Survive! Escape from Atlantis (scurta prezentare+S. de joc)

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1359
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Survive! Escape from Atlantis (scurta prezentare+S. de joc)

Post: # 32535Post danielM
02 Jan 2013, 14:09

from http://www.boardgamegeek.com/image/1306857


Survive! sau The Island, este un joc pentru 2-4 persoane, cu timpul de joc intre 45-60 minute creat in 1982 si reprintat in 2011 si 2012. Jocul se desfasoara astfel : fiecare jucator are 10 omuleti cu valori de la 1 la 6 ( acestea sunt trecute la baza lor ) pe care trebuie sa ii pozitioneze la inceputul jocului pe insula Atlantis (odata pusi, niciun jucator nu mai are voie sa se uite la valoarea lor, nici atunci cand pier,nici atunci cand au fost salvati). Insula este compusa din plaje,paduri si munti ( plajele se vor scufunda primele, urmate de paduri si de munti). Imprejurimile insulei adapostesc fiorosi serpi de mare care le vin de hac atat omuletilor,cat si barcilor; rechinii sunt periculosi doar pentru inotatori, neputand sa faca nimic celor aflati in barci, iar balenele scufunda barca, lasand insa omuletii in pace. Tura fiecarui jucator consta in :

1. Jucarea unui cartonas (prin asta poti muta o barca controlata de tine,un inotator, sarpele de mare,un rechin sau o balena)

2. Fiecare dispune de trei mutari pe care le poate folosi dupa cum considera ( poti muta doua spatii un omulet si a treia mutare sa o folosesti pentru a muta o barca)

3. Eliminarea unui hexagon ( incepand cu plaje )- daca hexagonul respectiv are un om pe el, acesta va ramane in apa, nemaiputand sa ajunga pe insula, ci doar pe barca,sau sa inoate - dupa ce a fost scos de pe tabla, jucatorul respectiv il pastreaza pentru a-l folosi pe viitor in faza 1. sau introduce in joc creatura sau orice altceva este printat pe el,cu contur verde.

4. Se da cu zarul iar in functie de creatura de pe el, jucatorul va muta sau nu, respectiva dihanie ( mai departe de oamenii sai sau, mai aproape de cei ai adversarilor, urmand efectele amintite in descrierea de mai sus )

Jocul continua pana cand eruptia vulcanului (sub unul din cele 7 cartonase cu munte este printat vulcanul) de pe insula ii face uitati pe toti cei care inca nu au ajuns pe insulele din cele patru colturi ale hartii. La final, fiecare numara valoarea printata la baza omuletilor salvati ( astfel ca, nu castiga neaparat cel care si-a salvat cei mai multi oameni, ci cel care i-a salvat pe cei mai valorosi dintre ei )
Iar acum,pentru ca jocul este extrem de tensionat si cu o tema care te introduce foarte repede in joc, o sa trec la povestirea unei sesiuni de joc jucata acum doua zile :Insula Atlantis


Intr-o vreme nu foarte indepartata,insula Atlantis era gazda a numerosi oameni din diferite paturi sociale (bancheri,nobili,exploratori si altii mai putin importanti..) atrasi de frumusetea acesteia si de bogatiile ce se zice ca le ascunde(in cazul exploratorilor). Cucoanele se desfatau pe plaja la soare, domnii isi beau ceaiul la umbra unui palmier iar exploratorii isi vedeau de cautarile lor. Toate bune si frumoase pana cand, muntele din buricul insulei incepu sa se cutremure, apele marii sa inghita plaja dupa plaja, creaturile sa dea tarcoale mesei copioase care se anunta... Disperarea i-a cuprins pe toti,fie ei turisti,exploratori sau simpli culegatori de banane, iar cum barci nu erau indeajuns pentru toti, a inceput isteria !

Image


Bineinteles ca prioritate au avut cei amintiti mai sus, dar chiar si asa se mai strecura cate un amarat printre ei..Plajele erau inghitite de apele furioase,iar nefericitii ramaneau in apa, prada sortii sau milei vreunuia dintre ceilalti ( cazuri rare,de altfel ) . Cuvintele de ordine erau : ''scapa cine poate'' si ''decat sa planga mama...''


