End of the Triumvirates

fixpix

End of the Triumvirates

Post: # 218Post fixpix
10 Jan 2010, 14:02

Sa vedem cum merge. Am atasat o poza cu pozitia de start. Eu joc cu Caesar, culoarea rosie. Adixor e Pompei, culoarea abastra. Crassus, culoarea neagra, sta si se uita. Cele 4 teritorii ale lui nu fac parte din harta, nu pot fi cucerite, nu ne putem misca prin ele.

E un pic deranjant faptul ca legiunile, cuburile maro nu se vad foarte bine. O sa incerc sa gasesc o solutie, intre timp te sfatuiesc sa le numeri foarte bine inainte de a te hotari ce faci :D

Caesar incepe.

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 219Post fixpix
10 Jan 2010, 14:21

Runda 1 - Caesar

1. Productie:
- Africa Nova: 2 denari
- Gallia Cisalpina: 1 Denar + 1 Legiune
- Illyricum: 2 legiuni
- la alegere: 2 legiuni in Africa

2. Miscari
- Caesar impreuna cu Servitorul pleaca din Gallia Cisalpina spre Africa Nova
- Ia 2 denari din Africa Nova, 1 legiune si se indreapta catre Africa
- din Africa ia 4 legiuni si ataca Sicilia. In batalia care urmeaza atit Caesar cit si Pompei pierd cite 2 legiuni. Caesar ramine victorios impreuna cu 2 legiuni si Servitorul in Sicilia.

3. Actiuni
- 1 denar pentru a creste puterea millitara la 2
- 2 denari pentru a primi doua arme in punga de lupta

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 220Post fixpix
10 Jan 2010, 14:36

Runda 2 - Pompei

1. Productie:
- Hispania Ulterior - 2 legiuni
- Italia - 2 denari
- Macedonia - 1 denar + 1 legiune
- la alegere: ?

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 222Post adixor
10 Jan 2010, 18:44

1. la alegere: 2 legiuni in italia

2. miscari

Pompei pleaca cu 4 legiuni din Italia si ataca Sicilia (mamma mia). Asteptam rezultatul.


p.s. crezi ca te ajuta imaginea asta http://www.boardgamegeek.com/image/575863/the-end-of-the-triumvirate?size=large + photoshop sa nu ai tabla intinsa mereu ?
p.s2: americanii astia chiar au o problema cu discriminarea.. dupa ce un alt manual precizeaza ca se vor folosi doar prenume feminine, in asta gasesc:
"The consequent usage of male pronouns relates to the fact that Caesar, Pompeius, and Crassus were all male".

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 223Post adixor
10 Jan 2010, 18:45

am rugamintea in primele tururi sa-mi zici daca fac grelesi mult prea mari. momentan sunt in faza in care nu stiu ce sa aleg si mi se pare ca am multe optiuni si inca nu-mi pot da seama cum se leaga lucrurile.

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 229Post fixpix
10 Jan 2010, 22:25

Nu ma deranjeaza, am spatiu pentru joc. Daca ma incomodeaza il string si-l refac dupa ultima poza, nu e mare lucru.

Cit priveste strategii...n-as putea sa-ti spun pentru ca nu am jucat nici eu prea mult jocul. O sa-ti dau oricum un pont pentru mutarea pe care vrei s-o faci. In Sicilia eu l-am lasat pe Caesar. Asta inseamna ca din cele 4 legiuni pe care le aduci tu cu Pompei, 2 vor muri inaintea luptei (uita-te in manual la pasii de la batalie si o sa intelegi de ce). Mai mult, daca numeri armele (cuburile de culoarea fiecarui jucator de sub personaj) o sa vezi ca eu am mai putin cu 1, deci mai multe in punga din care se extrag la inceputul bataliei. Nu zic nu, se poate sa nu iasa nimic pentru mine, dar in momentul de fata eu am sanse ceva mai bune decit tine sa cistig batalia asta.

