Primul review al lui Salinas care m-a facut sa cumpar jocul pe loc. Asta in ciuda indoielilor pe care le aveam in privinta LCG, a temei fantasy, a jocului cooperativ, a numarului maxim de 2 jucatori si a parerii nu prea bune despre film.
Seara tarziu, aproape adormiti, am parcurs regulamentul bine structurat si am incercat cateva runde. Rezultatul? Mi-a placut mult jocul; m-a prins din primul moment. Cel mai mult mi-a placut senzatia ca inamicul e pretutindeni si ne incolteste, va veni pe neasteptate, iar noi trebuie sa fim pregatiti pentru orice. Pentru cei obisnuiti cu jocurile euro (ca mine) jocul nu e greu, e mai mult tactic si de planificare. Imi place ca jucatorii pot discuta si pot face planul de bataie impreuna la fiecare runda, cum iti dramuiesti resursele, cum grupezi personajele unele pentru quest, altele pentru defensiva, altele pentru ofensiva. Jocul e foarte usor de explicat, necesita cunostinte bune de engleza, insa textul de pe carti, desi destul de lung, e usor de digerat. Sunt multe mici asemanari cu alte jocuri: iti iei caractere, le atasezi specializari sau puteri, joci sau contracarezi evenimente. Pe parcursul jocului te dezvolti, insa si inamicul devine tot mai puternic. Exista partea de deck building pe care o vom folosi abia dupa ce ne familiarizam cu seturile de baza si abia astept sa apara si la noi expansiunile. Din pacate jocul de baza se poate juca in maxim 2 jucatori, pentru 3-4 jucatori e nevoie de doua jocuri de baza. Acesta vine cu doar 3 scenarii (cu grad variat de dificultate) si fiecare extensie vine cu un set de carti si un scenariu nou. Cu toate astea cred ca jocul are grad ridicat de rejucabilitate si presupun ca e foarte usor de derivat noi scenarii (fanii au inceput deja sa publice astfel de scenarii). Jocul de baza vine cu destule carti ca sa-ti poti gandi deck-ul in multe feluri, iar cartile se impart in 4 mari categorii, jucatorii putand sa incerce scenariile cu diverse categorii de carti sau cu deckuri obtinute din mai multe categorii. Extensiile vor fi valoroase in primul rand pentru setul de carti care se combina cu setul de baza, dar si pentru scenariul nou. Abia astept sa pun mana pe ele.