Image

Nepasatori la tipetele de disperare ale celor ramasi in urma, doi bancheri si-un nobil acostau pe insula ''Salvarii''(botezata astfel tocmai de ei) cu sarpele de mare suflandu-le in ceafa..

Image

Image

Mergand pe ideea ca oamenii importanti cauta sa se salveze primii, era pacat sa nu ma folosesc de cartonasul ce-l aveam in mana...

Image
..putina miscare nu strica nimanui :twisted:

Image

''Ocazie cu care te-ntalnesti odata-n viata'' gandeau rechinii... *a se observa egoismul jucatorului verde care a plecat singur cand mai putea lua inca doi tovarasi de suferinta cu el.. :twisted:

Image


Dar Dumnezeu nu doarme... ''oricum,era un biet angajat al hotelului''-gandi verdele


Image

''Cat poti sa fii de rau!!'' ii strigara colegii de la aprozarul de pe colt jucatorului verde, ramasi cu buza umflata la tarm

Image

Dupa indelungi asteptari si clipe de agonie,pe cand se credeau salvati,lui Moby-Dick i-a venit cheful de joaca..ca sa nu mai punem la socoteala si rechinul.

Image

Din ciclul '' o serie de intamplari nefericite '' : pe cand au mai adus o barca langa ei, un vartej naprasnic le-a inghitit-o..dar sa privim partea plina a paharului: a luat cu el si rechinii

Image
Clipa fatidica se apropia cu repeziciune in vreme ce fiecare incerca sa scape din ghearele mortii.. ''Nu-mi permit sa mai pierd timpul luandu-i pe amaratii de langa'' gandi verdele si vira barca inspre cea mai apropiata insula..

Image

Dar pana si Neptun s-a maniat pe nemernicia functionarasului verde..

Image

''A treia o fi cu noroc'' si-au zis cei doi rosii si albastrul atunci cand s-au pricopsit cu a treia barca..Dar cand e sa nu fie..daca n-au fost balene sau serpi de mare,iata ca a fost vulcanul.. care i-a facut uitati pe toti cei care mai bantuiau prin mare, oameni si creaturi deopotriva..

Image

Astfel ca, la numararea voturilor, verdele* s-a aratat castigator, reusind sa-si faca scapate toate figurile importante -scopul scuza mijloacele- , ba chiar cate unul din fiecare clasa ,ca sa nu fie discutii..

Image

~Sfarsit~

*daca intereseaza pe cineva,verdele am fost eu.
**urmatoarele 3 partide le-am pierdut...
Last edited by danielM on 06 Jan 2013, 17:59, edited 3 times in total.

adixor
Special Meeple
Special Meeple
Posts: 340
Joined: 09 Nov 2011, 00:59

Re: Survive! Escape from Atlantis (scurta prezentare+S. de j

Post: # 32538Post adixor
02 Jan 2013, 15:21

:tu:

User avatar
26octombrie
King Meeple
King Meeple
Posts: 3956
Joined: 30 Aug 2012, 15:24
Custom Rank: Awesome Silly Bard

Re: Survive! Escape from Atlantis (scurta prezentare+S. de j

Post: # 32541Post 26octombrie
02 Jan 2013, 21:02

place la mine :D !

User avatar
Keyser
King Meeple
King Meeple
Posts: 1040
Joined: 12 May 2011, 00:20

Re: Survive! Escape from Atlantis (scurta prezentare+S. de j

Post: # 32542Post Keyser
02 Jan 2013, 22:33

Bravo :) Mi-a placut mult sa citesc. +VP. Vrem mai mult :)
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1359
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Survive! Escape from Atlantis (scurta prezentare+S. de j

Post: # 32543Post danielM
03 Jan 2013, 00:28

Multumesc pentru aprecieri :D Survive! are si ingredientele pentru o povestire in stilul asta..

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”