Mafia - editia 2 (Western)

Post Reply
User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2972Post Indy
19 Apr 2010, 17:16

Regulament Western(1)

Judecatorul conduce jocul si ia decizii. Judecatorul are intotdeauna dreptate.

Fair-Play:
Toti Jucatorii se vor abtine de la:

1. a contesta public o actiune sau alta daca este sau nu regulamentara. Orice nelamurire se discuta in privat cu Judecatorul, care ia o decizie si cu asta basta.

2. a parasi ostentativ Jocul. Daca cineva nu are timp, nu are chef sau nu accepta o decizie a Judecatorului, atunci se retrage discret - nu mai participa la discutii, nu mai voteaza si moare de cartonase in maxim doua tururi.

Corolar la 2: cu totul interzis "ma votez singur", "ma retrag", "sunt dezavantajat" etc.

3. a afisa mesajele primite de la Judecator. Orice mesaj se poate spune sub alta forma.


Roluri

Vor fi selectati aleator la inceputul joculului trei Raufacatori. Toti ceilalti sunt Cetateni. Pe parcursul jocului, Cetatenii pot deveni Raufacatori, iar Raufacatorii pot deveni Cetateni, in anumite conditii. Dupa aceea va fi selectat aleator Doctorul. Orice jucator (inclusiv Raufacatorii) poate fi Doctor.

In functie de evolutia jocului, orice Jucator poate deveni Serif.

Toti jucatorii au la dispozitie diverse optiuni, in functie de rolul pe care il au, pe care le pot folosi pe parcursul Jocului.

Toti jucatorii au dreptul si obligatia de a vota in fiecare tur, pentru alegerea serifiului sau pentru spanzurarea unui suspect (in functie de context). Absenta de la vot se sanctioneaza cu cartonas galben. Orice jucator care acumuleaza doua cartonase galbene este exclus automat din joc.


Obiective

Obiectivul fiecarui Jucator este sa castige. Cetatenii castiga atunci cand Raufacatorii sunt eliminati. Raufacatorii castiga atunci cand devin majoritari (cel putin 50%).

Un Cetatean poate sa aleaga sa castige devenind Raufacator daca apare ocazia, dar NU ii este permis sa sprijine deliberat Raufacatorii in speranta ca i se va face o "propunere de colaborare".


Organizare

Jocul se desfasoara in tururi succesive. Sunt trei tipuri de tururi: Anarhie, Lege si Faradelege si Domnia Legii.

Anarhie
Este tipul de tur in care nu exista Serif si in care Jucatorii voteaza pentru alegerea unui Serif. Primul tur este intotdeauna de Anarhie. Se revine la un tur de Anarhie oricand Seriful este omorat de Raufacatori, spanzurat de Jucatori sau demis de Judecator. Un Serif este demis de Judecator daca doua tururi consecutive au fost spanzurati Cetateni sau daca isi pierde dreptul de vot ca urmare a unei actiuni a sa.

Lege si Faradelege
Este tipul de tur in care exista Serif si in care Jucatorii voteaza pentru spanzurarea unui suspect. Se ajunge intr-un tur de Lege si Faradelege dupa ce a fost ales un Serif.

Domnia Legii
Exista Serif si Jucatorii voteaza pentru spanzurarea unui suspect. Seriful beneficiaza de o investigatie suplimentară la fiecare intrare în Domnia Legii (dacă sunt mai multe tururi succesive de Domnia Legii, doar în primul există o investigaţie suplimentară; Şeriful care e pe cale să intre în Domnia Legii trimite două nume înainte de deadline, altfel pierde investigaţia suplimentară). Toate investigaţiile din Domnia Legii (inclusiv cea suplimentară) nu sunt afectate de Dreptul la Intimitate. Se ajunge intr-un tur de Domnia Legii daca un Serif a ramas in functie (si in viata) timp de trei tururi succesive.

Primul tur este de Anarhie.

Raspunsurile la investigatii / potera sunt: "Este cetatean" sau "Este criminal".

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2973Post Indy
19 Apr 2010, 17:20

Regulament Western(2)

Actiuni ale Jucatorilor

Alegerea. In tururile de Anarhie, Jucatorii aleg prin vot un Serif. Daca un Jucator, la finalul zilei, are voturile a cel putin jumatate din numarul total de Jucatori in viata, Judecatorul il investeste Serif si urmeaza un tur de Lege si Faradelege. Daca nimeni nu are jumatate din voturi, urmeaza inca un tur de Anarhie. In caz de balotaj pe primul loc, Judecatorul alege aleator un Serif dintre cei aflati la balotaj. Primul Serif ales beneficiaza de o investigatie (investigatia initiala)

Spanzurarea. In tururile de Lege si Faradelege si Domnie a Legii, Jucatorii decid prin vot cine este spanzurat. Jucatorul cu numarul cel mai mare de voturi este spanzurat. In caz de balotaj, votul Serifului decide.

