WikiCarpedia - wiki-ul regulilor Carcassonne

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole legate de traduceri in limba romana a regulamentelor, cartilor de joc sau a altor componente board games (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe traduceri va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
NGC54
Baby Meeple
Baby Meeple
Posts: 4
Joined: 31 Dec 2022, 19:57
Contact:

WikiCarpedia - wiki-ul regulilor Carcassonne

Post: # 133185Post NGC54
31 Dec 2022, 21:20

Pe cei interesați de regulile extensiilor (și chiar spin-off-urilor!) jocului Carcassonne îi anunț că există WikiCarpedia (abreviată „WICA”), un wiki dedicat regulilor jocului: https://wikicarpedia.com/index.php/Main_Page/ro.

WICA este disponibilă în mai multe limbi, printre care se numără și româna. Până acum, în limba română sunt traduse în întregime regulile tuturor extensiilor din a doua și a treia ediție (traducerea regulilor extensiilor din prima ediție este în curs de realizare).

De când a fost publicat jocul în anul 2000, au apărut numeroase extensii. WICA cuprinde reguli traduse în română chiar și pentru extensii ale căror reguli nu au fost niciodată traduse oficial în limba română de Oxygame (precum https://wikicarpedia.com/index.php/The_ ... g_Trees/ro sau https://wikicarpedia.com/index.php/The_Signposts/ro). Un alt avantaj al WICA constă în clarificările pe care regulile printate nu le includ. De exemplu, https://wikicarpedia.com/index.php/Ghos ... te_note-13 este o clarificare legată de evaluarea cimitirelor (din Extensia 11 - Spirite, castele și cimitire) la sfârșitul jocului, care nu este inclusă în regulile printate, dar a fost confirmată oficial de Hans im Glück, publicatorul jocului Carcassonne (a se vedea https://www.carcassonnecentral.com/comm ... 1#msg89041). De asemenea, un alt plus al WICA este reprezentat de paginile de ajutor, precum așa-numitele „ghiduri de referință” (https://wikicarpedia.com/index.php/Main ... 8%9B%C4%83) sau alte pagini ca https://wikicarpedia.com/index.php/Coll ... ansions/ro sau https://wikicarpedia.com/index.php/Variants/ro. Majoritatea ghidurilor de referință permit selectarea extensiilor, deci ghidul vă va informa numai în legătură cu extensiile pe care le-ați selectat :)

WICA este întreținută de o echipă de voluntari (https://wikicarpedia.com/index.php/WICA_Translator/ro), de obicei membri ai forumului Carcassonne Central (https://www.carcassonnecentral.com/community/index.php).

User avatar
NGC54
Baby Meeple
Baby Meeple
Posts: 4
Joined: 31 Dec 2022, 19:57
Contact:

Re: WikiCarpedia - wiki-ul regulilor Carcassonne

Post: # 136983Post NGC54
21 Nov 2023, 18:37

De când am făcut această postare (31 decembrie 2022), au mai apărut alte extensii Carcassonne. Regulile traduse în română ale acestora se găsesc mai jos:


Post Reply

Return to “Traduceri”