REX: Final days of an empire

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1381
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

REX: Final days of an empire

Post: # 36256Post danielM
01 Mar 2013, 14:59

Image
NR jucatori: 4 (Jol-Nar,Lazax,Letnev-alb-,Sol )
Durata: ~ 2 h

Orasul imperial Mecatol, la mii de ani distanta de zilele noastre, o bomba cu ceas care sta sa explodeze sub presiunea conflictelor dintre cele patru puteri. Baronul Letnev, bucurandu-se de sprijinul Imparatului, este hotarat sa isi duca la bun sfarsit planul de anihilare a dusmanilor Jol-Nar si a rebelilor Sol; astfel ca, in scurt timp,folosindu-se de elementul surpriza, preia controlul asupra a doua din cele patru sectoare fortificate din oras : Adminus Imperialis si Imperial Navy base. Orasul incepe sa fiarba : ochi iscoditori si siluete suspecte in orice colt, miscari de trupe,bubuituri surde si nave uriase care misuna pe cerul cenusiu al orasului apocaliptic. Rebelii Sol se hotarasc sa bombardeze sistematic sectoarele neprotejate de scut ale orasului, hotarati sa nimiceasca trupele invadatoare. Chiar inainte de a ajunge la masa tratativelor, aliantele prind contur: Letnev si Lazax de o parte, Sol si Jol-Nar de cealalta.
Image
Unitatile Sol,privind fara teama catre flota de bombardament(abilitatea lor le permite sa poata vedea oricand ce sectoare urmeaza sa fie bombardate) si incercand sa securizeze zona Imperial Palace ,care le poate aduce victoria daca la finalul rundei 8 se afla sub controlul lor:
Image
Dupa tatonari si pozitionari de trupe, cartea de Temporary Ceasefire le permite celor patru rase sa incheie aliante; asa cum a fost preconizat, Lazax si Letnev au incheiat o alianta puternica, Imparatul avand multa influenta si putere,unitati mecanizate, iar baronul Letnev avand abilitatea de a putea pastra pana la 8 carti de strategie in loc de 4 si de a dispune de serviciile a patru lideri de-ai celorlalti(tradatori) in loc de unul singur, cum este in cazul celorlalte rase. De cealalta parte, Sol si Jol-Nar, devenind imuni la bombardamentele declansate de cartea Sol Offensive si avand puterea de a vedea inainte de inceperea fiecarei lupte ce lider,carte de atac sau de aparare va folosi sau cate unitati va arunca in lupta inamicul. Dupa asta, unitatile imparatului au pornit catre Imperial Palace controlat de Sol si catre un grup de rebeli aflati prea departe de unitatile de sprijin. Jol-Nar, intelegand ca cea mai buna aparare este atacul, si-a pozitionat trupele in vecinatatea sectorului controlat de trupele Letnev, Imperial Navy Base. (de amintit ca in cazul unei aliante de 2 jucatori, se poate castiga prin controlul a patru fortarete-sunt 5 in tot orasul, 4 disponibile cand se joaca in 4)
Image
Grupul de rebeli aflat in sectorul Cultural Mecatol a fost asaltat si redus la tacere de trupele mecanizate ale imparatului.
Image
In acest timp,Imperial Palace si Adminus Mecatol sunt bombardate, facand imposibila intrarea sau iesirea din acele zone.
Image
In celalalt capat al orasului, armata rasei Jol-Nar incearca sa preia controlul asupra Adminus Imperialis, insa trupele Letnev aflate in apropiere pornesc numaidecat catre zona de conflict.
Image
La scurt timp dupa plecarea flotei de bombardament, masinile de lupta Lazax au patruns in Imperial Palace, decisi sa stearga orice urma a oamenilor din acel sector.
Image
Intre timp, unitatile baronului din zona au venit in ajutor in Adminus Imperialis
Image
Prima batalie serioasa de la inceputul conflictului s-a consumat in Imperial Palace, unde cu ajutorul uneltirilor baronului, liderul trimis in lupta de Sol era defapt un tradator aflat in slujba lui Letnev, s-a folosit de acesta pentru a nimici armata Sol (Lazax nu trebuia sa isi distruga nicio unitate, dar se pare ca am gresit la faza asta). In ciuda acestei tradari, armata Sol a luptat eroic si a decimat la randu-i unitatile imparatului, acestea fiind reduse la o masina de lupta.
Image
Soarta i-a suras si baronului, care desi nu a mai ramas decat cu o mana de oameni in Adminus Imperialis dupa confruntarea cu Jol-Nar, a reusit sa pastreze sub control acel sector.
Image
Asadar, lucrurile au mers conform planului; alianta dintre Lazax si Letnev reusind sa puna mana pe Imperial Palace si sa mentina controlul asupra Adminus I, cu pierderi uriase suferite de ambele tabere. Dar lupta nu era castigata inca, Mecatol trebuia sa mai indure cateva zile sub ploaia de explozibil a flotei si sub pasii apasati ai armatelor care se macinau unele pe altele.
Cu ultimele forte, Sol incearca sa recucereasca Imperial Palace ,insa baronul a mai avut un as in maneca pentru a-i veni din nou in ajutor imparatului : si acest general al rebelilor era cumparat de baron, astfel ca efortul a fost in zadar,tradatorul si-a condus trupele la moarte fara niciun regret..
Image
Image
Manati de dorinta de a cuceri Adminus I. , unitatile Jol-Nar ataca trupele Letnev; in acest timp, in partea de sus a orasului, imparatul isi trimite trupele in Civilian Spaceport, pentru a smulge si ultima fortatreata din mainile aliantei Sol - Jol-Nar
Image
Image
Ultima confruntare dintre cele doua forte nu a adus nimic nou; imparatul i-a invins pe Jol-Nar cu ajutorul liderului pe care l-a folosit in toate luptele (a pastrat cartea de tradator a liderului respectiv,astfel fiind sigur ca ii este loial si neavand nicio retinere in a-l trimite in lupta), preluand controlul asupra celei de a patra fortarete in a opta zi de la inceputul conflictelor. De cealalta parte, in josul orasului, Jol-Nar a mai cunoscut o infrangere, orasul Mecatol ajungand sub stapanirea baronului si a imparatului, in ciuda rezistentei neincetate a rebelilor si a aliatilor acestora.
Image
Image

User avatar
Plu
King Meeple
King Meeple
Posts: 662
Joined: 17 Feb 2012, 17:20
Custom Rank: Mind Reader

Re: REX: Final days of an empire

Post: # 36274Post Plu
01 Mar 2013, 20:22

Foarte draguta relatarea sesiunii :tu:
Cam cand ajungi in bucuresti sa jucam si noi partida de Rex propusa/asezata pe masa (dar nejucata :( ) de la Sibiu?
Last edited by Plu on 01 Mar 2013, 23:53, edited 1 time in total.
Board Games Enthusiast

Keepers Collection

criss

Re: REX: Final days of an empire

Post: # 36284Post criss
01 Mar 2013, 23:16

Frumoasa sesiunea! :tu:

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1381
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: REX: Final days of an empire

Post: # 36286Post danielM
02 Mar 2013, 00:09

Multumesc :)
@ Plu :Si mie imi pare rau ca nu l-am jucat atunci.. De ajuns, ajung prin martie, insa din pacate nu prea am cum sa iau jocul cu mine pentru ca vin cu trenul si am multe de adus; daca il are insa cineva din Bucuresti si vrea sa il jucam, il pot explica si juca cu placere

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”