Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip jurnale de sesiune (session reports) ale jocurilor jucate de voi, ce bineinteles pot fi comentate in cadrul topic-urilor respective de toti utilizatorii forumului.

Pentru discutiile generale necentrate pe session reports va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1381
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Post: # 58948Post danielM
02 Jan 2015, 13:48

Joc: Claustrophobia
Scenariu: The Survivors
Nr.jucatori: 2
Obiectiv pentru oameni: Sa iasa la suprafata cu cel putin 2 din cei 4 oameni.
Obiectiv pentru fortele raului: Sa elimine toti oamenii.
Timp de joc: ~ 1 ora


O mana de condamnati, condusi de un brav preot, pornesc in dezlegarea misterului care se ascunde in catacombele de sub orasul New Jerusalem. Nu stiu ce poate sa ii astepte in bezna din adancuri, dar stiu un lucru: ca trebuie sa scape de acolo intregi. Odata cu lasarea serii, cei patru coboara sub pamant si incep explorarea in necunoscut, sub lumina slaba a felinarului din dotarea popii. Micutul (porecla cu care este alintata bruta de 140 kg), hotaraste sa ramana in urma, pentru a incetini navala creaturilor al caror murmur se aude, in vreme ce preotul si 2 agili luptatori inainteaza. Aici nu e loc de vorbe induiosatoare, de lacrimi; aici totul se rezuma la a supravietui; chiar si asa, un sentiment de admiratie si recunostinta ii cuprinde pe cei 3, privind inspre camaradul care alege sa ramana inapoi.

Image

Atat ca, dracoveniile de sub pamant, cunoscand fiecare galerie si pasaj, nu apar acolo unde ii astepta Micutul, ci chiar in carca preotului si a Blondului; strigatul acestora alerteaza bruta, care alearga inspre ei, sperand sa aiba si el parte de nitica cafteala! Trogloditii sunt pusi la pamant de catre cei doi. Demonul riposteaza ranindu-l pe camaradul popii.

Image

Cu pasi greoi, Micutul ajunge fata in fata cu demonul din adancuri; preotul si ceilalti doi inainteaza, lasand treaba murdara in seama primului. Cu o forta uluitoare si un ranjet de satisfactie, muntele doboara creatura. Sunetul tipetelor trogloditilor care vin valuri,valuri umple peretii catacombelor. Micutul strange cu putere coada tarnacopului si asteapta...insetat de sange.

Image

Armata de lighioane se opreste sub loviturile brutale ale Micutului, in vreme ce preotul si camarazii sai au mai putin de lucru; insa avanseaza mult catre iesire; soarta tine cu ei, pentru ca au avut norocul sa nu dea peste vreun pasaj inchis..

Image

Eroii nostri reusesc sa ramana aproape, ceea ce parea imposibil la inceput, cel putin pentru uriasul lor tovaras. Spre placerea lui, o alta aratare pe masura sa isi face aparitia. In apropiere, Brunetul tipa in intuneric ca a gasit iesirea! Creaturile de sub pamant urla si se napustesc in disperare inspre cei patru.

Image

Image

Si..intr-adevar, a gasit iesirea! Preotul tipa catre el sa iasa, il vor urma si ei.

Image

La putin timp, Blondul il urmeaza. Preotul il asteapta pe Micut, care decapiteaza demonul si pornesc cu pasi greoi inspre iesire. O ultima confruntare cu o mana de aratari, dupa care se vad scapati! Cu totii!

Image

criss

Re: Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Post: # 70483Post criss
02 Jun 2016, 19:23

Am jucat si noi The Survivors de doua ori. De fiecare data am fost exterminat de creaturile trimise de sotie (pe care zarurile o iubesc). :) Azi am reusit sa ajung pina la al 7-lea tile, cind ultimii doi "eroi-condamnati" au fost exterminati. Dar jocul asta e unul dintre cele care, la sfirsitul fiecarei sesiuni pui intrebarea "cind o jucam pe urmatoarea?". Este unul dintre cele mai frumoase ameritrash-uri (imi aduce aminte de Earth Reborn dar fara acea imensa complexitate). Cred ca as putea sa joc The Survivors la nesfirsit, nu am cea mai mica intentie sa trec la urmatorul scenariu. :)

BTW, citeva miniaturi merita o mica re-pictare. Ca sa se deosebeasca mai bine eroii de acelasi fel, i-am pictat la unul camasa in alta culoare. Le-am aruncat si putina culoare galbena pe bazele blonzilor. La Demon ceva detalii. Si mai ales trogloditii trebuie "spalati", o metoda simpla si eficienta este un "wash" cu INK-maro amestecat cu apa si apar intr-o clipa toate detaliile si umbrele.

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1381
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Post: # 70491Post danielM
03 Jun 2016, 01:12

:) nice..
Da, si mie mi-a placut, e un joc tensionat si tematic! E o idee buna sa le mai adaugi ceva culori pentru a-i putea deosebi intre ei; oricum e de apreciat ca vin prepainted, arata foarte bine si asa.

criss

Re: Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Post: # 70505Post criss
03 Jun 2016, 11:29

@daniel: referitor la sesiunea ta, cred ca jucatorul care a controlat fortele raului a jucat prea moale. E tare, tare greu sa scape toti eroii in acest scenariu. Luind de exemplu ultima imagine, cind unul din eroi intra pe tile-ul adiacent iesirii, cei trei trogloditi muta si ataca cu scor dublu. Demonul da cu +1 pentru fiecare rana a eroului atacat. Cartile de joc si zarurile 7 sau 9 fac prapad de asemenea... tare greu pentru eroi. :)

criss

Re: Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Post: # 70530Post criss
04 Jun 2016, 21:07

O alta sesiune terminata. Profitind de lipsa de inspiratie a "oponentului" meu in luarea deciziilor am reusit sa scap cu un erou. Ceilalti au fost casapiti. Remizaaaaaa! :)
Poate miine reusesc sa cistig (aceeasi speranta desarta...).

User avatar
danielM
King Meeple
King Meeple
Posts: 1381
Joined: 13 Jun 2012, 15:23
Custom Rank: general de sufragerie

Re: Claustrophobia - calatorie in necunoscut

Post: # 70533Post danielM
04 Jun 2016, 22:35

Atunci cred ca a jucat cu fortele raului verisorul meu si era prima sau a doua lui partida.. E greu scenariul dar nu imposibil :)

Post Reply

Return to “Sesiuni de joc”