Cinematic intro jocuri

materiale fan-made: extensii, variante, imagini, tutoriale, player-aid-uri
Post Reply
andrei3321
Wizard Meeple
Wizard Meeple

Cinematic intro jocuri

25 Oct 2025, 10:49

M am decis sa fac un intro cu ajutorul AI ului pentru jocurile pe care le am. Momentan am sa fac pentru scenarii din This War of Mine, Robinson Crusoe, Nemesis...
Le voi incarca pe YouTube pentru cei care vor si ei sa foloseasca.

Primul intro este pentru scenariul You and Me din This War of Mine: https://youtu.be/ZXMeRvEZpd4?si=oGvbfo_Bm0lrciNb

Imago
Administrator
Administrator

Re: Cinematic intro jocuri

25 Oct 2025, 12:28

Nemesis, cu scene din Alien ar fi interesant.
Oare cum ar arata intro pentru Agricola? Deasemenea, un intro pentru War of the Ring, cu toti orcii si nazgulii aia ar fi fenomenal.

andrei3321
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Oct 2025, 13:23

Imago wrote:
25 Oct 2025, 12:28
Nemesis, cu scene din Alien ar fi interesant.
Oare ccum ar arata intro pentru Agricola? Deasemenea, un intro pentru WAr of the Ring, cu toti orcii si nazgulii aia ar fi fenomenal.
Nemesis este următorul. Scenele mi le generează automat AI după textul pe care îl dau din rulebook. Înțeleg ce spui cu Agricola dar eu doar ii dau textul acela de introducere din regulament. Pentru video asta You and Me, pur și simplu am făcut o poza la descrierea din pagina de scenariu iar ChatGPT mi a făcut o traducere cinematica după poza textului. Toată treaba durează vreo 5 minute. Nu cred ca ma bagam la asa ceva dacă era mai multă muncă.

Dar pe viitor dacă îmi dați aici un text de la jocurile pe care le aveți, pot face asta și pentru alte jocuri pe care eu nu le am. Și le încarc pe YouTube.

Imago
Administrator
Administrator

25 Oct 2025, 14:35

Deci ce folosesti mai exact pentru a genera aceste videouri? ChatGPT face asa ceva?

andrei3321
Wizard Meeple
Wizard Meeple

25 Oct 2025, 15:24

Imago wrote:
25 Oct 2025, 14:35
Deci ce folosesti mai exact pentru a genera aceste videouri? ChatGPT face asa ceva?
Exista foarte multe programe care genereaza imagini si video in momentul asta. Eu personal folosesc chat GPT pentru traduceri, propmpturi de imagine sau video (ii zic ce vreau sa fac si el imi da textul pe care il introduc in AI ul care imi genereaza imaginea sau video ul) si script pentru video. Pentru voce si audio folosesc functia AI text to speach de la eleven labs io, pentru imagini folosesc leonadro ai iar pentru video folosesc cap cup. Pentru video ul de mai sus am folosit chat gpt, eleven labs si cap cup. Daca stii ce prompt sa ii dai lui chat gpt, faci totul in 5 minute.

Ca exemplu si mai concret iti dau un copy paste cu ce i am dat lui chat gpt ca sa mi dea prompturi pentru video ul de mai sus:

1. Prompt ul pe care i l am dat ca sa mi faca un script mai fluent dupa traducerea facuta tot de el din poza:
"Fa mi o variantă mai fluenta și literara pentru limba romana din textul următor: Doar tu și cu mine. Nimic altceva nu contează. Lumea întreagă poate arde, dar trebuie să supraviețuim. Dina și-a pierdut părinții cu câteva luni în urmă – au fost uciși chiar în fața ei. Fratele ei mai mic, Petar, a fost dus într-un loc necunoscut. Ar fi mai ușor să presupună că și el este mort, dar Dina refuză să admită acest lucru. Aproape în fiecare noapte caută prin oraș, păcălindu-se singură că Petar este încă acolo. E ca o ceremonie privată a ei, repetată mai des decât rugăciunile pentru odihna părinților ei. Zoran nu știe cum se descurcă părinții lui. Când a început războiul, el era cu Dina. În ciuda faptului că se cunoșteau doar de câteva luni, era sigur că și-a găsit sufletul pereche și că doar moartea i-ar putea despărți. Din cauza ei, nu a încercat niciodată să se întoarcă la țară, la familia lui. În zilele acestea are îndoieli dacă a fost decizia corectă, dar nu mai e cale de întors acum. Amândoi trăiesc zi de zi, împărtășind fiecare moment – fericit sau trist, fiecare pâine învechită și resturile de mâncare, fiecare picătură mucegăită de apă din robinetul care picură. Va fi oare simțul care îi leagă atât de puternic stins de ororile războiului?"

