Caylus
-
haretel
Re: Caylus
Imi pare teribil de rau ca va incurc, da' n-am apucat sa citesc regulamentul; imi ia altcineva locul ?
PS: promit sa ma bag doar la jocuri cunoscute de acum inainte
PS: promit sa ma bag doar la jocuri cunoscute de acum inainte
-
haretel
Problema e ca nu pot garanta ca apuc sa il citesc
daca sunteti de acord cu ideea, dati-mi o zi de gratie ...
daca sunteti de acord cu ideea, dati-mi o zi de gratie ...
-
Ioana
Haretel, nu esti singurul!
Si eu trebuie sa recitesc regulamentul pentru ca nu prea mai tin minte cum se joaca acest joc (l-am jucat demuuuuuult de tot).
-
badeamarius83
nu e nici o problema sa mai asteptam o zi 2.
Oricum nu ai cum sa ne incurci pentru ca nici nu am inceput.
Oricum nu ai cum sa ne incurci pentru ca nici nu am inceput.
-
badeamarius83
haratel cum e cu regulamentul?
mai asteptam sau continuam in 4? si la urmatorul joc esti primul pe lista?
eu nu vreau sa te simti obligat si sa te chinui cu regulamentul chiar daca nu ai chef.
mai asteptam sau continuam in 4? si la urmatorul joc esti primul pe lista?
eu nu vreau sa te simti obligat si sa te chinui cu regulamentul chiar daca nu ai chef.
-
haretel
Nu e vorba de doar de chef; nu am avut timp ....
scoate-ma din schema la jocul asta
scuze dc v-am incurcat
scoate-ma din schema la jocul asta
scuze dc v-am incurcat
-
badeamarius83
continuam in aceeasi ordine fara haratel - in acest caz: adixor tu urmezi si cand va fi randul meu o sa fac un update la harta si la jucatori.
sau reluam si refac totul? (asezarea primelor cladiri si ordinea)
PS: haratel nu e nici un deranj.....
sau reluam si refac totul? (asezarea primelor cladiri si ordinea)
PS: haratel nu e nici un deranj.....
-
adixor
okeee
merg pe tileul 4 de dupa pod si construiesc (banuiesc) o cariera de piatra (a doua din randul 2 de cladiri de cumparat). dau un roz si un maro (nu mai stiu ce inseamna
).
merg pe tileul 4 de dupa pod si construiesc (banuiesc) o cariera de piatra (a doua din randul 2 de cladiri de cumparat). dau un roz si un maro (nu mai stiu ce inseamna
-
badeamarius83
un scurs refres al reguliloradixor wrote:okeee
merg pe tileul 4 de dupa pod si construiesc (banuiesc) o cariera de piatra (a doua din randul 2 de cladiri de cumparat). dau un roz si un maro (nu mai stiu ce inseamna).
Faza:
1. Incasarea banilor - cate 2 dinero + 1 dinero fiecare apartament (cladire verde, se poate contrui cand apare arhitectul 7 cladire conform tablei de joc)
2. Placarea muncitorilor - pretul - cel mai mic numar care se vede pe scala de pasing (pod).
3. Activarea cladirilor speciale (cele 6 de la castel pana la pod)
a) poarta - poti muta muncitorul pe oricare spatio neocupat
b) oficiul comercial - primesti 3 dinero
c) breasla comerciantilor - poti muta ofiterul maxim 3 spatii inainte sau inapoi
d) campul de turnire - dai 1 textil (albastru) + 1 dinero si primesti un favor regal
e) grajdurile - se schimba ordinea - cine pune un muncitor pe 1 - devine primul runda viitoare, cine are pe doi devine al doilea....
f) hanul - muncitorul se muta din stanga in dreapta si tura urmatoare poate plasa muncitori tot cu un banut chiar daca alti au pasat
4. Mutarea ofiterului (discul alb mai mic) - se muta in ordinea in care s-a pasat. Fiecare poate muta maxim 3 patratele inainte sau inapoi. Pt fiecare patratel se plateste un dinero.
5. Activarea cladirilor - Se activeaza toate de dupa pod si pana la ofiter.
- cubul alb inseamna orice resursa la alegere. Cu tamplarul (la noi a patra cladire de dupa pod se pot construi primele 8 cladiri). Cred ca e destul de clar ce ofera celelalte cladiri. Cum am mai spus a 7 cladire este arhitectul care prmite construirea apartamentelor iar a 8-a cladire este zidarul permite construirea cladirilor cu fundal gri (urmatoarele 10)
6. Constrirea la castel - Se dau 3 resurse diferite printre care neaparat o mncare (roz) si se construieste o casa. Daca ai plasat un muncitor la castel si nu construiesti pierzi 2 puncte.
Cine construieste cele mai multe case intr-un tur primeste un favor regal. In caz de egalitate primeste favorul cel care a fost primul la castel.
Favorurile regale ( sunt reprezentate de cele 4 siruri din dreapta castelului). Cand primesti un favor poti alege sa inaintezi pe unul din cele patru siruri si sa primesti beneficiile respective. Primul sir puncte, al doilea bani, al treilea resurse, al 4-lea poti construi cladiri fara sa ai muncitori pe cladirile speciale. La sirul 3 si 4 poti activa spatii si din urma....
7. Sfarsit de tur - Se muta primarul astfel: Inainteaza o o patratica daca ofiterul este inaintea lui sau in aceasi patartica sau inainteaza 2 patratele daca este dupa el (mai departe de castel). Ofiterul se muta langa primar.
Sunt 3 Sectiuni (inchisoarea, zidurile si turnurile) la sf carora se face o evaluare si se acorda favoruri in funct de cate case ai construit la castel. E specificat si pe harta cum se acorda, sub sectorul cu favoruri
In mare cam astea sunt regulile, pentru cei care aveau nevoie de un refresh.
- so adixor poti construi atunci cand se va activa cladirea unde ai plasat muncitorul.....daca se va activa....(poti alege atunci ce construiesti)
-
adixor
corect. intr-adevar, am ruginit. multumim pentru rezumat. eu plasez tot acolo muncitorul.
-
badeamarius83
i un update al harti deoarece trecu mult timp si au fost si ceva schimbari.
Daca gresesc sa ma corectati
Daca gresesc sa ma corectati
-
adixor
idee: sa plasezi workerul jumatate pe spatiul unde sta si jumatate pe board. asa va fi mai vizibili cand o sa fie multi (eu de exemplu nu intelegeam de ce tu nu ai mutat, dar omul tau era deja in padure si nu-l vedeam.)
Pentru referinta, adaug aici lista de cladiri (sa se vada mai bine).
Vick, it's on you.
Pentru referinta, adaug aici lista de cladiri (sa se vada mai bine).
Vick, it's on you.