Depinde ce așteptări ai de la joc. Dacă vrei ceva fun, în care poți sa planifici câte puncte ai la final, dar poți și sa joci fără sa gândești, e un joc foarte bun. Dacă vrei ceva mai complex, e clar ca o sa ți se para o gluma Point Salad. Pentru ce vrea sa facă, însă, și pentru un joc de 15 20 de minute e excelent.26octombrie wrote: ↑04 Aug 2020, 09:52pai deja eram intrigata, dar a venit Cristian si a stricat tot... in general imi plac jocurile ce-i plac si lui.
life will never be the same.
Ce mai e nou în colecție
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
- adelindumitru
- Super Moderator

Re: Salată de puncte + port regal
- cristianf
- King Meeple

Nu ma intelege gresit, l-am jucat cu zambetul pe buze si ne-am distrat teribil. In 4, cu Teddy si Alexandra. Dar prostia asta de joc nu merita 100 de lei. Daca era 35 de lei, atunci da. Super filler. Pentru un joc de 100 de lei insa.. mare jeg.26octombrie wrote: ↑04 Aug 2020, 09:21NOW I'm conflicted!![]()
![]()
Trebuie sa explicati, comentariile lui Adi ma duc intr-o directie, cele ale lui Cristian in cea diametral opusa. E bulversant sa fiti de acord, nu stiu incotro sa o iau...
- adelindumitru
- Super Moderator

Mai bine să dai 1000 de lei pe un kickstarter care șterge praful că sunt prea multe cutii și setupul durează prea mult ca să îl joci mai mult de 1 dată la câțiva ani nu? Și care eventual e și destul de plicitisor, dar uite ce miniaturi mișto are. Mi se pare o abordare foarte superficială a motivelor pentru care suntem în acest hobby. Dacă vrem ca fiecare bănuț investit să se regăsească în componentele cu care vine jocul, cred că mai bine căutăm alt hobby.
- Haddeo
- King Meeple

Nu înțeleg raționamentul.adelindumitru wrote: ↑04 Aug 2020, 13:20Mai bine să dai 1000 de lei pe un kickstarter care șterge praful că sunt prea multe cutii și setupul durează prea mult ca să îl joci mai mult de 1 dată la câțiva ani nu? Și care eventual e și destul de plicitisor, dar uite ce miniaturi mișto are. Mi se pare o abordare foarte superficială a motivelor pentru care suntem în acest hobby. Dacă vrem ca fiecare bănuț investit să se regăsească în componentele cu care vine jocul, cred că mai bine căutăm alt hobby.
Nu e posibil ca in ambele variante sa fie vorba de niste jocuri proaste?
Ca și contra exemplu, in aceeași seara am jucat 6 nimmt! care mi s-a părut mult mai bun și fun.
But what if they are creating the disaster within themselves?
Things are OK now but I never know when it's going to change.
- Teddy
- King Meeple

cristianf wrote: ↑04 Aug 2020, 13:05Nu ma intelege gresit, l-am jucat cu zambetul pe buze si ne-am distrat teribil. In 4, cu Teddy si Alexandra. Dar prostia asta de joc nu merita 100 de lei. Daca era 35 de lei, atunci da. Super filler. Pentru un joc de 100 de lei insa.. mare jeg.26octombrie wrote: ↑04 Aug 2020, 09:21NOW I'm conflicted!![]()
![]()
Trebuie sa explicati, comentariile lui Adi ma duc intr-o directie, cele ale lui Cristian in cea diametral opusa. E bulversant sa fiti de acord, nu stiu incotro sa o iau...
Dar cand il iei de la Biertan uitat pe o masa pentru ca esti ultimul care paraseste incinta si proprietarul zice ca pot sa-l mai tin si sa-l joc, atunci a meritat toti banii
- adelindumitru
- Super Moderator

