Small World in 2

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
Ioana

Small World in 2

Post: # 550Post Ioana
26 Jan 2010, 10:16

Acum doua seri ne-am facut si noi timp pentru un mic Small World. Intinsesem frumos jocul pe tabla si nu ne puteam hotara cine sa fie primul. Pana la urma am dat eu startul :).
Am luat prima combinatie de rase si puteri speciale (din cele 6 disponibile), din motiv ca nu plateam nici un punct de victorie. Rasa Trolls si puterea speciala Commando. Am ales destul de bine pentru al doilea joc ;)!
Small World1.jpg
Dupa prima runda impanzisem harta de Trolli :D. El si-a ales rasa Tritons cu puterea Flying. Era un Triton zburator :D.
Small World2.jpg
Din a doua runda am intrat in declin pentru ca nu mai aveam oameni cu care sa cuceresc noi teritorii... Mi-am ales rasa Wizards cu puterea speciala Merchant, o combinatie pe care pusesem ochii de la inceputul jocului dar n-am ales-o pentru ca m-ar fi costat 3 puncte de victorie (acum am platit doar unul!).
Small World3.jpg
Din a treia runda, de cand eram cu Vrajitorii comercianti :D, am inceput sa castig foooarte multe puncte de victorie 8-).
Small World4.jpg
Nu mi-a mers mult, pentru ca a intrat si el in declin si si-a ales o noua rasa - Ghouls cu puterea speciala Berserk. A inceput sa-mi cucereasca teritoriile magice care-mi aduceau cele mai multe puncte... Pentru ca avea puterea speciala Berserk dadea cu zarul de reinforcement inainte de fiecare atac. Nimerea numai 2 sau 3 si ma cucerea cu foarte putini oameni.
Small World5.jpg
Deja incepusem sa pierd mult teren... trebuia sa schimb ceva! Asa ca mi-am ales alta rasa, Dwarves cu puterea speciala Pillaging.
Small World6.jpg
N-am facut mare lucru cu piticii... dar totusi m-au ajutat sa ma redresez. Nu mai eram ce-am fost odata...
El a intrat in declin cu Ghoulii, dar inca mai putea sa cucereasca cu ei. Dup-aceea si-a luat rasa Giants cu puterea speciala Dragon master - pentru ca aveau 3 puncte de victorie, iar eu mi-am ales Skeletons cu puterea Alchemist (si-am castigat si eu 2 puncte de victorie!).
Small World7.jpg
Ne apropiam in viteza de sfarsitul jocului. Fiecare il ataca pe celalalt unde putea!
Small World8.jpg
Game over dupa runda 10. El banuia ca o sa castig dar eu nu eram asa sigura. Ne-am numarat in liniste punctele de victorie si... si... eu aveam 125 iar el 108. Am castigaaaaat!!! :D
A fost ziua mea norocoasa! Am dat bine cu zarul si am fost prima - lucruri care m-au ajutat destul de mult sa castig.

Concluzie: ne place jocul :). Merge bine in 2.

adixor

Re: Small World in 2

Post: # 563Post adixor
26 Jan 2010, 19:10

thank you, arata f bine jocul. bazat pe mai multe review-uri l-am recomandat si unui coleg, sunt curios ce parere o sa aiba. eu nu l-am jucat desi am o idee destul de buna despre ce se intampla. si felicitari :)

Ioana

Re: Small World in 2

Post: # 564Post Ioana
26 Jan 2010, 20:45

Da, are o grafica foarte haioasa. Eu cred ca o sa-i placa prietenului tau - si nu numai lui :).
Small World are toate caracteristicile jocurilor de la Days of Wonder: componente excelente, grafica deosebita, reguli clare, se invata destul de repede, un joc nu dureaza mult si este de complexitate medie.
Thx, desi am un feeling ca data viitoare cand o sa-l mai jucam o sa-mi iau o bataie crancena ;)! La primul joc a fost egalitate :).

Ioana

Re: Small World in 2

Post: # 579Post Ioana
29 Jan 2010, 09:50

Am uitat sa precizez ca, desi am castigat, eu am strans jocul... Mi-a luat cam 10 minute sa separ si sa aranjez piesele cu rase in lacasurile lor bine gandite. :)
pic455944_md.jpg
pic455933_md.jpg
Sursa BGG

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”