Origo

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
suf
King Meeple
King Meeple
Posts: 2673
Joined: 30 Jul 2010, 17:16
Location: Timisoara

Origo

Post: # 26093Post suf
01 May 2012, 10:00

Statea pe raft de multa vreme si nimeni nu intreba de el. Origo, un joc obscur de Wolfgang Kramer. Aparut doar in germana si olandeza, m-ar mira sa fi auzit cineva de el. In ciuda numarului de jucatori (2-5), l-am incercat in 2 fara mari asteptari. Instant mi-am amintit de Palenque (testat la Essen) si mi-am dat seama ca Origo e mai interesant si a mers OK in doi. Palenque nu m-a atras absolut deloc si n-as spune ca Origo e extraordinar, mai degraba tinde la un abstract area control cu un twist. Povestea ne duce in perioada triburilor care incercau sa se extinda cat mai mult in Europa. Zonele in care te poti extinde sunt limitate de cartile pe care le ai in mana. Intr-o zona (tara) odata completata se pot duce batalii pentru control, iar barcute se pot plasa strategic pentru o invazie. Modul de scoring seamana cu cel de la El Grande. Un joc care nu straluceste, cu un regulament simplu si piese modeste, care merita incercat.

from http://www.boardgamegeek.com/image/232853

User avatar
DanielIndru
King Meeple
King Meeple
Posts: 6050
Joined: 20 Dec 2010, 09:32
Custom Rank: Going Cardboard
Location: Timisoara
Contact:

Re: Origo

Post: # 26094Post DanielIndru
01 May 2012, 14:58

Mie-mi place nea Kramer, poate ni-l explici intr-o seara cand suntem satui de lucruri grele sau plicticoase.
Tu ce limba stii, germana sau olandeza?

User avatar
suf
King Meeple
King Meeple
Posts: 2673
Joined: 30 Jul 2010, 17:16
Location: Timisoara

Re: Origo

Post: # 26095Post suf
01 May 2012, 15:25

Noroc ca nu e nevoie sa intelegi nici germana nici olandeza. Textul de pe carti e mereu acompaniat de o imagine foarte sugestiva (o barca inseamna ca pui un disc pe apa, o regiune desenata inseamna ca pui un disc pe regiunea respectiva etc). Chiar daca nu stralucesc foarte tare designurile sale, si eu cred ca merita incercate jocurile lui Kramer. Unele sunt chiar dragute.

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”