Core Worlds luat ca alternativa pentru Rftg (ca joc de carti in spatiu, nu ca Puerto Rico in spatiu + hieroglife) si cu gandul la extensia care o sa apara (am ajuns rau daca iau un joc pentru o viitoare extensie
El Niño ne-a sabotat prima partida.
Astept sa apara si versiunea in romana. Capital ship se va traduce ca nava de capatai? Cea mai nava dintre nave?
Lords of Waterdeep sa mai diversific jocurile de nivel mediu doldora de cubulete. M-am saturat doar de Stone Age. Si daca toata lumea striga LoW in sus, LoW in jos, eu de ce sa ma impotrivesc? Jocul are cel mai bun insert. Am invartit cutia pe toate partile si nici o piesa nu s-a miscat de la locul ei. Cuburile sunt libere, tokenurile sunt libere, cartile la fel. La cate alte jocuri mai intalnim asta?
Am jucat o partida in doi. Am castigat-o doar pentru ca Oana se incapatana sa faca anumite quest-uri.
Nota 10+
Neuroshima Hex! am ezitat foarte mult pana sa-l iau. Daca nu aleg momentul potrivit, jocul va putrezi pe raft. Cum sa-l prezint Oanei ca un joc dragut in care doua armate se confrunta si, uneori, se anihileaza? Daca nu sterge din prima cu mine pe jos, hexagoanele nu vor mai vedea lumina zilei.
Deocamdata are un singur solo la activ. In care am catigat...pierdut.
Hey, that's My Fish! pentru ca este dragut (pinguini) si diabolic (pinguini).
Dupa sapte partide sunt imbatabil.
Nota 9 - pentru ca dureaza mai mult sa aranjezi hexagoanele, decat sa-l joci. Si ghici cine trebuie sa le aranjeze?
Chaos in the Old World: The Horned Rat Expansion pentru ca ne place originalul (Oana intra in pielea zeilor cu foarte mare placere
Pastiche ca sa diversificam produsele din stoc.
L-am jucat o singura data, in care am innebunit-o pe Oana spunandu-i ca sunt un pictor diabolic, pregatit sa subjug omenirea cu tablourile mele. Si radeam diabolic de fiecare data cand terminam o pictura. Si aveam o pisica diabolica invizibila cu colti din laser, pe care o mangaiam si cu care stabileam viitorul planetei. Si de fiecare data cand primeam o culoare imi frecam mainile si ziceam "Daaaaa! Violet! Exact ce imi trebuie! Inca putin Mimi (Mimi era pisica diabolica)! Inca putin!". Nu stiu cand o sa mai prindem o alta partida, dar a meritat.
Nota 8
Blokus tot pentru a pune pe masa ceva inedit. Aveam de ales intre Blokus si Qwirkle, am mers pe cel mai usor de pronuntat.
Din unsprezece partide eu am castigat doua si Oana sase-sapte. Dar joculetul asta a reactivat dragonul. E ceva foarte ciudat cu dragonul meu. La jocuri pline de interactiune si rautate (King of Tokyo, Smallworld, Wiz-War, Chaos in Old World sau Gosu) dragonul doarme linistit. La jocurile pentru bunici si nepotei, cu interactiune -500 (Blokus, Ticket to Ride, Coloretto, Ora&Labora) in dragon dau toti dracii. Asta s-a intamplat si acum. Ajunsese Oana sa se certe cu mine, sa se certe cu ai ei, "ca avem ceva cu ea, ca ii blocam drumul (am incercat sa ii explic titlul, cu pretul vietii), ca din cauza noastra nu castiga niciodata (desi la momentul respectiv castigase 5 din 6 partide), ca nu o sa se mai joace niciodata cu noi". Mai avea putin si rasturna masa. Nu pot sa-mi explic de nici un fel de ce la jocurile pasnice turbeaza, iar la cele agresive se simte bine. Ultima oara l-am jucat cu prietenii nostri si, cand le-am explicat regulile, am mentionat ca scopul jocului este sa o blochezi pe Oana. Cuiva a inceput sa i se zbata o pleoapa.
Nota 9
Pe cutie apare "choking hazard" ca sa ma avertizeze sa nu stau prea aproape de Oana in timpul jocului.
Pre-pre-ziua mea
Cutthroat Caverns a zabovit in lista mea de dorinte inca de la inceputuri. Acum am decis ca trebuie sa-mi fac si eu un cadou. Doar merit, ca am fost bun cu mine. Merge ca varianta pentru King of Tokyo.
Am jucat doua partide in patru. Distractie infinita. Distrugeri fara limita. Dragonul a dormit linistit, desi ii anulam/distrugeam/furam doua carti din trei. Chiar radea! Cine sa mai inteleaga femeile???
Nota 10
Pre-ziua mea
Stiu, stiu, am tot balacarit Mage Knight, dar ce sa fac?
In primul rand vine de la sora-mea&maica-mea, care m-au pus sa fac o lista.
- Aaaaaaa!!! Ce sa aleg? Ce sa aleg?
Trimit lista.
- Ok. Acum spune-ne ce preferi din astea 30, ca noi nu ne dam seama.
Aaaaaaa!!! Cum sa fiu fortat sa iau decizia asta suprema? Eu, cand cumpar un joc, pierd doua-trei ore alegand si, chiar si dupa ce trimit comanda, imi vine sa sun ca sa schimb un joc cu altul. E un calvar!
Le trimit urmatoarea lista: Mage Knight vs. Eclipse, ca sa-mi faca macar o surpriza.
Eclipse! Eclipse! Eclipse! Sa aleaga Eclipse!
- Bine! Iti luam Mage Knight. Pare mai interesant, nu ca celalalt plin de cuburi. (non-gameri, ce sa le ceri?
- Fie! Sa mergem azi sa-l luam. Mor daca stiu ca exista un joc pentru mine si nu este in mainile mele.
In al doilea rand, oricat de mult l-am dispretuit, i-am recunoscut meritele. Si oricand voi prefera in colectie un joc frumos, dar pe care-l urasc, unuia urat cu spume, dar care-mi place. Cu ura mai pot sa traiesc. Cu voma in gat, din cauza unor imagini desenate parca de mine in timp ce eram jucat in picoare de o turma de zimbri, nu pot rezista mult.
Il voi customiza pe placul meu. Cine are caracterul cel mai ticalos la sfarsitul jocului castiga!
Sa vedem cu ce sare Oana. Cu lista ei o tot aman. Sa se invete minte sa nu ma asculte cand o tot bat la cap cu aparitia altui joc. I-am zis ca daca nu reuseste sa-mi ia nimic sa nu se ingrijoreze. Poate sa-mi faca cadou o caseta erotica cu noi doi. A zis ca mai bine imi cumpara toate jocurile pe care mi le doresc. Oare? Ciudat, nu? In filmele pe care le vedeam (din greseala