Tetris cu flamingo

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 1349
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Tetris cu flamingo

Post: # 135924Post rabesandratana
15 Aug 2023, 21:45

Image


New York Zoo (1 partida in 2 jucatori)

Un alt joc de tip tetris de la Uwe. Omu asta stie doar doua si bune. Fie tetris, fie agricultura. Dar macar pe alea de agricultura le face extrem de bine. La astea insa, nu sunt chiar atat de convins. Da, imi place mult Patchwork si Cottage Garden a prins la familie. Dar in rest, cam tot ce am jucat dintre astea usurele de la el, parca le lipseste ceva. Asta e un joc in care te invarti intr-un rondel, culegand fie animale, fie formele alea de tetris, pe care imediat ce le-ai luat, trebuie sa le atribui un tip de animal din rezerva ta, iar apoi trebuie neaparat sa umpli acel tile doar cu tipul ala de animalute. Iar pentru ca inmultirea nu trebuia sa lipseasca, normal ca sunt si niste borne pe care daca le treci si ai minim 2 figurine din acel animal, o sa primesti un puiut pe care imediat il asezi pe un tile, fiind mai aproape sa il completezi. Jocul se incheie si este castigat de catre jucatorul care reuseste sa fie mai eficient si sa umple primul toata plansa cu piese de tetris.

Image

Ah, si era sa uit, ca mereu cand termini de umplut cu animalute un tile din ala de tetris, pastrezi in rezerva o figurina, restul le arunci in cutie si imediat iei ca bonus una dintre formele limitate care exista undeva asezate intr-un display, care o sa te ajute sa umpli mai rapid plansa. Jocul in sine nu e rau deloc, dar nu e nici WOW. E si cam fiddly, cu acele figurine pe care le tot ighesui pe acolo si mai dai peste ele, le mai darami fara sa vrei, ia-le pune-le la loc si tot asa. Este peste Indian Summer si poate o idee mai slabut decat Cottage Garden, dar mult sub Patchwork dpmdv. Nu stiu daca l-as mai rejuca, nu pare genul meu, dar daca va ajunge vreodata la mine in colectie, probabil familia l-ar cere si atunci nu as spune nu.
Nota 7 pentru ca e "cute" dar parca nu are acel ceva care sa strige imediat: "Hai sa mai jucam o partida!". O data la cateva luni, e ok... (Multumesc Bogdan pentru oportunitatea de a-l incerca)

Image

User avatar
Corwin
King Meeple
King Meeple
Posts: 2115
Joined: 23 Nov 2012, 15:04
Custom Rank: Terraformer
Location: Cluj-Napoca

Re: Tetris cu flamingo

Post: # 135926Post Corwin
16 Aug 2023, 10:20

Ouch, pusul animalelor înțeleg cum poate fi enervant. Până la urma pare o copie mai nereușită de Barenpark, deși nici ăla nu pot spune că e foarte pe gustul meu.
BGG: Colectie | Jucate | Vreau sa incerc | Wishlist
Joc online pe Yucata și Board Game Arena.

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”