Dominion Intrigue - mountain edition

materiale fan-made: extensii, variante, imagini, tutoriale, player-aid-uri
Post Reply
User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 5291
Joined: 20 Dec 2010, 10:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Dominion Intrigue - mountain edition

Post: # 15370Post DanielIndru
21 May 2011, 17:10

Odata cu venirea verii voi incepe sa ies mai des in natura, la padure, la munte, la un picnic, etc. Incerc pe cat posibil sa iau cu mine si un joculetz pe unde merg, poate chiar 2 in functie de cat timp sunt plecat, dar de cele mai multe ori sunt limitat drastic de volumul sau greutatea pe care le pot cara. Astfel ca nu voi putea niciodata sa iau cu mine un joc a carui cutie e mai mare de 20 x 25 x 10 cm sau un volum mai mare de 5.000 cm3.

Exista suficiente jocuri care sa corespunda limitarii impuse si exista si cateva jocuri la care se pot face diverse ghidusii astfel incat sa devina portabile.

Unul din aceste jocuri e Dominion Intrigue, joc pe care inca nu am apucat sa-l joc desi il am de vreo 3 luni. Asa ca am inceput sa ma gandesc putin cum as putea sa iau cu mine jocul la munte, fara insa sa car acea cutie de 30 x 30 x 7 care e... plina de aer si foarte prost gandita, din punctul meu de vedere. Sursa mea de inspiratie principala a fost Thunderstone cu separatoarele lui, pe care le consider cea mai utila inventie in cardgames de la inventarea... sleeves?

Am inceput prin a cauta pe BGG separatoare de carti, dar nu am fost incantat de nimic. Mai toate vizau aspectul in pofida functionalitatii. La ce bun sa am separatoare pe care am in detaliu descrierea cartii daca acele separatoare sunt tot timpul ascunse printre carti si fac ce le spune numele: separa!

Asa ca dupa cateva masuratori preliminare mi-am facut singur in Excel un set de separatoare pe care mi l-am tiparit color pe carton lucios. Dupa alte cateva masuratori am decis sa incerc sa folosesc una din cutiile de expansiune de la Race for the Galaxy, componentele fiind deja integrate in jocul de baza si cutia fiind goala.
Am mai gasit prin debara o foarfeca, am luat Dominion din raft si l-am suflat temeinic de praf, am pus la indemana 5 seturi de sleeves de la Mayday si... am fost gata sa incep mica aventura:
Am inceput prin a taia separatoarele si 20 minute mai tarziu masa de lucru arata asa:
Am continuat cu partea de sleeving, cele 500 de carti au avut toate hainutele pe ele in 45 minute:
Am facut apoi primele teste si mi-am dat seama ca masuratorile initiale nu erau suficient de bune: separatoarele erau cu 5 mm prea inalte si capacul cutiei nu statea bine. Asa ca le-am luat din nou la mana si 10 minute mai tarziu am avut un rezultat de care sunt foarte multumit. Toate cartile au incaput frumos pe un singur rand in cutia de la The Gathering Storm, mai putin cartile de Silver si Randomizers pe care am ales sa le pun in lateral, loc fiind berechet:
In locul de langa ele a incaput la mare fix un burete dintr-o expansiune Thunderstone, asa ca acum totul sta foarte bine fixat si de-abia astept inceputul lunii iunie cand vom merge pe munte si cutiutza isi va gasi loc in rucsac:
Daca va doriti rezultate mult mai spectaculoase, puteti sa va faceti singur o cutie de carton de dimensiuni exacte astfel incat toate cartile sa incapa pe un singur rand, sa va tipariti pe cateva coli artwork-ul de la Dominion apoi sa-l decupati si sa-l lipiti pe toate laturile, sa faceti singuri un set de separatoare nemaivazute sau sa folositi una din variantele de pe BGG, si veti obtine asa ceva:
Costurile vor fi probabil ceva mai mari si timpul de munca la fel... dar ce nu facem noi pentru hobby-ul nostru. :)

Happy mountain gaming!

Post Reply

Return to “Cercul fanilor creativi”