Aseara in Lente

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 731
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

Aseara in Lente

Post: # 23465Post Mono
07 Mar 2012, 09:09

Ieri am avut o sesiune usoara de antrenament in Lente, doar 7 ore de jocuri, perla Coroanei fiind Battlestar Galactica. Inainte de asta am jucat un Alien Frontiers - pe care l-am explicat atat de bine incat am fost invins, si un Race for the Galaxy, la care iar am explicat bine, si era sa pierd iar, pana mi-am numarat punctele bonus ca lumea. Trecem repede peste aceste lucruri minore si ajungem la Battlestar.

Am jucat BSG cu optiunea Cylon Fleet, cu Pegasus, cu Cylon Leader, dar cu obiectivul Kobol (standard). Acum, sper sa nu uit pe nimeni, sa nu fac incurcaturi, desi e Alzheimerul grup, vorba lui Mircea Badea. Asadar, Poe ("nimeni" pe acest grup, cum chiar el a zis) si-a ales Cylon Leader, si anume pe Cavil. Apoi, in ordinea numerelor de pe tricou:
Methos - Adama (a primit si titlul de amiral, ca si cum mai avea nevoie de titluri :) )
Mihai - Ellen Tigh (presedinte)
Angel Eye - Adama junior (CAG) iar eu eram "his personal military advisor"
Darksion - Starbuck
Keyser - Cally Tirol
ProfesorChaos - Tory Foster

In prima parte a jocului nu prea au fost incidente, doar ca din anumite gesturi, priviri, presupuneri, l-am suspectat pe Adama ca ar fi Cylon ( ADAMA CYLON??? :shock: :o ). Ce agenda avea Cavil nu puteam sti, dar parea pus pe fapte mari. Erau 2/3 sanse sa fie de partea Cylonilor si 1/3 de partea oamenilor... Tot punea nave si nu s-a miscat de pe Basestar bridge. Primul jump l-a ales amiralul Adama de 3, cu costurile de rigoare. Nu am stiut care era alternativa, dar 3 a parut bine... poate totusi nu era Cylon? Apoi a avut prilejul sa se uite la o carte de criza si a decis sa o lase deasupra. Curand am vazut-o toti: era Legendary discovery, care odata trecuta, dadea un punct de distanta. Am rezolvat-o, am ajuns la 4 si s-a tras a doua serie de caractere.
Primul moment notabil a fost cand presedintele Ellen Tigh l-a bagat pe Adama in puscarie, iar titlul de amiral i-a revenit lui fiu-su, Lee cum ii zic prietenii. Soc si groaza: o fi Adama cylon sau Tigh? :? Cum a venit randul blondei Starbuck, s-a dat pe fata ca e Cylon omg omg :shock: si l-a bagat pe Adama Jr. la puscarie cu puterea lui speciala la demascare. Tata si fiu in puscarie, ce tragic :cry: Titlurile de Amiral si CAG s-au dus direct la Cally. Cally amiral? Inca un soc.
Poate va amintiti poate nu, puterea speciala odata-pe-joc a lui Cally este sa impuste pe cineva, si a decis s-a foloseasca pe Tory Foster, care s-a dovedit a nu fi Cylon. In schimb, si-a luat-o pe Helen Cain si imediat a executat puterea speciala, Blind Jump, fiind la "6 distance or less". Oamenii au avut super noroc si a tras un 2, ceea ce ne-a dus exact la 8. Un singur jump si finalizam jocul. Intre timp populatia de 4, eram la limita cu un FTL control, food 3, fuel 4, doar moralul era mai ok... Lovitura de teatru, Adama chiar era Cylon... atatea socuri resuscitau pe oricine...
Ultima runda, populatia cam putina, 3 cyloni, 1 om in puscarie. Tigh merge la Engine Room sa se asigure ca vom avea jump sign la urmatoarea criza. Am picat criza, dar eram mai aproape. A urmat Adama Jr, din puscarie, am facut skill check am iesit, dar nu mai aveam alta actiune, asa ca am tras criza. Criza avea saritura, dar am picat-o si am pierdut o populatie. Am mai picat o criza si pe alegerea Cyloancei Starbuck, dar dupa criza trasa de Cally am ajuns in pozitie de jump. Lee Adama a primit un order executiv si a plasat pe movement un preventative policy. La saltul prematur, zarul a iesit prost asa ca trebuia sa pierdem 3 populatie, dar cu ajutorul preventative policy, am pierdut doar 2, am ramas cu 1 si s-a castigat jocul.
Ultima surpriza a fost ca Cylon Leader avea in agenda sa castige oamenii, dar food, morale sau population sa fie 2 sau mai putin. Deci a castigat si el.

