Aventura noastra cu pictatul de miniaturi

materiale fan-made: extensii, variante, imagini, tutoriale, player-aid-uri
Post Reply
User avatar
ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Posts: 1099
Joined: 23 Jul 2011, 23:30
Custom Rank: Miniature Painter
Location: Bucuresti

Aventura noastra cu pictatul de miniaturi

Post: # 40704Post ProfessorChaos
14 Jun 2013, 11:46

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692466

Salut! Suntem Alex si Raluca si pictam figurine de 2 ani.
Aventura noastra a inceput atunci cand Raluca mi-a facut cadou de ziua mea primul board game cu greutate: Last Night on Earth: The Zombie Game. L-am indragit amandoi la nebunie. In scurt timp au urmat extensii si jocuri noi. Am fost atrasi in special de cele cu miniaturi multe si detaliate pentru ca pur si simplu creau o atmosfera de poveste si dadeau viata jocurilor.

Pictatul propriu-zis a inceput cu un board game ceva mai putin cunoscut: Invasion from Outer Space: The Martian Game, un fel de versiune cu extraterestrii a Last Night on Earth. Pentru ca si acesta imi placea la nebunie dar nu aveam cu cine sa-l joc mi-am luat inima-n dinti, mi-am cumparat primul set de culori acrilice care mi-a picat in mana si cateva pensule la intamplare si m-am apucat de pictat. Prins de entuziasmul unei asemenea lucrari am pictat cum m-a taiat capul, direct pe plastic, atingand modelele in timp ce le pictam, revenind cu prea multe straturi si in general complicandu-mi existenta cat mai mult posibil. Dar, deh… cam asa m-am putut bucura de joc chiar daca nu-l puteam juca. Am dus la bun sfarsit eroii, monstrul, seful extraterestrilor si aproape toti extraterestrii carora le-am facut ochi si le-am si lipit toate cascutele. Insa pana la urma am cedat si mi-am schimbat jocul cu altul tot cu extraterestrii: Conquest of Planet Earth: The Space Alien Game, care a prins mai bine la public. Dupa cum se vede sunt mare fan Flying Frog Productions.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692458

Deja prinsesem gustul pictatului si ma apucasem de eroii de la Last Night on Earth, trezind si interesul Ralucai care mi s-a alaturat. Impreuna am inceput sa experimentam moduri in care sa facem miniaturile sa arate mai bine.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692459

Intr-un final, din curiozitate, am gasit un tutorial online si l-am citit pe-ndelete. Am ramas cu gura cascata de cate tehnici erau de fapt in spatele unei picturi realiste si am realizat cate greseli facusem fara sa ne dam seama. De jumatate din materialele necesare nici nu auzisem. Mi-am facut o lista si am pornit la cumparaturi. Chiar daca nu am gasit din prima tot ce-mi doream am colindat prin mai multe magazine de arta si nu m-am lasat pana nu am bifat totul de pe lista. Bineinteles a fost nevoie de o munca de experimentare pentru a ne fixa pe materialele care ne raspundeau cel mai bine cerintelor. Cel mai tragic esec a fost varnisul lucios care ne-a facut miniaturile lipicioase si ni le-a umplut de scame.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692462

Am aplicat procedeele avansate si am fost uimiti de diferente. Pictaseram toti eroii din Last Night on Earth, dar ne-am hotarat sa-i refacem la un nivel detaliat pentru a obtine experienta cea mai buna de la jocul nostru preferat. Am fost mai mult decat multumiti de rezultat. Atat de multumiti incat Raluca a venit cu ideea sa incercam sa pictam si pentru alti doritori, la nivel avansat.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692463

Deja intrasem in comunitatea de board games din Bucuresti, experimentasem jocuri noi si imi facusem noi prieteni. Unul dintre ei a venit cu propunerea sa-i pictam eroii si monstrii din Cyclades si extensia. A fost prima noastra lucrare serioasa si presiunea a fost mare. Dar nu ne-a tremurat mana si rezultatul a fost pe masura. Miniaturile pictate au fost testate intr-o partida de Cyclades la care am fost si eu invitat. In scurt timp a urmat o noua comanda pentru toate miniaturile din Mansions of Madness si extensia Forbidden Alchemy – proiectul nostru favorit pana in prezent. De ce? Pentru ca ne place la nebunie sa pictam monstri, iar acest joc are niste modele exceptionale care lasa mult loc pentru creativitate si carora consideram ca le-am facut cinste.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692461

Au mai urmat alte jocuri precum Earth Reborn, Call of Cthulhu: The Card Game, Isla Dorada, Wiz-War.

Am capatat experienta cu armatele pictand figurine de la Kemet, Battlelore, Chaos in the Old World si soldatii din Cyclades.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692465

Intre timp, ca orice artist in devenire care cauta recunoastere, am postat poze cu creatiile noastre pe forumboardgames.ro, umplandu-ne de puncte de victorie. Aici am atras atentia LordsoftheBoards care, entuziasmati de rezultatele noastre, ne-au propus o colaborare. Si asa am ajuns aici.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692464

Pasiunea de la inceput a ramas aceeasi si ne dorim sa o punem la lucru si pentru tine. Iubim culoarea, universurile miniaturale si povestile lor si dorim sa te ajutam sa te bucurati si tu de ele. Cu fiecare proiect devenim mai iscusiti si mai increzatori. Visul nostru este ca fiecare jucator de board games, wargamer si fan role-playing sa aiba cel putin cateva miniaturi pictate in colectie, pentru ca pur si simplu preferam viata in culori si nuante in detrimentul unui gri plictisitor, monoton.

Ramane ca miniaturile noastre sa spuna restul povestii.

from http://www.boardgamegeek.com/image/1692460

Atentie, acesta nu este un serviciu oferit de Lords of the
Boards, ci doar un mod de a sustine oameni talentati. Orice informatii
sau nelamuriri despre miniaturi, detalii financiare, termen de executie
le veti discuta cu pictorii de serviciu, la adresa
miniaturi@lordsoftheboards.ro.
Nothing to prove. I play to have fun. Won't you join in?

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

User avatar
deeug
King Meeple
King Meeple
Posts: 852
Joined: 18 Jan 2011, 23:12
Custom Rank: Game Explorer
Location: Bucuresti

Re: Aventura noastra cu pictatul de miniaturi

Post: # 40712Post deeug
14 Jun 2013, 19:06

Bravo si iarasi bravo, dom' Profesor!
La cat mai multe executii cat mai spectacuoase1 :)

Post Reply

Return to “Cercul fanilor creativi”