Twilight Imperium 3rd Ed.

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
MindAstray

Twilight Imperium 3rd Ed.

Post: # 34340Post MindAstray
03 Feb 2013, 22:36

Dupa indelungi asteptari am reusim sa ne strangem pentru un TI in 4. Rasele implicate in cucerirea galaxiei au fost, de aceasta data
Eu - The Naalu Collective
Adi - The Yssaril Tribes
Octav - The Emirates of Hacan
Claudia - The L1Z1X MindNet
Desi cu totii am mai luptat impreuna pentru formarea unui imperiu galactic, noile noastre puteri au reusit la inceputul jocului sa ne directioneze dezvoltarea. Claudia, pasnica de fel, a primit un imbold spre dezvoltarea de tehnologii belicoase, utile si in indeplinirea primelor obiective publice (2 obiective cu tehnologii). Eu, desi impulsiva, nu am reusit sa ma folosesc de miile de trupe construite (fara War Suns, desigur). Octav, "bun" negociator, nu a reusit sa profite de puterile Hacan. Adi in schimb avea ceea ce pareau a fi toate actiunile interesante :mrgreen: (desigur, mereu ce e al altuia e mai bun).
Rasturnari de situatie au venit din diverse directii:
- L1Z1X a reusit cea mai mare acumulare de VP intr-o singura runda (5VP din Imperial + indeplinirea unui obiectiv secret si a unuia public);
- Naalu a reusit sa piarda spectaculos in ultima runda, cu aproape toate trupele pe masa si nicio batalie la activ;
- Yssaril si-a utilizat cu succes cartile pentru o inclinare definitiva a balantei in favoarea sa in runda finala - un "furt Imperial" si o blocare a oricarui atac pe planeta de bastina.
Per total, a fost o sesiune foarte interesanta, desi putin agresiva, cu multe planuri si surprize. Acum, dupa (abia) al doilea joc, as pune TI3 pe locul 2 la favorite (dupa Dune). 6 ture in tot atatea ore - si un final interesant. Si, indiferent de deznodamant, placerea jocului este aceeasi. Cel putin din partea mea :tu:

User avatar
adrim
King Meeple
King Meeple
Posts: 828
Joined: 04 Jan 2011, 13:33
Custom Rank: euro-epic
Location: Bucuresti

Re: Twilight Imperium 3rd Ed.

Post: # 34343Post adrim
03 Feb 2013, 22:51

Ar mai trebui mentionat ca am jucat doar cu jocul de baza. Cred ca la urmatoarele sesiuni putem sa incepem sa testam cateva house-rules. Prima sugestie in acest sens vine de la Claudia care propune sa avem voie sa tragem un al doilea secret objective dupa realizarea primului. Eu, pe de alta parte sunt curios daca putem gasi o solutie pentru a face mai multe tech-uri pe tura, desi asta s-ar putea sa dezechilibreze jocul prea tare.

Una peste alta in TI3 vad un univers nou cu muuuulte carari de explorat :tu:

MindAstray

Re: Twilight Imperium 3rd Ed.

Post: # 34349Post MindAstray
04 Feb 2013, 07:51

Eu zic sa ne mai tinem de regulament 1-2 jocuri (macar pana nu mai avem nevoie de el ca sa jucam si ne obisnuim cat de cat cu toate rasele) si apoi sa facem diverse modificari. Si mie mi-ar placea mai multe tehnologii, dar cu obiectivele cred ca se cam dezechilibreaza. Sunt cam multe obiective cu Mecatol Rex...

User avatar
mihai
Special Meeple
Special Meeple
Posts: 1794
Joined: 11 May 2010, 18:28
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Twilight Imperium 3rd Ed.

Post: # 34364Post mihai
04 Feb 2013, 13:41

ce oameni spatiali activi avem pe aici :)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”