Trasee montane si jocuri

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 731
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

Trasee montane si jocuri

Post: # 28218Post Mono
11 Aug 2012, 19:17

Tocmai m-am intors de la munte, unde am fost cu Kedi. Dar nu singuri. Chiar daca scopul principal au fost traseele montane, ea avea ganduri mari - Jepii Mici, Jepii Mari, Crucea, Vf Omu, Pestera Ialomita - ne-am dat seama ca sunt necesare si zile de pauza si relaxare - asa ca am luat cu noi Summoner Wars, Race for the Galaxy si Cold War: CIA vs. KGB.
Despre trasee nu pot sa va spun prea multe, doar ca ma omoara picioarele... celelalte trasee au fost cum au fost, dar pe Jepii mici mi s-a parut ca fiecare pas este o provocare.
Despre jocuri am insa mai multe de spus. In primul rand cel mai frumos decor pentru joaca a fost curtea castelului Cantacuzino. De acolo se vede cam asa:

from http://www.boardgamegeek.com/image/1389365


Summoner Wars - 8 partide
Lui Kedi si mie ne place foarte mult Summoner Wars, poate cel mai mult dintre jocurile de 2 persoane. Luand initial Master Setul am avut 6 rase cu care sa jucam. Un calcul simplu ne-a aratat ca putem juca cu ele 30 de partide fara sa ne repetam. Intre timp ne-am luat si cele doua Starter Seturi si, cu 10 rase am ajuns la un potential de 90 de jocuri. In vacanta le-am terminat pe cele 30 initiale. Concluzia principala este ca rasele sunt foarte echilibrate, din 10 partide toate au 4-6 victorii, iar uneori diferenta a fost facuta de secventialitatea propriului pachet de carti sau de mici greseli tactice. De la un anumit nivel, fiecare mica greseala conteaza si poate fi exploatata pana la victorie de adversar.
Am jucat si cateva partide cu noile rase, si acestea par echilibrate intre ele, dar prima senzatie este ca sunt mai puternice decat cele de baza. Inca nu le-am combinat, vom vedea.

Race for the Galaxy - 8 partide
Am incercat s-o conving pe Kedi cu Race. Mai jucase cateva jocuri, dar nu prea o prinsese, avea impresia ca nu se leaga cartile. Adrim mi-a spus ca sunt necesare 10 jocuri ca sa incepi sa le legi ca lumea. Noi am jucat jocul de baza, cu prima extensie, dar fara obiective, regulile de la "two-player-advanced-game". Jocul a prins-o, ii place, i se leaga deja cartile, dar pragul de hotar ("milestone") va fi sa ma si bata. Am cam 1000 de partide avans, este cam greu, dar in unul dintre jocurile mai recente i s-au legat frumos cartile si am facut amandoi aproape 50p, diferenta nu a fost mai mare de 2p.

Cold War: CIA vs. KGB - 3 partide
Cold War am jucat mai ales dupa Race, pentru relaxare. Jocul este simpatic, dar depinde mai ales de ce carti tragi.

User avatar
Mono
King Meeple
King Meeple
Posts: 731
Joined: 04 Dec 2011, 08:26
Custom Rank: Cylon Leader
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Trasee montane si jocuri

Post: # 28367Post Mono
18 Aug 2012, 07:51

Dupa cele 8 jocuri de la munte, am mai jucat si saptamana asta inca 5 partide de Race for the Galaxy. La a 12-a partida a reusit sa ma bata, prima partida in care a reusit si ea sa faca 12 carti. Si eu facusem 12, dar ea, avand cladirea cu cost -2 la alte constructii, a pus jos inca 3 sau 4 cu cost 6 si m-a terminat :D Sunt foarte mandru de ea 8-)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”