Ieri a fost cald si l-am scos la o tura in parc. Am avut ceva noroc ca am prins-o si pe ea in toane bune si a avut rabdare sa o invat. Am jucat doar o jumatate de joc in 4 (de fapt in 2 la 4 maini
(Cel putin) Un joc nou pe luna alunga monotonia din casa
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
- tasurinchi
- King Meeple

Re: (Cel putin) Un joc nou pe luna alunga monotonia din casa
Mersi Vick 
Ieri a fost cald si l-am scos la o tura in parc. Am avut ceva noroc ca am prins-o si pe ea in toane bune si a avut rabdare sa o invat. Am jucat doar o jumatate de joc in 4 (de fapt in 2 la 4 maini
) pe care l-a castigat ea la diferenta mica (am adunat punctele celor doua culori cu care am jucat fiecare). Impresia e in continuare excelenta si pentru mine cred ca Brass va deveni THE (economic) game. Inca nu am dus un joc pana la capat (mai am cateva incepute online) asa ca o sa incerc sa revin cu impresii ceva mai pe larg dupa ce termin macar unul dintre ele. Pana atunci, cateva poze:
-
criss
Din cite am citit Brass este un super-joc, daca ar fi mers si in 2 jucatori l-as fi cumparat si eu.
- tasurinchi
- King Meeple

Exista variante neoficiale pentru 2 jucatori:
-Una similara cu ce am jucat in imaginile de mai sus, adica fiecare cu cate doua culori, dar cu bani si carti la comun.
-Cealalta e cu harta restransa - nu poti construi in toate orasele, nu se folosesc toate legaturile.
Din cate am inteles, ambele merg destul de bine. Prima varianta, desi mai lunga, chiar mi se pare foarte interesanta si strategica, pentru ca, avand doua culori la dispozitie, ai si mai multe optiuni, dar si mai mult de gandit. Astea sunt deocamdata doar presupuneri, care vor fi sau nu certitudini doar dupa ce reusesc sa duc macar un joc in 2 la capat (cel mai probabil in weekendul care se apropie).
-Una similara cu ce am jucat in imaginile de mai sus, adica fiecare cu cate doua culori, dar cu bani si carti la comun.
-Cealalta e cu harta restransa - nu poti construi in toate orasele, nu se folosesc toate legaturile.
Din cate am inteles, ambele merg destul de bine. Prima varianta, desi mai lunga, chiar mi se pare foarte interesanta si strategica, pentru ca, avand doua culori la dispozitie, ai si mai multe optiuni, dar si mai mult de gandit. Astea sunt deocamdata doar presupuneri, care vor fi sau nu certitudini doar dupa ce reusesc sa duc macar un joc in 2 la capat (cel mai probabil in weekendul care se apropie).
-
criss
Ok, sa-mi spui te rog impresii dupa citeva jocuri in 2.
- tasurinchi
- King Meeple

Suf mi-a adus aminte cu ultimele lui cuceriri ca aveam si eu de prezentat niste noutati. Si-avem asa (2 la numar):
Baby Boom - joculetul castigat pe Facebook, un soi de Bomberman, se pare, editat de francezii de la Ludocom
si un nou Wallace (de fapt unul vechi reeditat de curand):
Liberté
(scuzati calitatea pozelor, are prietena o camera foto cu care deloc nu reusesc sa ma impac)
Acum, nu mai fac promisiuni in ce priveste impresiile, ca am mai facut si asa le-am respectat ca ar fi trebuit sa fiu prin Siberia
Exista totusi intentia sa recuperez, sa vedem acum cand oi reusi.
Baby Boom - joculetul castigat pe Facebook, un soi de Bomberman, se pare, editat de francezii de la Ludocom
si un nou Wallace (de fapt unul vechi reeditat de curand):
Liberté
(scuzati calitatea pozelor, are prietena o camera foto cu care deloc nu reusesc sa ma impac)
Acum, nu mai fac promisiuni in ce priveste impresiile, ca am mai facut si asa le-am respectat ca ar fi trebuit sa fiu prin Siberia
- suf
- King Meeple

