Page 1 of 1

Eclipse 5P

Posted: 12 Jun 2016, 09:44
by Imago
Ieri am jucat o partida de Eclipse, dupa un an pauza, la sediul Marelui Stat Major Intergalactic (acasa la Shaikan).
Partida se preconiza sa fie una scurta, dupa care ar fi trebuit sa jucam Nippon. Insa pana la urma s-a dovedit a fi un joc de 6 ore (in 5 oameni), asa ca la final am jucat Histrio (care a fost mai fun decat ma asteptam, insa nu atat de fun ca Eclipse).
Au fost 6 ore de joc, insa au fost placute (ca si alte jocuri de Eclipse, am abordat aceasta partida cu gandul ca v-a dura 1h/jucator, asa ca eram pregatit). Din pacate experienta mea de joc a fost umbrita de pierderea a 5 nave la inceput de joc, datorita unor roll-uri de zar mizerabile. Asa ca pe parcursul a tot jocul am fost limitat in resurse, bani, actiuni, etc. Din fericire, am fost lasat in pace de colegi, care m-au considerat total inofensiv, si m-am specializat pe stiinta, obtinand pana la urma un scor decent in joc.
from http://www.boardgamegeek.com/image/3054697
Setup-ul initial

from http://www.boardgamegeek.com/image/3054698
Galaxia in ultima runda. Jucatorul albastru, impins intr-un colt pe 3 hex-uri sunt eu:)

from http://www.boardgamegeek.com/image/3054699
Radu a fost cel mai belicos, s-a intins prin toata galaxia si i-a batut pe toti in ultima tura. Din pacate, pe final, desi a dominat total jocul, a avut cu doar 2 puncte mai mult decat mine - 28 pct, si a iesit pe locul 2 abia. In Eclipse castiga cel care obtine cele mai multe puncte, nu cel care ii bate pe toti:)

from http://www.boardgamegeek.com/image/3054701
Gazda (Shaikan), si invingatoarea partidei (Flori), care la inceput nici nu voia sa joace. La primul ei joc de Eclipse, a invins cu 6 puncte avans fata de locul 2. Dupa perspectiva aleasa pentru poza, va dati seama si ce fotograf extraordinar sunt:) Cine vrea sa-i fac poze la nunta, imi scrieti in privat


Partida a fost per total placuta, a fost un joc asteptat, avand pauza de 1 a de la ultima batalie intergalactica. Din cauza jucatorilor noi, explicarii amanuntite a regulamentului, lamuriri pe parcurs, jocul a durat destul de mult. De asemenea, din cauza inexperientei, au fost si unele erori de regulament, care au fost depistate rapid si remediate. Insa mi-ar place sa jucam inca o partida in aceasi formula, ca sa vedem cum am juca-o avand experienta primului joc:)

Re: Eclipse 5P

Posted: 12 Jun 2016, 11:08
by AngelEye
Deci nu imi vine sa cred ca la atatia "meteriasi" la masa v-a batut Flori :lol: Flav m-as gandi de 2 ori inainte sa o mai inveti multe jocuri nu de alta dar ajunge sa ii bata pe ofticosii sefi Cristi si Eugen si aia sunt in stare sa se lase de boardgames :twisted:
Un VP de la mine pentru aceasta veste minunata :)

PS

Radu,Flav sa stiti ca imi pare rau :mrgreen: :mrgreen:

Re: Eclipse 5P

Posted: 12 Jun 2016, 12:46
by Shaikan
Multumim pentru cronica Andrei.

Intradevar un joc frumos, dar putin lung, trebuie scurtat next time.La mine greseala a fost ca nu m-am luptat destul la inceput si nici nu am explorat mai mult :P.

@Angeleye. Ca sa fiu modest, alianta cu mine a contribuit la win :)), dar s-a descurcat foarte bine Flori pentru cineva care a jucat maxim 10 boardgame-uri pana acum.

Gata, la restul jocurilor ii explic regulile gresit :))

Re: Eclipse 5P

Posted: 12 Jun 2016, 15:19
by cristianf
Bai eu nu ma oftic, eu doar flipuiesc masa. :D

Re: Eclipse 5P

Posted: 12 Jun 2016, 16:55
by Keyser
Pff, in apararea mea pot spune ca nu am fost belicos de loc :)) E adevarat am ajuns primul in mijlocul galaxiei insa nu am atacat alt jucator. Apoi mi-am dat toata silinta sa opresc luptele, am incercat sa ii tin pe toti departe mijlocul hartii. Drept dovada am avut 2 aliante, cele mai multe din joc si, mai important (fapt care probabil mi-a pierdut jocul), am fost singurul de masa care nu a avut graviton bombs. Adica eu nu am omorat populatie .... doar o singura data pe o planeta parasita :)).

Mihai, pai normal ca a castigat Flori, eu am fost atent doar la Flaviu sa nu faca vreo nefacuta :) si el probabil la mine :P

Re: Eclipse 5P

Posted: 12 Jun 2016, 16:57
by AngelEye
Keyser wrote:Pff, in apararea mea pot spune ca nu am fost belicos de loc :)) E adevarat am ajuns primul in mijlocul galaxiei insa nu am atacat alt jucator. Apoi mi-am dat toata silinta sa opresc luptele, am incercat sa ii tin pe toti departe mijlocul hartii. Drept dovada am avut 2 aliante, cele mai multe din joc si, mai important (fapt care probabil mi-a pierdut jocul), am fost singurul de masa care nu a avut graviton bombs. Adica eu nu am omorat populatie .... doar odata pe o planeta parasita :))
Man tie ti-a lipsit cineva care sa traga cu DPS in tine :roll: