Twilight Struggle, praise to the bear

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
User avatar
MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Posts: 1138
Joined: 26 May 2010, 23:01
Custom Rank: Dungeon Master

Re: Twilight Struggle, praise to the bear

Post: # 23797Post MandrulDuce
14 Mar 2012, 10:20

Cum zicea si Bahaus, am incercat ieri excel-ul. E usurel de folosit (am avut doar la inceput cu headline-ul ceva prbl), cred ca te obisnuiesti repede si e de apreciat vol de munca depus in el.

Eu unul nu am avut prbl in a-l deschide, rula, salva...dar Cristi s-a plans ca ii merge greu, ca i se mai blocheaza nu se salveaza... so that can be an issue. Plus de asta, nu ca nu e "enjoyable" .. nici nu ma asteptam sa se compare cu BG-ul real. Insa e un joc matematic jucaat in Excel :)). Pentru mine cel putin a fost putin cam prea ca la munca si prea geek-i.

Ah, si mai e un factor extrem de important care lipseste cu desavarsire... nu prea poti gresi ca in jocul f2f. Nu e galagie in jur, nu bei o bere, nu uiti sa tii cont de ceva, chestii care fac parte din BG-ming pana la urma. E prea simplu sa tii evidenta cartilor jucate si a celor ramase, ai timp sa analizezi fiecare miscare... Pe undeva ajunge sa conteze prea mult ce carti ai in mana. Pentru ca restul jocului e matematica pura... poti sta acolo si contempla ce carti mai sunt in joc si analiza toate combinatiile pe care lear putea avea adversarul tau si ce combinatii ai putea face si tu... ce carti ti-ar putea veni pe viitor, etc...
In jocul live nu esti asa analitic (n-ai cum... prea multe chestii de tinut minte si calcule de facut in minte) si atunci trebuie sa reactionezi mai spontan si sa-ti mai tragi si cate una cand vezi ce miscare proasta ai facut pt k ai uitat ca mai era o carte de scoring in deck sau una distructiva...

So, live is life :D

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

criss

Re: Twilight Struggle, praise to the bear

Post: # 23810Post criss
14 Mar 2012, 13:34

m4r1us wrote:Eu sunt tot pt real dintr-un motiv foarte simplu: scopul boardgame-urilor este socializarea... mişcă-ţi fundul de la pc, întâlneste-te cu câţiva prieteni, simţiţi-va bine, fă-ţi noi prieteni şi tot aşa. Hai să nu stricăm asta. Ar fi păcat, având in vedere numărul mare de doritori.
Bine, haideti sa-l facem real. Ne vedem la Cluj la prima runda! :)

User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 731
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Twilight Struggle, praise to the bear

Post: # 23812Post Mono
14 Mar 2012, 14:37

Ma mai antrenez un pic si vin :)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”