Argumentul lui Cristian a fost ca e un joc fun dar costa prea mult pentru ce e.Haddeo wrote: ↑04 Aug 2020, 13:33Nu înțeleg raționamentul.adelindumitru wrote: ↑04 Aug 2020, 13:20Mai bine să dai 1000 de lei pe un kickstarter care șterge praful că sunt prea multe cutii și setupul durează prea mult ca să îl joci mai mult de 1 dată la câțiva ani nu? Și care eventual e și destul de plicitisor, dar uite ce miniaturi mișto are. Mi se pare o abordare foarte superficială a motivelor pentru care suntem în acest hobby. Dacă vrem ca fiecare bănuț investit să se regăsească în componentele cu care vine jocul, cred că mai bine căutăm alt hobby.
Ca și contra exemplu, in aceeași seara am jucat 6 nimmt! care mi s-a părut mult mai bun și fun.
- danyelb
- King Meeple

Truer words were never spoken.
Last edited by danyelb on 04 Aug 2020, 13:44, edited 1 time in total.
Teamwork is essential; it gives the enemy other people to shoot at.
- Haddeo
- King Meeple

Eu l-am jucat cu copia altcuivaadelindumitru wrote: ↑04 Aug 2020, 13:36Argumentul lui Cristian a fost ca e un joc fun dar costa prea mult pentru ce e.Haddeo wrote: ↑04 Aug 2020, 13:33Nu înțeleg raționamentul.adelindumitru wrote: ↑04 Aug 2020, 13:20Mai bine să dai 1000 de lei pe un kickstarter care șterge praful că sunt prea multe cutii și setupul durează prea mult ca să îl joci mai mult de 1 dată la câțiva ani nu? Și care eventual e și destul de plicitisor, dar uite ce miniaturi mișto are. Mi se pare o abordare foarte superficială a motivelor pentru care suntem în acest hobby. Dacă vrem ca fiecare bănuț investit să se regăsească în componentele cu care vine jocul, cred că mai bine căutăm alt hobby.
Argumentul meu era ca e un joc prost.
Normal ca dacă îți place compania celor cu care joci, orice joc poate sa fie fun. Sunt sigur ca după câteva beri și dacă joci un joc in care cineva ridica degetul pt 10 secunde și îl lasă jos , poate sa fie foarte distractiv.
Dar dacă privești la rece, point salad e o prostie de joc
- danyelb
- King Meeple

Inseamna ca ar trebui sa ma bucur ca e asa de scump. Era sa il iau si m-am razgandit fix din cauza pretului 
- adelindumitru
- Super Moderator

Haddeo wrote: ↑04 Aug 2020, 13:44Eu l-am jucat cu copia altcuivaadelindumitru wrote: ↑04 Aug 2020, 13:36Argumentul lui Cristian a fost ca e un joc fun dar costa prea mult pentru ce e.Haddeo wrote: ↑04 Aug 2020, 13:33Nu înțeleg raționamentul.adelindumitru wrote: ↑04 Aug 2020, 13:20Mai bine să dai 1000 de lei pe un kickstarter care șterge praful că sunt prea multe cutii și setupul durează prea mult ca să îl joci mai mult de 1 dată la câțiva ani nu? Și care eventual e și destul de plicitisor, dar uite ce miniaturi mișto are. Mi se pare o abordare foarte superficială a motivelor pentru care suntem în acest hobby. Dacă vrem ca fiecare bănuț investit să se regăsească în componentele cu care vine jocul, cred că mai bine căutăm alt hobby.
Ca și contra exemplu, in aceeași seara am jucat 6 nimmt! care mi s-a părut mult mai bun și fun.))
Argumentul meu era ca e un joc prost.
Normal ca dacă îți place compania celor cu care joci, orice joc poate sa fie fun. Sunt sigur ca după câteva beri și dacă joci un joc in care cineva ridica degetul pt 10 secunde și îl lasă jos , poate sa fie foarte distractiv.
Dar dacă privești la rece, point salad e o prostie de joc.
Din fericire pentru designeri, mie și multor altora ni se pare un joc foarte bun (inclusiv celor de la Dice Tower, unde a câștigat titlul de jocul de familie al anului 2019).
- danyelb
- King Meeple

Daca l-au laudat astia de la DT, atunci poate o sa il dau o sansa, daca apare pe bursa cu 20-30 ron
- Garomi
- Teen Meeple