Mai mult, mutind cele 4 legiuni de acolo lasi Italia complet descoperita, indiferent daca o sa cistigi sau o sa pierzi. La runda urmatoare nu-mi ramine decit sa intru in ea si s-o iau fara lupta.

Esti sigur ca nu vrei sa regindesti un pic miscarea?

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 231Post adixor
10 Jan 2010, 23:13

partea proasta e ca nu pot merge decat in gallia sau sa te atac pe tine jos. ok. incerc atunci cu 3 legiuni in gallia cisalpina ca prima miscare.

ma gandesc ca pot trage si eu cuburi pe luptele mele daca vrei, ca sa nu astept mereu sa le tragi tu. inteleg ca acum in saculet sunt 2 albastre, 3 rosii si 2 negre (si 2 negre sunt mereu in 2 player version).

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 233Post fixpix
10 Jan 2010, 23:28

Asa e, in punga sint 2 albastre, 3 rosii si 2 negre. Daca iti faci tu atacurile e mai bine, nu stam pina le rezolv eu si merge mai repede. Sa nu uiti de Compensatia 1 (cel care pierde provincia isi pune un cub in saculet) si 2 (cel care pierde primeste un nivel de competenta la alegere) dupa primele 2 atacuri in care cuceresti provincii.

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 241Post adixor
11 Jan 2010, 21:37

in Italia aveam 4 legiuni (2 pe harta, 2 le-am primit in Productie). Am plecat cu 3 sa atac Gallia Cisalpina. Am tras din saculet 2 rosii + 1 neagra. Ceea ce inseamna ca eu raman cu o legiune si Caesar cu 3, dupa care eu raman cu 0 legiuni si Caesar tot cu 3. Ceea ce inseamna ca am pierdut. Ma intorc cu coada intre picioare in Italia unde mai am o legiune.

inteleg ca in acest moment in saculet sunt 2 negre + 1 rosu + 2 albastre (2 rosii s-au intors la Caesar)

Pentru mutarea a 2-a atac din nou aceeasi province (nu prea am de ales). Trag 1 cub ca nu am decat o legiune. Cubul este, incredibil, tot rosu. Am pierdut si legiunea asta, ma intorc singur in Italia si nu mai am ce sa mut.

In saculet au ramas 2 negre + 2 albastre (1 rosie s-a intors la Caesar).

Turul meu se termina aici si am si impresia ca jocul asta nu mai are mult :)

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 281Post fixpix
12 Jan 2010, 00:21

adixor wrote:Ceea ce inseamna ca eu raman cu o legiune si Caesar cu 3, dupa care eu raman cu 0 legiuni si Caesar tot cu 3
Nu, se elimina cite una de la fiecare, pina ramine unul singur. Respectiv in cazul de fata ramin 2 legiuni in Gallia Cisalpina.
adixor wrote:Turul meu se termina aici si am si impresia ca jocul asta nu mai are mult :)
Nu chiar, mai ai doua miscari. Sugerez de exemplu sa iei calea marii si sa te retragi in Hispania sau Macedonia, si sa nu-ti uiti servitorul in spate ca ti-l iau. In Hispania esti mai bine aparat, dar in Macedonia mai poti lua 1 denar. Dupa care poti face actiuni, platind cu denari (1 pt prima, 2 pt a doua)

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 284Post adixor
12 Jan 2010, 00:26

ok. am interpretat gresit regulile in ambele cazuri (lupta + mers pe mare). rethinking.

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 285Post fixpix
12 Jan 2010, 00:28

Poti sa refaci tura integral daca vrei

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 291Post adixor
12 Jan 2010, 00:44

Sa incercam asa. Plec pe mare si ajung in hispania ulterior (nu am legiuni, inteleg ca am un singur movement consumat). De acolo iau 3 legiuni si ma intorc pe mare in Italia. Pana acum 3 movements. Acum in italia am 7 legiuni si atac cu ele Sicilia ca ultima miscare. Trage tu te rog cuburi ca sa nu mai gresesc eu si sper ca i got it right.