2. Ce i am cerut dupa aia pentru video:
"now give me a script for a AI generated video for this text"

3. Ce mi a trimis el:
"🎬 TITLE: “Doar noi doi”
🎞 GENRE: War / Drama / Survival / Romance
🎧 MUSIC: Slow piano + ambient strings → builds into emotional tension
🎬 SCENE 1 — “Lumea care arde”
VISUAL:
Wide aerial shot of a ruined city at dusk — smoke rising, fire glows in the distance, faint echoes of explosions.
Slow zoom in on two silhouettes walking down a deserted street.
VOICEOVER (soft, feminine):
„Doar noi doi. Lumea întreagă ar putea să ardă... dar trebuie să supraviețuim.”
SFX: Wind whistling, distant sirens, slow heartbeat.
🎬 SCENE 2 — “Amintirea pierderii”
VISUAL:
Flashback sequence — a girl (Dina) watching helplessly as soldiers drag her family away; her scream is muted by the explosion’s echo.
Cut to her standing alone in the same spot, smoke in the air.
VOICEOVER:
„Părinții ei au fost uciși chiar sub ochii ei. Iar fratele ei, Petar... dus într-un loc necunoscut.”
SFX: Child laughter echoing — fades into silence.
🎬 SCENE 3 — “Ritualul”
VISUAL:
Nighttime. Dina wanders through empty streets lit by flickering lampposts, clutching a small photograph.
Fog, broken windows, shadows.
VOICEOVER:
„În fiecare noapte îl caută... amăgindu-se că încă mai e acolo. O ceremonie tăcută, mai des decât rugăciunile pentru părinții pierduți.”
MUSIC: Slow piano arpeggios + soft female humming.
🎬 SCENE 4 — “Zoran”
VISUAL:
Cut to Zoran — sitting in an abandoned apartment, cleaning a rusty knife, looking at an old photo of his parents.
Light flickers from a candle. Dina sleeps near him, wrapped in an old coat.
VOICEOVER (male):
„Când a început războiul, eram lângă ea. O cunoșteam doar de câteva luni... dar știam că doar moartea ne poate despărți.”
SFX: Crackling candle flame, faint sound of rain.
🎬 SCENE 5 — “Îndoiala”
VISUAL:
Zoran staring out a broken window, smoke on the horizon.
He clenches his fists.
Cut to Dina, searching through rubble, calling “Petar!”
VOICEOVER:
„Acum, îndoiala îl macină... dar e prea târziu. Nu mai există cale de întors.”
MUSIC: Low cello tones rising in tension.
🎬 SCENE 6 — “Supraviețuirea”
VISUAL:
Montage —
• Dina and Zoran sharing a small piece of bread.
• Collecting rainwater in a cracked bowl.
• Laughing faintly for a brief second.
• Holding hands in the dark.
VOICEOVER (soft, emotional):
„Zi după zi trăiesc împreună... împărțind totul — pâinea uscată, resturile de mâncare, fiecare picătură mucegăită de apă.”
SFX: Slow breath, ticking clock, water dripping.
🎬 SCENE 7 — “Întrebarea”
VISUAL:
Final shot — the two stau pe acoperișul unei clădiri distruse, privind apusul portocaliu peste orașul în flăcări.
Camera se ridică lent deasupra lor.
VOICEOVER:
„Dar oare legătura care îi ține uniți... va putea rezista ororilor războiului?”
MUSIC: Crescendo orchestral → stops suddenly → fade to silence.
TEXT ON SCREEN:
„Doar noi doi”
(Soon — An AI Short Film)"

4. Am dat copy paste la textul de mai sus si am mai sters unele chestii dupa care l am introdus in capcut care mi a generat video.

rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Parerolog

25 Oct 2025, 20:10

Tare! Cred ca in curand o sa pun iar This War of Mine pe masa, daca tot faci aceste videouri. Te expun in interiorul tematicii si mai adanc

andrei3321
Wizard Meeple
Wizard Meeple

27 Oct 2025, 20:49

Am adaugat soundtrack pentru Nemesis.
Cu muzica pe fundal:https://youtu.be/MEfHno7yPkI
Cu zgomote fara muzica: https://youtu.be/cqNHeisnXBI
Cu muzica si zgomote: https://youtu.be/2CskDNAczOc

+ cinematic intro pentru extensia Chytrid: https://youtu.be/hhjU08CvNR4

Post Reply

Return to “Cercul fanilor creativi”