Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
adixor

Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1868Post adixor
23 Mar 2010, 00:20

Incep din nou cu sfarsitul: nu am reusit sa-mi iau revansa. Totul s-a desfasurat asa:

Start!
civitas_cu_vick1.jpg
Au venit destul de repede 2 barbari dar Raidul s-a lasat asteptat destul de mult. Spre deosebire de alte jocuri in care uitam de aparare, mi-am facut instant o Palisada.
civitas_cu_vick2.jpg
Dupa primul RAID am ramas amandoi cam cu nasul in tarana dar macar Baracile au ramas in picioare ca nu stii niciodata ce RAID mai apare.
VickdaReaper si-a facut si primul templu si a dat startul cursei dupa cladiri tip Insula/Domus/Villa. Bonusul lui SPQR a fost cel de 6 carti in mana.
civitas_cu_vick3.jpg
Am mai reparat la cladiri si am reusit sa-mi fac si eu Forum. +5 puncte pentru cel cu mai multe Insule/Domus/Villa. Am luat o cohorta, de frica.
@fixpix, in acel moment, cand am luat cohorta si deci Vick a pierdut bonusul de 6 carti, Vick avea 6 carti. Ce face? Noi am ales sa nu arunce pe loc carti ci pur si simplu cand va fi sa traga din nou, daca are >=5 sa nu mai traga.
Intre timp barbarii se indreapta spre oras. Din nou.
civitas_cu_vick4.jpg
Ceva zile mai tarziu ne-am refacut satucurile, desi amenintarea e maxima (si mai sunt doar cateva carti in teanc!). Cred ca aici am inceput sa arunc carti doar doar sa vina mai repede Raidul, eu nu o duceam rau.
civitas_cu_vick5.jpg
Vick termina inca un Forum si-mi ia cohorta. M-am simtit foarte vulnerabil in acele triste momente :)
civitas_cu_vick6.jpg
deja cursa pentru cele mai multe insule & co era clara, la fel cum voiam amandoi sa avem o vila datorita Forumului care dadea punctajul casei mai mari bonus.
Pana la sfarsit insa vom mai avea parte de un Raid.
civitas_cu_vick7.jpg
Vick a construit ultimul Forum si a luat +3 puncte. Am inceput numaratoarea.
Eu aveam 6 cladiri de locuit fata de 4 Vick asa ca am luat bonusul de +5 puncte. Vick a luat bonusul de 4p. pentru mai multe cladiri de productie.
Dupa numaratoare am ajuns la mirobolantul scort de 24-24. Am pierdut juma de ora sa fim egali :) ***
civitas_cu_vick8.jpg

Jocul asta chiar mi-a placut foarte mult, obiectivele duceau toate in cam acelasi loc (cladiri locuit) asa ca nu au fost de luat decizii foarte grele. Nu am mai avut 15 Baraci ca sa nu ne mai intereseza atacurile, am reusit amandoi sa rezistam chiar si atacurilor cele mai grele, a fost o dezvoltare frumoasa. Sunt mandru de oraselul meu si sunt convins ca si Vick este mandru de al lui.

Foarte tare!

*** asta e momentul cand am inceput sa zicem ca in astfel de cazuri castiga cel care a facut pe serverul in zuntzu, sau cel care are mai putine cladiri avariate, sau cel care are mai putine cladiri ca a fost mai eficient, etc :)

adixor

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1870Post adixor
23 Mar 2010, 00:22

Acum am recitit o propozitie FOARTE trista din regulament.
jucatorul care a construit ultimul Monument cistiga jocul.
:x :x :x
Asta e, nici de egalitate nu am avut parte. Mai incercam :)

haretel

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1871Post haretel
23 Mar 2010, 00:27

Adixor, sunt tare curios de jocu' asta; poti sa-l aduci sambata ?

adixor

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1872Post adixor
23 Mar 2010, 00:31

@Ioana - poti te rog sa-l aduci sambata? :)
@Haretel, daca vrei sa-l vezi online pana atunci, incercam intr-o seara.

fixpix

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1880Post fixpix
23 Mar 2010, 09:18

Nu-i rau, nu-i rau deloc :D

Cind pierzi cartea de senat +6 nu se intimpla nimic. In runda urmatoare, jucatorul revine la situatia initiala, cu limita de 5 carti in mina.

Strategy tip: Exista un singur monument care da puncte pentru armate, asa ca intr-un fel cladirile care-ti dau putere militara nu mai sint atit de utile la finalul jocului, te ajuta doar sa treci mai bine peste atacuri. Un jucator care risca un pic aici poate obtine mai multe puncte daca joaca atent.

adixor

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1881Post adixor
23 Mar 2010, 10:03

mi-a mai venit o intrebare. poti face pas ? adica sa nu faci nimic. nu gasesc acum o utilitate imediata, dar poate il astepti pe celalalt sa faca ceva sau ceva asemanator.

Ioana

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1883Post Ioana
23 Mar 2010, 10:29

Sigur ca le aduc :), bine ca mi-ai adus aminte!

fixpix

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1894Post fixpix
23 Mar 2010, 12:44

adixor wrote:mi-a mai venit o intrebare. poti face pas ? adica sa nu faci nimic. nu gasesc acum o utilitate imediata, dar poate il astepti pe celalalt sa faca ceva sau ceva asemanator.
Si daca celelalt alege la fel, unde ajungi?
Nu, nu poti. E specificat in reguli ca trebuie sa alegi una din cele doua optiuni.

Dar mi-ai dat o idee buna pentru o discutie noua.
Last edited by fixpix on 23 Mar 2010, 18:14, edited 1 time in total.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 3033
Joined: 16 Feb 2010, 19:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Civitas online - adixor vs VickdaReaper - part 2

Post: # 1919Post VickdaReaper
23 Mar 2010, 18:13

A fost un meci cu adevarat interesant si desi s-a terminat la egalitate de puncte, il gasesc indeajuns de bine jucat de ambii jucatori. Singura "plangere" pe care o am este legata de nenorocul meu de la inceputul de joc (imi pare rau ca am uitat sa fac print screen k sa vedeti ce carti dezastruoase am avut primele 3-4 ture)...

Ca un scurt comentariu la adresa jocului, as spune ca a fost un duel intre dezvoltarea realizata in faza initiala de adixor si inspiratia mea de a apela la bonusul de 1 carte primit de la senat. Cel putin pe mine asta m-a cam salvat, mai ales ca am beneficiat de o circulatie mai buna a cartilor, de mai multe posibilitati de plata si de mai multe alegeri. Pe final, lucrurile devenisera destul de clare. Apararea era destul de buna, reparatiile mergeau, doar raidurile nu prea veneau (recunonsc ca au fost cateva momente in care adixor nu era atat de bine aparat si as fi preferat sa vina mai repede un raid :D).

All in all a fost un joc interesant...

Cat despre comentarii la adresa jocului, as spune ca mi-a placut cum au curs ostilitatile si cum au venit raidurile. De la modificarea cartilor Razboinic raidurile sunt ceva mai rare, dar nici nu mai amestecam chiar atat de des cartile. Insulele tot sunt multe, dar de data asta parca nu m-a mai deranjat asa mult...

Cam atat... Over and out!!
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”