nevoia sa-i atentionez ca se gaseste jocul mai ieftin in alta parte si e in interesul lor sa scada din pret.

Alt motiv pentru atentionarea in privat, este ca atentionarea publica te forteaza sa reduci pretul sau ii face pe ceilalti sa te considere nesimtit, daca nu o faci. Piata (bursa noastra) reglementeaza singura preturile, nu este nevoie sa batem obrazul.

Toate atentionarile s-au facut pe baza "vrem sa te ajutam pe tine, vanzatorule", insa nu am vazut nici o postare de genul "vezi ca pe site-ul cutare jocul costa atat si tu-l vinzi cu prea putin. Este in interesul tau sa mai cresti pretul".

Ca problema tot de eticheta.

La schimburi ma roade ingrozitor ca, de indata ce schimbul s-a facut, uzura lor se restarteaza. Am vazut jocuri care au trecut prin trei, patru schimburi (schimb 1 - jucat de 5 ori, schimb 2 - jucat de 3 ori cu sleeves, il dau fara, schimb 3 - jucat o data, schimb 4 - jucat doar de doua ori, in final, schimb 5 - nejucat, il dau din lipsa de timp). Care e valoarea lor? 40%? 30%? Pot sa-i atrag atentia ultimului vanzator ca jocul ala nu mai valoreaza in nici un caz 75% valoarea din magazin? Sau ca nu este corect sa-l dea la schimb ca avand doar 1-2 partide? Eu dorm cu forumul deschis, dar altul poate intra pentru prima data, vede jocul si-l ia crezand ca este ca nou.

Cred ca ar trebui sa fie introdus obligatoriu mediul in care a trait jocul (fumatori, nefumatori, vegani, shaormari). Am luat un joc, in conditii foarte bune, insa cred ca ei suflau tot fumul doar in cutie, ca sa nu li se imputa perdelele, pentru ca atunci cand l-am deschis...horror. L-am aerisit trei zile. :lol:

User avatar
fl0po
King Meeple
King Meeple
Posts: 1468
Joined: 09 Jun 2012, 09:56
Custom Rank: iOS Netrunner
Location: Bucuresti

Re: Eticheta anunturilor pe Bursa

Post: # 38978Post fl0po
22 Apr 2013, 09:41

Eu in general ma feresc de jocuri second hand de la necunoscuti. Nu pot sa am un joc care pute a tigari sau a mese de bucatarie....Ce mi se pare ciudat (kestie de care m-am lovit personal) este urmatorul anunt - Vand X jucat de 3 ori. Te intalnesti cu vanzatorul...si cand vezi jocul te ia capul direct. Ce ai jucat frate cu asta de 3 ori, fotbal??? Si vine raspunsul...AAAAA, pai io l-am luat de la cineva si l-am jucat de 3 ori si il dau.... Cam nasol, nu? Oricum revenind la ceea ce a scris Iadrianik e nasol ca tre sa existe o regula pentru ceva care tine de cei 7 ani de acasa. E pe dos sa comentezi in gura mare pe forum...cu atat mai mult cat nici macar nu te intereseaza jocul din anuntul respectiv. Fiecare vinde si cumpara la ce pret vrea. Daca totusi vrei sa ajuti vanzatorul cu un pont, poti sa o faci pe privat, bineinteles.
HACK OR GET WHACKED!

Post Reply

Return to “Despre forum - reguli, feedback, ajutor, noutati”