Gigel: Hei, ce parere ai despre jocul XYZ?
Cunoscator: Ah, e super misto. L'am jucat si cu prietena, si prietenii si pisica si ne'am distrat si e usurel si se joaca repede si .....
Gigel: Ah, super. Vad ca costa $$$, poate il comand si eu.
Cunoscator: Cat?!?! Ah, e un cacat de joc atunci. Realizarea mea in viata este ca de fapt nu era al meu cand l'am jucat #lifehack
Este cam urat ca vine cineva si ne spune cateva cuvinte despre un joc si cativa dintre noi considera ca asta este momentul oportun sa ii strice bucuria aducandu'i in vedere faptul ca a dat "prea multi bani" pe joc. Sa nu fiu inteles gresit: poate ca orice argument in legatura cu un joc este valid:
Evident, fiecare este liber sa vorbeasca despre ce vrea el in legatura cu jocul in discutie; am vrut doar sa atrag atentia ca discutia despre pret nu are nici o relevanta si e posibil (cum a facut'o in acest thread) sa o dea in rautate gratuita.
Cunoscator: Ah, e super misto. L'am jucat si cu prietena, si prietenii si pisica si ne'am distrat si e usurel si se joaca repede si .....
Gigel: Ah, super. Vad ca costa $$$, poate il comand si eu.
Cunoscator: Cat?!?! Ah, e un cacat de joc atunci. Realizarea mea in viata este ca de fapt nu era al meu cand l'am jucat #lifehack
Este cam urat ca vine cineva si ne spune cateva cuvinte despre un joc si cativa dintre noi considera ca asta este momentul oportun sa ii strice bucuria aducandu'i in vedere faptul ca a dat "prea multi bani" pe joc. Sa nu fiu inteles gresit: poate ca orice argument in legatura cu un joc este valid:
- prea simplu / prea complicat
- ilustratie frumoasa / urata
- gameplay asa / altfel
Evident, fiecare este liber sa vorbeasca despre ce vrea el in legatura cu jocul in discutie; am vrut doar sa atrag atentia ca discutia despre pret nu are nici o relevanta si e posibil (cum a facut'o in acest thread) sa o dea in rautate gratuita.
- adelindumitru
- Super Moderator

De acord cu tine 100% Garomi.
E ok, se plictisesc oamenii pe acasă probabil. Eu sunt fericit cu achizițiile făcute, cu faptul ca, spre deosebire de alții, le și joc, și cu faptul ca nu dau banii pe chestii pe care le vând a doua zi din diverse motive. Dar na, pot sa rămână și ei cu răutățile gratuite, cine sunt eu sa le stric singura bucurie.
E ok, se plictisesc oamenii pe acasă probabil. Eu sunt fericit cu achizițiile făcute, cu faptul ca, spre deosebire de alții, le și joc, și cu faptul ca nu dau banii pe chestii pe care le vând a doua zi din diverse motive. Dar na, pot sa rămână și ei cu răutățile gratuite, cine sunt eu sa le stric singura bucurie.
- Gi0ny
- King Meeple

- Custom Rank: Captain Meeple
Reclama gratuita pentru acest joc:))
Este o vorba: gusturile nu se discuta.
Fiecare este liber sa joace orice, sa plătească oricât sau sa ceara orice suma pe orice joc.
Asa cum cum pt persoana X, un joc poate simplu și slab ca și conținut merita sa dea 100 sau 500 lei doar pentru ca lui ii place, grupului ii place și se distrează jucandu-l (despre asta este vorba nu?), în același timp, Y poate ca are un joc sau poate un accesoriu făcut de el pe care cere suma considerata de el corecta și nu trebuie tras la răspundere pentru asta.
Fiecare este liber sa ceara sau sa plătească oricât pentru orice. Este alegerea fiecăruia cât și dacă plătește pentru acel "orice" .
Și la fel și despre păreri. Fiecare poate avea părerea lui. Jocul Z poate fi o capodopera pentru X dar un jeg pentru Y. Și sa își expuna părerea.
Nimeni nu deține adevărul absolut și nu merita discuțiile în contradictoriu pe astfel de subiecte. PĂREREA MEA, nu dați cu parul.
Scuze ca m-am băgat, sper ca nu am supărat pe nimeni.
Este o vorba: gusturile nu se discuta.
Fiecare este liber sa joace orice, sa plătească oricât sau sa ceara orice suma pe orice joc.
Asa cum cum pt persoana X, un joc poate simplu și slab ca și conținut merita sa dea 100 sau 500 lei doar pentru ca lui ii place, grupului ii place și se distrează jucandu-l (despre asta este vorba nu?), în același timp, Y poate ca are un joc sau poate un accesoriu făcut de el pe care cere suma considerata de el corecta și nu trebuie tras la răspundere pentru asta.
Fiecare este liber sa ceara sau sa plătească oricât pentru orice. Este alegerea fiecăruia cât și dacă plătește pentru acel "orice" .
Și la fel și despre păreri. Fiecare poate avea părerea lui. Jocul Z poate fi o capodopera pentru X dar un jeg pentru Y. Și sa își expuna părerea.
Nimeni nu deține adevărul absolut și nu merita discuțiile în contradictoriu pe astfel de subiecte. PĂREREA MEA, nu dați cu parul.
Scuze ca m-am băgat, sper ca nu am supărat pe nimeni.