Recrutarea. In tururile de Anarhie, Raufacatorii aleg un alt Jucator (oricare) si ii propun sa se alature bandei lor. Impreuna cu propunerea ii trimit o Lista. Acesta va primi propunerea prin intermediul Judecatorului si o va accepta sau o va respinge (dupa cum vrea). Daca o accepta, devine Raufacator din turul urmator.

Calea Faradelegii. In tururile de Lege si Faradelege, orice Jucator (da, inclusiv Seriful), poate incerca sa devina Raufacator. Va trimite in acest sens un mesaj privat Judecatorului. La finalul turului, Raufacatorii primesc lista de Candidati si aleg unul sau ii resping pe toti. Daca aleg unul, acest primeste oferta impreuna cu o Lista, si i se da, la inceputul turului urmator, o ultima sansa sa aleaga calea legii sau pe cea a faradelegii. Un Jucator poate sa candideze de cel mult doua ori. In turul in care candideaza a doua oara isi pierde dreptul de vot.

Crima. In fiecare tur, Raufacatorii aleg o victima pe care o impusca pe la spate. Impreuna cu Crima, Raufacatorii trimit prin mesaj privat si o Lista. Crima nu este valida daca nu este insotita de Lista.

Otrava. Raufacatorii au o doza dintr-o otrava puternica. O pot folosi o singura data in joc, in locul Crimei, si in acest caz victima moare in orice situatie cu exceptia cazului ca este protejata de Antidot. Totusi, daca Raufacatorii folosesc Otrava, Cetatenii, protestanti puritani de felul lor, vor fi revoltati de metoda pagana, care pangareste sfantul glonte si sacrul streang, si vor refuza sa aiba de-a face cu Raufacatorii pe viitor - dispar din joc optiunile Recrutare si Calea Faradelegii.

Potera. Orice jucator are dreptul, o singura data in joc, sa initieze sau sa se alature unei Potere. Pentru a porni o potera, Jucatorul trebuie sa anunte in conferinta tinta ei (ex.: "Pornesc o Potera pentru a-l prinde pe Dorel"). Daca pana la finalul turului cel putin jumatate dintre cei ramasi in viata se altura, la finalul turului initiatorul va afla prin mesaj privat daca tinta este sau nu Raufacator. Initierea si asocierea la o Potera nu pot fi retrase! (nici macar prin editarea sau stergerea mesajelor - asa ceva atrage eliminarea automata din joc). Un jucator care a initiat sau s-a alaturat unei Potere nu poate initia si nu se poate alatura altei Potere.

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2974Post Indy
19 Apr 2010, 17:25

Regulament Western(3)

Angry Mob.Orice jucator are dreptul, o singura data in joc, sa initieze sau sa se alature unei Multimi Infuriate. Acest lucru se poate intampla doar atunci cand exista Serif, iar nemultumirea protestatarilor se indreapta catre acesta. Pentru a porni o Multime Ingur, Jucatorul trebuie sa anunte in conferinta acest lucru. Daca pana la finalul turului cel putin jumatate dintre cei ramasi in viata se alatura, Seriful este demis (el are timp sa trimita Investigatia) si in locul lui este numit, incepand din turul urmator, initiatorul Multimii Infuriate. Numaratoarea tururilor pentru Demiterea sau Promovarea Serifului (i.e. trecerea la Anarhie sau la Domnia Legii) se reseteaza.

Investigatia. In fiecare tur, Seriful trimite un mesaj privat Judecatorului, cu numele unui Jucator si afla daca este sau nu Raufacator. In momentul investiturii, Seriful afla rezultatul tuturor investigatiilor anterioare.

Sacrificiul. Un Raufacator poate decide sa il asasineze pe Serif in piata publica. Seriful moare, Raufacatorul este spanzurat de Judecator, iar Orasul cade in Anarhie. Singura conditie este ca Raufacatorul sa fie in viata la sfarsitul turului. la finalul turului Raufacatorul sacrificat este spanzurat, iar Seriful moare. Nu va exista o Crima in turul respectiv, dar Sacrificiul nu impiedica Spanzurarea celui votat de cei mai multi dintre jucatori.

Pusca. Daca un Jucator cu pusca este ales victima, el reactioneaza si raneste un Raufacator. Doctorul il vindeca (deh, datoria), dar afla cu ocazia asta o lista.