Tare Bombermanu' asta de masa
Stiu ca n-are treaba cu jocul pe PC, dar imi amintesc ce viteza trebuia sa ai la Bomberman si incerc sa-mi imaginez viteza aia pe masa de joc. Oare o fi si Counter Strike The Board Game? 
- tasurinchi
- King Meeple

Nu stiu daca exista Counter Strike the Boardgame, dar cu siguranta exista real-time. Vezi Obama vs Osama
)
- tasurinchi
- King Meeple

A venit vremea pentru cateva noutati. Si avem asa:
Rugby World - am prins o oferta excelenta pe care nu am putut-o refuza, mai ales ca suntem si in an de campionat mondial
Si mai departe am continuat "Quest-ul Martin Wallace"
Tinners' Trail - joc economic despre exploatarile miniere de cupru si cositor din Cornwall-ul secolului 19, un Martin Wallace ceva mai light, numai bun de introdus jucatorilor mai putin experimentati.
Automobile - din nou un joc economic, de data asta ceva mai "heavy", ce are ca tema industria automobilelor de la inceputurile secolului 20.
Rugby World - am prins o oferta excelenta pe care nu am putut-o refuza, mai ales ca suntem si in an de campionat mondial
Si mai departe am continuat "Quest-ul Martin Wallace"
Tinners' Trail - joc economic despre exploatarile miniere de cupru si cositor din Cornwall-ul secolului 19, un Martin Wallace ceva mai light, numai bun de introdus jucatorilor mai putin experimentati.
Automobile - din nou un joc economic, de data asta ceva mai "heavy", ce are ca tema industria automobilelor de la inceputurile secolului 20.
- imba
- King Meeple

Felicitari de achizitii! Eu am impresia ca tu vrei sa il imbogatesti pe nenea Wallace.
- tasurinchi
- King Meeple

Mersi, mersi!:) Inca nu m-am oprit cu Wallace. Next stop: Ankh-Morpork 
- tasurinchi
- King Meeple

Ca sa nu ma fac de rusine prezentand cate o achizitie, in timp ce colegii de forum umplu cate un raft doua o data
, am asteptat sa se adune si la mine mai multe. Mai exact 4:
Si ultimul dar si cel mai asteptat, primul meu wargame:
Le-am scos si un pic la aer pentru o poza de grup

- from http://www.boardgamegeek.com/image/1108009
Mult asteptata Collector's Edition
Si ultimul dar si cel mai asteptat, primul meu wargame:
Le-am scos si un pic la aer pentru o poza de grup
-
cristina
Felicitari pt noile achizitii! Daca nu-i cu suparare, as vrea sa incerc Discworld AM si Maria. 
- Shaikan
- King Meeple

- Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Felicitari Vlad! Subscriu la ce a zis Cristina
....si eu vreau sa le incerc 
- imba
- King Meeple

Ce mi-ai luat-o inainte! Tocmai ma holbam la Maria
Sa le joci sanatos!
- Chuckila
- King Meeple

In sensul ca citeai regulile si te informai daca iti place jocul ... Sperimba wrote: Tocmai ma holbam la Maria
- imba
- King Meeple

Ce om. Da, citeam regulile, am ajuns la concluzia ca imi place jocul si ma gandeam cum sa pun mana mea cea ameritrashereasca pe el.
Doar nu credeai ca exista o Maria alta decat Theresa pe aici.
- VickdaReaper
- Super Moderator

Chuckila wrote:In sensul ca citeai regulile si te informai daca iti place jocul ... Sperimba wrote: Tocmai ma holbam la Maria
Tz! Tz! Tz! Tz! Tz! Tz! Ce scuze subtiri...imba wrote:Ce om. Da, citeam regulile, am ajuns la concluzia ca imi place jocul si ma gandeam cum sa pun mana mea cea ameritrashereasca pe el. Doar nu credeai ca exista o Maria alta decat Theresa pe aici.