Civitas online - adixor vs VickdaReaper

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
adixor

Civitas online - adixor vs VickdaReaper

Post: # 1740Post adixor
18 Mar 2010, 00:03

Am luat bataie, dar sa nu anticipam :)

In cele 2 imagini de mai jos, Vick e sus si eu sunt jos.
Jocul nu a inceput grozav, iar am uitat (sau m-am luat cu altele) si nu am facut barracks. Parea un oras dragut, avea niste insule chiar si producea piatra buna, de calitate, perfecta pentru bordurile din bucuresti dar cand a venit primul raid de 4 (am jucat pe hard) mi-a lovit 3 carti.
civitas-vick-1.jpg
Imediat dupa a venit un alt raid de 3 sau 4 care mi-a ingenunchiat orasul. in total a trebuit sa distrug 4 cladiri, adica -12 puncte la final. Astea au facut diferenta.

Jocul a fost dominat la inceput de Vick, facuse si un forum rapid, eu picasem prada invadatorilor, el avea si o cohorta in plus. Momentul important a fost cand am facut si eu un forum si mi-am luat cartea de productie. Am reusit sa fac pe banda destul de multe cladiri, sa mai acopar din handicap. Majoritatea raidurilor l-au prins pe vick putin nepregatit, si in general el s-a ocupat cu repararea. Eu dupa ce am facut 4 barracks (si apoi un Velites Range) nu am mai avut grija asta. Din pacate (pentru mine) Vick a terminat destul de repede jocul cu Temple of minerva chiar daca acest forum nu-l avantaja direct, ci doar prin faptul ca termina jocul (si +3 puncte)
civitas-vick-2.jpg
Am terminat cu 7 puncte (19 -12) vick cu 15, mai mult de dublu. Nu am putut recupera din forumuri diferenta. It was nice. A doua poza arata sfarsitul jocului, cand am inceput sa numaram.

In afara de primul Raid care a fost de putere 6 (logic), restul nu au trecut de 4, si au fost minim 5-6 cred. Cel putin asa s-a nimerit. Ar fi interesant daca am calcula probabilitatile, sa vedem cat de probabil este ca dupa o amestecare raidul sa fie in ultimul sfert de carti astfel incat sa vedem ce sanse sunt ca dupa fiecare amestecare sa fie raid-uri mai puternice de 3 sau 4 (adica 0 sau 1 barbar - vorbesc de jocul hard). Mi se pare ca daca supravietuiesti raidului initial de 6, e mai simplu apoi.

Oricum modificarile aduse jocului sunt de bun augur si imi place si rezolvarea eleganta a problemei reamestecarilor de la raiduri si barbari, cu rezerva de mai sus.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3038
Joined: 16 Feb 2010, 19:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Civitas online - adixor vs Vickdareaper

Post: # 1742Post VickdaReaper
18 Mar 2010, 00:33

A fost destul de interesant meciul... Si, precum zicea si adixor, este foarte eleganta rezolvarea numeroaselor reamestecari de pachet.

Ca sa comentez putin meciul, pot sa spun ca am avut destul de mult ghinion la carti, singura alinare fiind forumul initial care m-a ajutat cat de cat. In rest, am rulat atat de multe Insule de zici k eram arhipelag. :| Cel putin dupa ce mi-a luat adixor avantajul senatorial de +1 cohorta, m-am transformat in carpaci, tot trebuind sa repar cladirile lovite de invadatori. Si a trebuit sa inchei repede jocul ca sa nu ii dau posibilitatea adversarului sa incheie el in termenii lui si sa ia si bonusul de +3 puncte...

Ce am observat despre modificari: pe partea de barbari lucrurile stau bine, in special pentru ca nu mai trebuie sa amestecam atat de mult pachetul. Totusi, avand in vedere ca am jucat pe nivelul dificil (cu toate cartile rosii), parca era cam deranjant ca raidurile picau atat de repede in special prin prisma faptului ca nu simulau dificultatea jocului, ci erau (parca) mai mult o unealta a sortii (sau a adversitatii acesteia). Totusi, zic k modificarile implementate sunt spre bine...

Si subliniez inca o data excesul de Insule de care am avut parte. Poate doar mi s-a intamplat mie (precum adixor era in exces de baraci), dar parca mi-ar placea sa se schimbe ceva pe aici...

P.S. @adixor: Mi se pare mie sau un "r" ar trebui sa fie "R" !? :?
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie


Ioana

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper

Post: # 1747Post Ioana
18 Mar 2010, 10:34

@Adixor: pe cand revansa? :D

adixor

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper

Post: # 1748Post adixor
18 Mar 2010, 10:36

stiu eu.. diseara de exemplu.. din avantajele jocului pe net .. :)

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3038
Joined: 16 Feb 2010, 19:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper

Post: # 1776Post VickdaReaper
18 Mar 2010, 17:39

Acordam revansa ca la box... Abia peste vre-o 5-6 luni, k sa imi creasca bursa. :twisted:
Diseara nu cred k o sa pot (cateva treburi de rezolvat)...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”