A fost foarte misto jocul. Este prima oara cand joc cu oameni carora le place (la toti) jocul si sunt atenti si concentrati. Multumesc pentru un joc foarte placut si imi cer scuze daca am incurcat nick-uri, personaje, sau alte detalii :oops:

User avatar
Chuckila
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 5050
Joined: 31 Jan 2010, 02:30
Location: Cluj Napoca

Re: Aseara in Lente

Post: # 23466Post Chuckila
07 Mar 2012, 09:19

Hehehe, nice report. Si noi am jucat BSG in acel weekend cand am urcat la munte, insa pe mine unul nu m-a prea convins jocul. Si am fost Cylon Leader, ar fi trebuit sa fie entertaining.

User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 731
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Aseara in Lente

Post: # 23467Post Mono
07 Mar 2012, 09:45

Eu, dupa ce am aflat de joc, am urmarit serialul. Care mi-a placut foarte mult. Iar modul in care au pus serialul in joc mi se pare extrem de reusit. Am senzatia ca nu s-au gandit foarte mult la mecanici de joc ci au zis "cum facem sa redam traumele pe care le-au suferit oamenii?" "cum redam starea de criza permanenta?" "cum mentinem starea de suspiciune?" si rezultatul a fost acest joc cu extensiile lui. Marturisesc ca nu imi plac jocurile cooperative sau semicooperative, dar acesta mi se pare foarte real, foarte autentic. Nu stiu daca ma exprim eu cum trebuie in slangul de gameri, dar sper ca ma fac inteles.

User avatar
Shaikan
King Meeple
King Meeple
Posts: 1726
Joined: 06 Mar 2011, 03:13
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare
Location: Bucuresti

Re: Aseara in Lente

Post: # 23468Post Shaikan
07 Mar 2012, 10:04

Woot.....finally a Cylon....dupa 4 jocuri in care tot speram sa cad cylon si din pacate doar om am picat :(. Pacat ca am pierdut :(....am avut ghinion ca a omorat-o pe Torri Foster si a tras Cain pe urma.....altfel we would have won :twisted: ....but it was a fun game :D.....Cylon leader a fost genial la sfarsit cum se ruga de oameni sa piarda ceva food ca sa castige impreuna :lol:...he was psyched :D.

All in all o seara forte reusita si poate mai dam o tura si cu alta ocazie :D.

Si ca tot vorbim de ce am mai jucat....in prima parte a serii am jucat un Princes of Florence cu Vick, Mihai, Mihnea si Methos care pot sa zic ca mi-a atras atentia :D....imi place faza de licitatie(I'm a sucker for auction games) si faptul ca lucrurile pentru care licitezi sunt limitate si ai mari sanse sa nu mai prinzi daca renunti prea repede....de asemenea mi-a placut mult faptul ca ai destul optiuni cand vine vorba de partea de actiuni si nu prea esti limitat(faza ca poti renunta la VPs pentru bani daca e cazul mi se pare o idee foarte buna :)).....in final am castigat :D....desi a fost un joc foarte balansat si d.p.d.v a punctelor am facut un gamble....am pierdut cateva VPS pentru un Prestige card(bonus points pt diverse lucruri) care impreuna cu primul prestige card luat mi-au adus victoria :).

User avatar
mihai
Special Meeple
Special Meeple
Posts: 1794
Joined: 11 May 2010, 18:28
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Aseara in Lente

Post: # 23499Post mihai
07 Mar 2012, 13:14

intr-adevar, a fost o seara reusita! si mie unul mi-a placut foarte mult BSG, abia astept sa il mai joc din nou!

Long live Cylon Leader...eu credeam ca o sa castige doar el daca face misiunea, dar asa a fost un "joint venture" :)

So say we all!;)

User avatar
ProfessorChaos
King Meeple
King Meeple
Posts: 1149
Joined: 23 Jul 2011, 23:30
Custom Rank: Miniature Painter
Location: Bucuresti

Re: Aseara in Lente

Post: # 23538Post ProfessorChaos
07 Mar 2012, 23:43

Aha, deci asta s-a intamplat! Acum am inteles si eu mai bine :))
Nothing to prove. I play to have fun.

Colecția mea
Wishlist
De încercat/luat prin trade

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”