Long night boardgamesclub Arad - editie aniversara

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1394
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Long night boardgamesclub Arad - editie aniversara

Post: # 46912Post danielM
25 Nov 2013, 22:29

In urma cu un an, intamplarea a facut ca putinii jucatori de bgames din Arad sa se gaseasca prin cotloanele internetului si sa puna la cale prima sesiune de joaca, sa se inregistreze ca membri pe forumul nostru (creat de Cosmin), in locul care a devenit ''Boardgames club Arad''. A fost un inceput timid, la primele intalniri prezenta fiind redusa,dar incet ,incet, s-a creat un grup de 10-15 oameni care se intalnesc, care cum pot (spatiul este de maxim 12 persoane) , in fiecare sambata la boardgames. Dupa cateva luni, la fel de timid si-a facut intrarea si Magic : the gathering, care a adunat si mai multi jucatori si persoane interesate si care se joaca in fiecare vineri. Asadar, cu ocazia implinirii unui an de la ''infiintare'', ne-am adunat in jur de 14 persoane la un long night sambata aceasta, avand in meniu A game of thrones, Puerto Rico, The Resistance : Avalon, Survive,Carcassonne si o partida de Magic pe final.
Seara a inceput pe la orele 18, iar primul joc a fost Avalon. Daca trecem peste faptul ca in doua randuri au deschis ochii doar 2 minioni ,in loc de 3, si ca acestia il cautau cu disperare cu privirea pe al treilea,care era prea concentrat si ocupat cu povestirea ca sa mai si deschida ochii (...) , au fost 5 partide tensionate, distractive si numai bune de inceput.
Image
Image
Image
Well played minions of Mordred...
Dupa ce ne-am facut incalzirea cu The Resistance, un grup s-a bagat la A game of thrones, iar ceilalti la Survive ,iar mai apoi Dixit.
Image
Aliantele de la inceput au fost Stark si Greyjoy, Lannister si Tyrell, Martel si Baratheon; Nordul si-a impartit teritoriile din zona, dupa care au coborat catre centru, zona pe care trebuia sa o tina Lannister, deoarece Baratheon nu a vrut cu niciun chip sa i se alature in incercarea de a opri invazia caselor din Nord. In sud, Martel si Tyrell au ocupat, cand unul,cand celalalt, cateva teritorii,insa niciunul nu a castigat o pozitie avantajoasa.
Image
Lupte crancene s-au dus in zona raului care desparte nordul de centru, Greyjoy vrand sa obtina teritoriile lui Lannister cu orice pret. In ciuda insistentelor si a argumentelor conform carora era neaparata nevoie ca Baratheon sa intre in razboi pentru a putea opri ofensiva Nordului, acesta din urma a ales calea ''neutralitatii''. Vazandu-se singur, Lannister si-a adunat fortele si a reusit anihilarea fortelor navale ale casei Greyjoy , precum si o pozitie buna pe uscat; lucru insa insuficient, avand in vedere ca Stark putea sa vina in ajutorul aliatului numaidecat. Inca odata, Lannister a cerut ajutorul casei Baratheon, insa acesta a refuzat; drept pentru care, Lannister s-a vazut nevoit sa se alieze cu dusmanii cu care a dus atatea lupte, si anume Stark si Greyjoy. Si pentru ca neutralitatea nu este deloc calea de ales in Game of thrones, Baratheon a devenit tinta atacurilor. De acestea s-au ocupat Stark si Greyjoy, Lannister urmand sa incerce invazia sudului pe mare (lucru pe care nu l-a reusit). Si pentru ca numai unul poate ocupa tronul de fier, acesta a revenit lui Greyjoy, care l-a tradat pe Lannister , ocupand cel de-al 7-lea castel
Image
Pozitia extrem de avantajoasa in care s-a aflat Lannister,cu Greyjoy ingenuncheat si mai mult decat vulnerabil, totul depinzand de intrarea in lupta si a lui Baratheon (care,dupa cum am spus, a preferat sa ramana neutru), pentru a-l tine pe Stark ocupat.
Image
Survive
Image
Dupa venirea lui Paul si Adi, s-a jucat Puerto Rico la o masa, iar A game of thrones a ramas pe masa de joc, punandu-ne de acord pentru inca o partida
Image
De aceasta data, s-au creat 2 aliante a cate 3 case inca de la inceput: Stark,Greyjoy si Baratheon de o parte, Martel, Tyrell si Lannister de cealalta. Luptele au inceput inca din prima tura, avandu-i in prim plan pe Baratheon impotriva caselor Martel si Tyrell, care au reusit sa-l izoleze pe insula in care isi are capitala, si pe Lannister in lupta cu Greyjoy, care au purtat intai un razboi pentru dominatie maritima; dominatie castigata de Greyjoy. In acest timp, Stark a incercat sa coboare in ajutorul lui Baratheon.
Image
Profitand de neatentia lui Lannister, Greyjoy a atacat capitala Lannisport, cucerind-o si distrugand intreaga flota navala a acestora. Prins in clestele format din trupele invadatoare si cele ale casei Stark, Lannister isi avea zilele numarate. Sprijinul din partea lui Tyrell la care mai spera a venit prea tarziu, astfel ca Lannister a ramas cu o armata de 2 unitati de cavalerie si fara vreun castel in care sa-si poata odihni oasele. In sud, Martel pregatea si el invadarea casei Baratheon, izolata in continuare pe propria insula, in ciuda catorva incercari de a-si stabiliza pozitia si dincolo de capitala. Cu Lannister zdrobit, era o chestiune de timp si ar fi fost interesant sa se continue lupta dintre Nord si Sud, insa Stark si-a tradat aliatii si a insfacat cel de-al 7-lea castel in tura a sasea, obtinand victoria.
Image
Inca o partida de Survive, cu alti protagonisti
Image
O partida de Magic in 4, asa de final :) si o alta de Survive
Seara s-a incheiat la 7 dimineata, dupa 12 ore de joaca continua :)
Image
Poza de la spartul targului


*Dupa cum se intelege, am jucat aGoT de doua ori, astfel ca nu pot relata cum au decurs celelalte jocuri,dar cu siguranta lumea s-a simtit foarte bine :)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”