12 ore, editia a 3-a

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 731
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

12 ore, editia a 3-a

Post: # 24523Post Mono
01 Apr 2012, 17:27

Sambata asta am schimbat locatia. Bunicul ne-a gazduit la el. Eram cu totii setati sa incercam neaparat Arkham Horror si C&A aveau o masa un pic cam mica pentru atata Horror... sau atata Arkham. In schimb, in noua "sala sportiva" am beneficiat de masa de 225 X 75 a lui bunicu'. Am sa pun 2 poze, una cu Arkham si una cu Nucile, dar nu merge BGG sa le incarc...

Am inceput insa usor, de incalzire, cu un Get Nuts, joc nou intrat in patrimoniul C&A. Un joc simplu si dragut in care faci multe nasoale, dar trebuie sa te mai ajuti si pe tine un pic, daca vrei sa castigi - adica sa colectezi nuci. Simbolistica e clara la acest joc, este vorba despre nuci, nu despre nebuni. Va spun asta si deschid o paranteza cu un banc:
Un nebun la ospiciu statea intr-o camera capitonata, speciala, plina cu nuci cam pana la brau asa. Studentii de la psihiatrie cer explicatii profesorului despre situatia neobisnuita. "He's fucking nuts" raspunde profesorul.
Revenind. Trebuie sa marturisesc ca mi-a placut mult sa fac nasoale si m-am ocupat mai putin de plantat copaci si mutat veverita mea. In schimb, la cate nasoale facusem, toti mi-au dat alunele negative mie... :roll: Cand s-a numarat A avea cele mai multe puncte, 7, apoi Sidryane 6. Nu mai stiu cate avea C, dar cred ca am terminat pe ultimul loc. :oops: "Cine sapa groape altuia..."

Pana sa vina mancarea, am zis sa mai facem un joc de carti, usor si pe care sa-l mai fi jucat: 7 Wonders, cu Lideri. De data asta ne-a batut fetele destul de bine: Sidryane a avut 60p, C 50p, A 47p, si eu 46p. Deloc nu mi s-au legat cartile :cry: Pana la urma tot noi baietii am iesit mai bine: 46, 47 e o varsta buna 8-) 50 si 60 la fete CLAR nu :lol:

Dupa ce am mancat, am baut si nitel vin, sa ne mai infrangem teroarea, am umplut masa cu Arkham Horror. Cat studiasem eu regulamentul si facusem si o varianta in romana, mai scurta... cand s-a intins tot, mi-am dat seama ca nu am, de fapt, mare idee cum vine treaba. Dau sa iau regulamentul scurt. Ma uitam in el si ma intrebam ca in liceu: ce-o fi vrut sa spuna autorul? :td: Pana la urma am incropit o partida, ne-am alergat pe acolo cu monstrii, pe masura ce jucam, tot adaptam regulile la cum trebuia jucat de fapt... Ne-am prins noi ca trebuie sa ne grabim sa inchidem portile. Si asa la un moment dat era sa se deschida a 7-a... Erau 5, ajunsesem la 3, n-a trecut mult, iar erau 5 :cry: Sidryane deja era aproape sa doarma cu capul pe masa, asa ca dupa vreo 4 ore de lupta cu demonii :twisted: am decis ca sa se ocupe de Arkham primarul localitatii, ca de-aia a fost ales si are bugetul pe mana, nu noi, 4 insi cu 5 dolari si un pistol la 2 persoane :cry: Aveam si eu o masina de politie si am lasat-o in alta lume :shock: Asa ceva?

Am zis sa jucam ceva mai simplu apoi, sa ne mai relaxam, mai ales ca eram un pic obositi... de la vin ;) Am bagat un Alhambra. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca jocul are un defect major: chestia cu cel mai lung zid e cam "over-powered". Am castigat aproape exclusiv datorita acestei prevederi, facand in cele trei etape peste 40p cu zidul. Si asa era sa ma inchid singur intre ziduri :lol:

Apoi ne-am pus in fata ultimei mari provocari a serii, El Grande, cu o extensie - pe care tocmai am explicat-o in topicul despre joc. Am avut ceva noroc ca A, care castigase la distanta jocul acum 2 saptamani, rezistase la vin ceva mai putin ca mine :lol: Mi-am pus cavalerii peste tot pe harta cate 1-2-3 si oricate nasoale mi-au facut m-am detasat dupa al doilea punctaj intermediar. Abia astept sa-mi iau si eu jocul.

In final, am zis sa mai facem o Alhambra (sau se zice "un"?) ca nu rezistam niciunul la Glory to Rome, iar Race for the Galaxy n-au vrut sa joace, ca sa castig eu din nou :cry: Ce daca am jucat peste 300 de partide pana acuma? N-am si eu 2 maini si 2 picioare? :shock: Nu mai zic ca din cele 300 de partide, calculatorul a castigat peste 200 :oops: Asa ca daca n-au vrut sa-i bat la RftG, am reeditat, aproape milimetric, primul joc de Alhambra.

Oare data viitoare o trebui mai mult vin, sau mai putin?

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”