Pentru cei pasionati si de latura "constructiva" a jocurilor, care mai baga un PnP (print and play), mai printeaza diverse carti, harti, etc... Do yourself a favour si cumparati-va o imprimanta cu CISS. Cautati ciss market pe google. O sa gasiti pe acolo. In esenta, sistemul CISS (continous ink supply system), se bazeaza pe cartuse refilabile (cele care intra in imprimanta), de mai multe culori (minim 4), ceea ce inseamna bye-bye sistemul vechi de cartuse (unul alb, unul negru). Aceste cartuse sunt conectate prin niste tubulete (furtunase de fapt), la un set de tuburi (care stau pe masa lana imprimanta) care contin cerneala. Fiecare tub are 100 ml (cartusele clasice au 6ml cele mici si 18ml cele mari). Tuburile cu cerneala (de 100 ml) costa in jur de 30 Ron fiecare. Pentru o imprimanta cu un cartus pe 4 culori, un refill integral costa cam 120 Ron (aprox cat un cartus color clasic).
Avantaje sunt multe. Cele mai importante ar fi urmatoarele:
- cerneala nu se usuca
- tuburile nu se golesc toate simultan (refill-uri succesive la bani putini - nu se simte)
- fiind impartite pe culori si avand cate 100ml, un refill complet tine cam cat 20-30 de cartuse clasice.
- tuburile sunt transparente (vezi in fiecare moment ce culoare s-a golit, putand actiona)
Legat de pret, daca aveti imprimante mai noi, puteti cumpara direct sistemul de cartuse, care va duce la vreo 200 Ron. Daca insa e necesar sa cumparati imprimanta cu totul (sistemul CISS preinstalat), preturile pleaca de la 400 Ron.
E destul de convenabil dupa parerea mea, imprimarea pe care o face un InkJet nu o va face o imprimanta laser in veci, iar cu noile cartuse chiar nu mai este atat de scump sa imprimi pagini intregi cu grafica detaliata de calitate inalta in intimitatea propriului domiciliu.
Probabil unii dintre voi au auzit sau stiu deja despre chestia asta, pentru ceilalti, sper sa va fie util.
CISS - Continuous Ink Supply System
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
CISS - Continuous Ink Supply System
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
-
adixor
Re: CISS - Continuous Ink Supply System
suna interesant dar din pacate nu prea se merita investitia in ceea ce ma priveste. printez rar si teoretic ar trebui sa gasesc un centru unde sa printez ce am nevoie. Degeaba as printa acasa ca as avea nevoie si de laminare si incep alte distractii.. Problema e ca inca nu am gasit un centru de printare care sa fie ok si sa faca ce vreau eu cum trebuie (desi nu am cautat foarte mult). despre asta am mai discutat aici.
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Re: CISS - Continuous Ink Supply System
Dap. De acord cu tine. Problema cu centrele de printare este ca de multe ori nu vor pricepe ce vrei tu, sau nu au cartonul pe care il vrei tu, sau chestii de genul.
Cat despre partea de laminare, a nice way around it (informatie pe surse, necomfirmata de experienta proprie) ar fi urmatoarea:
http://www.cdprintabil.ro/0,22,spray-protectie-cd-dvd.html
Aplici 4-5 straturi pe foaia cu print-uri din acest spray lac, si se formeaza o suprafata asemanatoare cu cele de la cd-urile si dvd-urile cu filme (partea cu eticheta). Am citit k e foarte ok, durizeaza un pic (not much), creeaza o suprafata lucioasa si iti da posibilitatea sa le stergi. Plus protectie anti-grasime si anti-zgarieturi. As vrea sa incerc produsul respectiv. Problema e ca e in Cluj-Napoca magazinu si ma costa prea mult livraea (cum vor ei numai cu fan-curier). Daca s-ar mai baga cineva, sa comandam mai multe, ar fi perfect. Sau l-am trimite pe saracul fixpix (park el e din Cluj) la ei la magazin + transport cu Posta Romana (la niste cutii metalice ne putem risca cu posta ca nu are ce sa se deterioreze)
Cat despre partea de laminare, a nice way around it (informatie pe surse, necomfirmata de experienta proprie) ar fi urmatoarea:
http://www.cdprintabil.ro/0,22,spray-protectie-cd-dvd.html
Aplici 4-5 straturi pe foaia cu print-uri din acest spray lac, si se formeaza o suprafata asemanatoare cu cele de la cd-urile si dvd-urile cu filme (partea cu eticheta). Am citit k e foarte ok, durizeaza un pic (not much), creeaza o suprafata lucioasa si iti da posibilitatea sa le stergi. Plus protectie anti-grasime si anti-zgarieturi. As vrea sa incerc produsul respectiv. Problema e ca e in Cluj-Napoca magazinu si ma costa prea mult livraea (cum vor ei numai cu fan-curier). Daca s-ar mai baga cineva, sa comandam mai multe, ar fi perfect. Sau l-am trimite pe saracul fixpix (park el e din Cluj) la ei la magazin + transport cu Posta Romana (la niste cutii metalice ne putem risca cu posta ca nu are ce sa se deterioreze)
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!