Summertime

sa ne laudam cu noile achizitii
Forum rules
Ai pus mana pe un joc nou si asteptat? Imparte si cu noi fericirea ta, spune-ne despre el cateva cuvinte!
Post Reply
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Going Cardboard

Summertime

04 Aug 2011, 10:36

Parafrazandu-l pe Nichita Stanescu (Nicu Alifantis, daca vreti varianta cantata):

A venit vara, acopera-mi masa cu ceva,
cu umbra unui joc sau mai bine cu strategia ta.

Incepem cu jocurile usurele obtinute de la oamenii de pe aici.
Primul pentru ca e un Knizia si are o mecanica interesanta, iar al doilea pentru ca e un "must try", altfel nu ma pot considera un boardgamer "adevarat". :lol:
Image Image
Si unul nu asa de usurel, dar pe care de-abia astept sa-l pun pe masa si sa ma razboiesc cu toata lumea pentru dominatia Europei, pentru ca am incercat Imperial 2030 la masa lui suf si mi-a placut:
Image

S-apoi ne miscam tiptil inspre noutati, incet ca sa nu trezim cosmarele... si sa nu enervam scotienii:
Image Image
Image Image
Si pentru ca Matthias Cramer a facut mai mult decat Glen More la viata lui, mai avem un joc nou din 2011:
Image
Si cireasa de pe tort, tot un joc din 2011 (care e inca pe drum, nu a ajuns, dar simt mirosul zeilor tot mai tare :) ):
Image
Atat deocamdata. Planul meu secret e sa nu mai cumpar nimic major pana la Essen, ci sa stau si sa tocesc ce am deja si nu am reusit sa ating macar in treacat :( .
Va doresc tuturor o vara plina de jocuri noi si sesiuni de joc reusite!

suf
King Meeple
King Meeple

Re: Summertime

04 Aug 2011, 11:35

Ohohooo! Abia astept sa le gust. Cum de n-ai avut Battle Line pana acum, eram convins ca l-ai devorat complet?

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

04 Aug 2011, 11:46

Disparuse de pe piata de ceva vreme si nu-l mai avea nimeni, acum vad ca a reaparut in toate stocurile, probabil un nou print.

EDIT: E vorba de GMT Games Third Edition.

deeug
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Game Explorer

04 Aug 2011, 21:14

inflatieeeeee!...si de jocuri si de...Knizia (oare cine-i unul dintre designerii tai preferati? ) :)

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

05 Aug 2011, 00:40

deeug wrote:inflatieeeeee!...si de jocuri si de...Knizia (oare cine-i unul dintre designerii tai preferati? ) :)
Deocamdata sunt in cumpana in ce-l priveste pe Knizia. Are cateva jocuri excelente, dar are si zeci de copii (cu accent pe o) de design si cateva chiar "fail" care nu-mi plac deloc.
Ramane totusi aproape de sufletul meu pentru Samurai si Tigris, doua din cele mai bune jocuri pe care le-am incercat.

Stefan Feld insa mi se pare ca sta mai bine in topurile mele.
Am in plan reviews pentru 3 dintre jocurile lui. ;)

deeug
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Game Explorer

05 Aug 2011, 11:16

atunci lasa review-urile sa vina la noi!...nu le mai tine doar pentru tine :)
Cat despe jocurile lui Knizia, n-am jucat asa multe (si din pacate nici Samurai - inca) dar tigris-ul mi se pare si mie unul dintre cele mai reusite jocuri existente...:)

criss

05 Aug 2011, 14:36

Felicitari pentru Imperial. Tin si acum minte cercetarea ce am facut-o vreo citeva zile pe BGG, indecis sa cumpar Imperial sau Antike. Amindoua sunt jocuri excelente, in final am ales Antike deoarece are un 'Game Weight' si o tematica mai potrivite pentru mine.

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

05 Aug 2011, 15:04

criss wrote:Felicitari pentru Imperial. Tin si acum minte cercetarea ce am facut-o vreo citeva zile pe BGG, indecis sa cumpar Imperial sau Antike. Amindoua sunt jocuri excelente, in final am ales Antike deoarece are un 'Game Weight' si o tematica mai potrivite pentru mine.
Daca imi permiti sa-ti dau un sfat, incearca Lancaster cand ai ocazia. Mi se pare un joc foarte bun, cu multe mecanici bine implementate si bine inlantuite. ;)

criss

05 Aug 2011, 22:56

In general ma feresc sa adun jocuri cu aceeasi mecanica. Incerc sa am in colectie cel mai bun joc din fiecare mecanica. Lancaster este pe "Area Control" si "Worker Placement", unde am deja jocurile cele mai bune: El Grande si Caylus/Agricola (pun si Agricola desi Caylus e de departe mai bun).

DanielIndru
King Meeple
King Meeple

06 Aug 2011, 02:56

Lancaster e din fericire un hibrid foarte bine gandit, cu elemente de Area Control, Worker Placement si Combat. :)
Daca ai rabdare, urmareste prezentarea asta video si convinge-te:

Uneori e foarte fain sa ai in colectie mai multe jocuri cu aceeasi mecanica, pentru ca desi numele ei e acelasi peste tot, implementarea poate fi complet diferita.

Post Reply

Return to “Ultima cucerire”