Puterea Poporului (PP). Votul jucatorului care are PP este dublu.

Duhul lui Hipocrate (DH). Jucatorul care are DH poate proteja de Crima un alt jucator, anuntand acest lucru Judecatorului prin mesaj privat. Daca cel protejat este victima Crimei, acesta ramane in viata. Nu se poate salva singur.

Ascunderea sub Pat (AP). Pentru fiecare jucator, o singura data in joc. Un Jucator se poate "ascunde sub pat" intr-un tur, ceea ce inseamna ca daca Raufacatorii il cauta, nu-l gasesc, deci nu il pot omori. Daca Jucatorul in cauza este nominalizat de Raufacatorii ca victima, Crima se anuleaza.

Uischi. De doua ori in joc, pentru orice jucator. Jucatorul care anunta uischiul prin ht-mail nu poate fi omorat, nu poate fi ales, votul i se anuleaza (dar poate fi spanzurat). Dupa ce a folosit a doua oara optiunea, un Jucator nu mai poate deveni Serif.

Vot dublu. In timpul Domniei Legii votul Serifului este dublu.

Listele. o lista are patru nume, dintre care cel putin unul al unui Raufacator. Oricare doua liste trebuie sa aiba cel putin un nume diferit.

Balotaj. Se poate ajunge la balotaj atunci cand doi sau mai multi jucatori au acelasi numari de voturi si votul decisiv (al serifului) zace beat sub masa. In acest caz, urmeaza balotaj 30 de minute (sau mai mult), au drept de vot cei care au votat cu altii decat cei aflati la balotaj. Daca egalitatea persista, conteaza voturile din rundele precedente. Daca egalitatea inca persista, se trage la sorti.

Doctorul. Inainte de finalul turului anunta prin mesaj privat pe cine salveaza in turul respectiv; daca cel vindecat este victima Crimei, Crima se anuleaza. Doctorul nu se poate salva singur.

Următoarele opţiuni sunt distribuite de Judecător prin tragere la sorţi: Puşca (doar în tururi de Anarhie), PP şi DH (în toate tururile). Toţi Jucătorii aflaţi în viaţă sunt eligibili, cu excepţia că Doctorul nu e elibil pentru DH. Ordinea în care se distribuie este următoarea: Puştile (câte una la fiecare 5 Jucători, dacă sunt mai puţin de 5 una), PP, DH. Un Jucător nu poate avea două opţiuni în acelaşi tur. Dacă nu mai sunt suficienţi Jucători în viaţă, opţiunile rămase nu se mai distribuie.

Dreptul la Intimitate [DI] - o singura data pt fiecare criminal, rezultatul la investigatie "E cetatean"

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2975Post Indy
19 Apr 2010, 17:26

Astept cat mai multe inscrieri (macar 10-11), sa putem sa-i dam drumul la joc.

Ioana

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2976Post Ioana
19 Apr 2010, 17:30

Pare mult mai complicat decat mafia clasic, dar e interesant :)

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2977Post Indy
19 Apr 2010, 17:44

Regulamentul pare stufos la prima vedere, dar nu e nimic de speriat.
Fata de jocul clasic, ar fi urmatoarele schimbari importante:
- nu exista politist, dar exista un serif care poate face investigatiile, si care este ales prin vot.
- cetatenii se pot apara si singuri (pot bea wisky de 2 ori - dar atunci votul lui e invalid!!! sau se pot ascunde sub pat (AP))
- criminalii pot recruta dintre cetateni in tururile de anarhie :D (iar cetatenii pot trece de partea criminalilor oricand vor)
- apar liste, care contin mereu 4 nume de jucatori (dintre care cel putin un criminal)


Asadar se pot face multe scenarii, exista multe informatii in joc (care inlocuiesc mimica, miscatul, etc :p)
Sper sa va placa ;)

Ioana

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2978Post Ioana
19 Apr 2010, 18:27

Ok, hai sa incepem un Western! Daca sunteti de acord, as pune melodia lui Ennio Morricone din The Good, the Bad and the Ugly (:love:) ca sondtrack al acestui topic. :)

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2979Post Indy
19 Apr 2010, 18:36

Participanti:

1. Ioana.

Dang

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 2980Post Dang
19 Apr 2010, 19:22

Suna interesant

2. Dang

adixor

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 3070Post adixor
22 Apr 2010, 09:52

3. adixor

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 18:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Mafia - editia 2 (Western)

Post: # 3362Post Indy
03 May 2010, 11:49

Chiar nu se mai baga nimeni ?
Macar un joc, daca nu iese ma dau batut :|


Post Reply

Return to “Play by Forum”