Social media & other links: https://linktr.ee/board_games_reactions
Personal blog: https://www.boardgamesreactions.com
Partner: https://www.regatuljocurilor.ro
- danyelb
- King Meeple

Eu as fi zis ca e evident ca doar mi-am exprimat parerea, dar se pare ca nu e asa. Nu stiu ce rautati isi inchipuie unii.
Tot ce am spus e ca EU nu as da vreodata 100 de ron pe un pachet de 100 si ceva de carti pentru ca mi se pare prea mult, decat poate daca sunt suflate cu aur.
Restul lumii poate sa faca ce vrea. Poate unii o sa cumpere doar ca sa ma contrazica si iese bine si pentru producatori. Poate unul din aceia o sa ajunga sa vanda pe bursa la un pret care mi se pare acceptabil si ajung sa incerc si eu ca mai apoi sa il vand a doua zi
Tot ce am spus e ca EU nu as da vreodata 100 de ron pe un pachet de 100 si ceva de carti pentru ca mi se pare prea mult, decat poate daca sunt suflate cu aur.
Restul lumii poate sa faca ce vrea. Poate unii o sa cumpere doar ca sa ma contrazica si iese bine si pentru producatori. Poate unul din aceia o sa ajunga sa vanda pe bursa la un pret care mi se pare acceptabil si ajung sa incerc si eu ca mai apoi sa il vand a doua zi
- cristianf
- King Meeple

Pretul e foarte important in aprecierea unui joc. Daca ai dat 700 de lei pe un kickstarter si te distrezi la fel de mult ca la bohnanza in acelasi time frame ai o mare problema si o mare prostie de joc pe masa. Daca ai dat doar 40 de lei.. felicitari ! Ai gasit un joc care iti poate oferi momente placute alaturi de familie/prieteni la un pret decent.
Inca o data. M-am distrat cu jocul asta. Sunt sigur ca altora o sa le placa si mai mult. Dar nu merita banii.
Inca o data. M-am distrat cu jocul asta. Sunt sigur ca altora o sa le placa si mai mult. Dar nu merita banii.
- Gi0ny
- King Meeple

- Custom Rank: Captain Meeple
Exact. Nici eu nu as da acești bani pe acest joc. Clar. Probabil ca nu as da nici măcar 1 leu. Acum, alții pot da și 200 și sa fie mulțumiți. Cinste lor.
Social media & other links: https://linktr.ee/board_games_reactions
- cristianf
- King Meeple

Revin cu un exemplu personal. Medici the card game. O prostie. Si totusi, fiindca in 4 jucatori a tinut 15 minute, pt ca merge pana la 6 jucatori, pt ca e o cutie mica si pt ca am dat 20 de lei pe el (multumesc VZQ!), il face sa fie un keeper. Merita ridicat in slavi? No eFing way.
- VZQ
- King Meeple

Point Salad este un joc foarte bun. Pretul la care a a ajuns la noi este discutabil, dar nu vad ce relevanta are vis-a-vis de design...
- Haddeo
- King Meeple

Asta am spus și eu, nu are. Pt mine e un joc prost și atât