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 318Post fixpix
12 Jan 2010, 14:24

Pompei ataca cu 7 legiuni Sicilia, unde Caesar are 2.
Din saculet ies un cub negru si unul albastru, victorie usoara pentru Pompei. Mai pierde 2 din cauza lui Caesar si unul in lupta, raminind cu 4 in Sicilia. Caesar ia primul vapor spre Gallia Narbonensis, mindru de faptul ca a reusit sa-l atraga in capcana pe celebrul general. Toata Hispania e a lui in runda urmatoare.

Am presupus ca iti iei Servitorul cu tine, asa ca acum ai 2 in Sicilia, pentru ca l-ai capturat si pe al meu.

Ti-ai terminat miscarile dar mai ai Actiuni si 2 denari. Poti face o actiune militara pentru ca esti in Sicilia. Te sfatuiesc sa-ti pui cuburi in saculet, ca nu stai prea bine.

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 319Post adixor
12 Jan 2010, 20:19

asta e.. din ce inteleg nu-mi pot lua weapons pentru ca-mi trebuie 3 gold (1 pt actiune si 2 pt ca nu sunt leading in military). Astfel imi maresc military competence. si raman cu un ban. Vad ca-mi sugerezi sa pun weapons, dar am voie?

p.s. nu am vrut sa iau servitorul cu mine, sorry ca nu am specificat. banuiam ca oricum te cuceresc acolo si raman cu unul, asa ca il lasam in italia pe al meu. de asemenea exista vreun motiv sa am 2 servants intr-o regiune ?

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 321Post fixpix
12 Jan 2010, 21:27

Corect, greseala mea. Nu poti decit sa maresti competenta militara. Cit despre Servitori, nu ai avantaj daca ii grupezi dar pe cel din Italia pot sa-l iau eu fara prea mare efort inapoi. Esti sigur ca vrei sa-ti ramina acolo?

adixor

Re: End of the Triumvirates

Post: # 322Post adixor
12 Jan 2010, 21:46

am inteles. ok, il iau cu mine. e loc in barca.

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 344Post fixpix
13 Jan 2010, 14:30

Bun, atunci vine eu la rind.

1. Productie:
- Gallia Narbonensis produce 2 legiuni
- Africa produce 1 legiune si 1 denar
- La alegere Caesar recruteaza 2 legiuni in Gallia Narbonensis

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 345Post fixpix
13 Jan 2010, 14:40

2. Miscari:
- Caesar pleaca impreuna cu 5 legiuni din Gallia Narbonensis si intra in Hispania Citerior. Are loc o lupta scurta (1 cub negru, 1 cub rosu), mai pierde 1 legiune in lupta si ajunge cu 4 sa controleze provincia.
- Lasa o legiune pentru protectie si continua cu 3 in Hispania Ulterior. Provincia se preda dupa o rezistenta minima (1 cub rosu).
- 1 Legiune ramine in urma iar Caesar impreuna cu cele 2 legiuni ramase intra in Italia. Senatul il intimpina cu pizza si sare. Caesar contoleaza aproape tot imperiul si este la un pas de a instaura dictatura.

3. Actiuni:
E prea obosit sa mai faca si actiuni, ramine asa

fixpix

Re: End of the Triumvirates

Post: # 346Post fixpix
13 Jan 2010, 14:43

Pompei, arata-ne ce stii.

1. Productie:
- Achaia produce 2 denari
- Scilia produce 2 legiuni
- La alegere: ?

Nu uita de asemenea ca in urma faptului ca ai pierdut provincii runda anterioara ai primit un cub in saculet si ai dreptul de a creste nivelul de competenta 1 pas in orice domeniu vrei tu.

Post Reply

Return to “Play by Forum”