Battlelore - episodul 1: Batalia de la Nordgard

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
Keyser
King Meeple
King Meeple
Posts: 1040
Joined: 12 May 2011, 00:20

Battlelore - episodul 1: Batalia de la Nordgard

Post: # 54561Post Keyser
16 Jul 2014, 11:12

" Timpul este scurt si sper ca aceasta scrisoare sa fie citita unor urechi mai putin surde decat cele de pana acum. Prea mult au ignorat Lorzii Daquan pericolul care vine din nord. Prea mult au ignorat sfaturile Inteleptului Cavaler. Aceasta este ultima mea scrisoare si, implicit, ultimul avertisment. In momentul in care o veti citi noi cel mai probabil nu vom mai fii in viata. Daca vom fii puternici si norocosi vom muri in lupta. Daca puterea si curajul ne vor parasi atunci vom muri pe altarele de sacrificiu ale Uthuk Y'llan - ilor. Uthuk Y'lanii nu sunt niste banditi la drumul mare, nu sunt niste jefuitori precum orcii din Broken Plains. Demult ati fost avertizati de pericolul ce dainuieste in Ru Darklands. Acum acea putere a fost dezvaluita si marsaluieste spre castelul Nordgard. Primul care a baut din acea blestemata cupa rosie a fost Llovar si apoi toti cei care formau clanul Loth Khar. De atunci mintea si trupul lor sunt in slujba lui Unferneal. Marsaluiesc alaturi de demoni din cel mai intunecat abis. Impotriva lor noi ce avem? Cateva garzi, un detasament de arcasi din padurea Crimson si acei golemi construiti de strabuni pentru a fii folositi atunci cand orice alta varianta esueaza. Acea zi este azi. Am trezit golemii la viata si pornesc in intampinarea mortii. Cu sabia in mana imi voi da viata pentru a castiga cateva zile in plus locuitorilor din Jerrinoth. Aceste zile vor fii platite cu sangele oamenilor acestui castel. Folositi-le cu intelepciune!"

Sir Patric Murtagh

"De ce nu am fost instiintat mai devreme despre aceasta situatie? Pregatiti armatele, toti oamenii apti de lupta sa se inarmeze. Plecam in nord sa infruntam amenintarea demonilor!" a decretat regele imediat ce a primt tulburatoarea scrisoare.

In acel moment in sala tronului intra, ajutat de doua garzi, un soldat ranit si ajuns la capatul puterilor.

"Maria ta, am venit sa te avertizez. Am luat parte la batalia de la Nordgard ..."
"Spune-mi tot, vrea sa aflu orice detaliu."

Primisem vesti ca se apropie armata Uthuk Y'llan-ilor, eram pregatiti sa ne aparam. Capitanul impreuna cu grifonul sau cercetau zona. Inainte de lasarea serii i-a vazut in departare.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2079974


Conform planului de aparare am iesit in intampinarea lor. Cunosteam mult mai bine decat ei locurile, era in avantajul nostru sa luptam pe teren cunoscut.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2079973


Cand s-au apropiat, m-am ingrozit. Nu mai vazusem in viata amea asemenea abominatii. Demonii cat o casa cu doua etaje, oamenii cu ochii rosii insetati de sange a caror placere parea a fii provocarea durerii, nu conta daca si-o provocau lor sau inamicilor. Bestii de doua ori mai mari decat un lup. Niste obscenitati imense care se miscau greu dar atunci cand vedeau un inamic pareau ca prind putere si viteza.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2079975


from http://www.boardgamegeek.com/image/2079976


Iar noi impotriva lor ce aveam? Aveam disciplina si pregatire tactica. Arcasii, dupa ce isi gaseau o pozitie strategica, puteau trage mai multe sageti asupra inamicilor. Aveam calaretii din Riverwatch care destabilizau liniile inamice. Dar surpriza noastra pregatita pentru dusman au fost golemii. Pusi in pozitii strategice, mai inalte, ei puteau arunca bolovani in departare facand astfel ravagii in randurile demonilor.

Si a inceput. Atunci am aflat ca si ei aveau o surpriza pentru noi, acele bestii pe patru picioare puteau sa respire pe sub apa. Si s-au scufundat in rau si au aparut exact langa noi.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2079977


from http://www.boardgamegeek.com/image/2079978


Parea ca apa le da puteri. Atata timp cat erau langa ea erau de neatins. Tactica noastra a esuat, am pierdut tot flancul drept iar golemii au ramas blocati in spatele armatei. Cu multe pierderi am reusit sa eliminam bestiile insa nici pe centru nu stateam mai bine. Multe trupe din centru au sarit in ajutorul flancului drept, Astfel capitanul impreuna cu griffonul sau au ramas fara protectie in mijolcul campului de lupta. A luptat eroic, a omoarat nenumarati inamici insa intr-un final a fost rapus.

Am reusit sa infiltram doua unitati in spatele liniilor adverse insa era prea tarziu. Batalia era pierduta.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2079979


Liderul lor era inca in viata si distrugea tot ce ii iesea in fata: soldati, case, paduri.

from http://www.boardgamegeek.com/image/2079980


Nu stiu ce s-a intamplat cu trupele infiltrate printre inamici, dar noi cei ramasi in viata ne-am retras spre castel. L-am evacuat si l-am lasta prada demonilor ... nu exista alta solutie. Apoi am venit aici Maria Ta, sa te avertizez ca nu se vor opri decat atunci cand nu va mai fii suflare de om pe acest pamant. Trebuie sa te pregatesti pentru ce e mai rau. Este un dusman foarte puternic. Nu sunt niste barbari pusi pe talharii. Este o armata in adevaratul sens al cuvantului. Cu lideri cu strategii. Noi am fost luati pe nepregatite, de aceea am venit sa va avertizez sa nu faceti aceeasi greseala.

"Vom fi pregatiti pentru orice" spuse regele.
#nambos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist. - Verbal Kint

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”