Haihui prin lume

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 1304
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Haihui prin lume

Post: # 137227Post rabesandratana
10 Dec 2023, 15:01

Image

Trekking the World
(5 partide in 3 jucatori)

Un joc aparut in 2020 despre care trebuie sa marturisesc faptul ca imi scapase din radar. Si probabil ca si multora dintre voi, tinand cont de numarul imens de aparitii anuale. Ceea ce nu ma asteptam, era simplitatea acestui joc combinata cu sentimentul captivant al fiecarei ture de a planifica mutarile si indeplinirea obiectivelor. Trekking the World este un joc ce se incadreaza perfect in categoria jocurilor de familie gen Ticket to Ride, in care iei carti dintre cele etalate si apoi incerci sa le joci in cea mai eficienta combinatie posibila.

Image

Vine cu o plansa cu harta lumii plina de locuri superbe pe care sa le vizitam. Plansa aduce putin aminte chiar de cea din Pandemic, dar mai mare si mai stilizata. Cartile cu obiective sunt absolut superbe si te invita sa iti clatesti privirea in artwork-ul incredibl, de fiecare data cand ai ocazia.
Dar cum se joaca? Pai, simplu ca buna ziua! In runda ta, alegi sa joci una sau mai multe dintre cartile din mana ta, iar ele au culori/iconite si cifre. Cartile sunt multi-use, ceea ce inseamna ca pentru a ne muta dintr-o locatie in alta, trebuie sa decartam o suma egala cu cate orase vrem sa strabatem. Daca ai ajuns in orasul dorit, poti sa indeplinesti unul dintre obiectivele etalate, iar pentru asta nu ne mai pasa de cifre, ci doar de iconitele cerute. Decartezi acele carti fiind in locatia respectiva si iei cartea obiectiv si punctele.
Daca nu ai indeplinit vreun obiectiv, la final de tura tragi si carti colorate. De fiecare data cand iti termini mutarea pe un spatiu unde se afla un cub, il colectezi si il pui in plansa ta tip valiza. Cand ai strans o coloana cu cate un cub din fiecare culoare, iei punctele aferente. Cu cat ai cules mai multe, cu atat punctele la final o sa fie mai importante, ajungand chiar pana la 25 puncte. La final, aduni bonusul valizei plus ceea ce ai strans din obiectivele vizitate si acela e castigatorul. Exista si alte mici reguli si carti care adauga mereu ceva in plus jocului, dar nu va mai plictisesc cu ele.

Image

Concluzie
Prima partida poate fi usor neaccesibila pentru jucatorii noi, neinitiati in a juca jocuri prea des, dar spre final, totul prinde contur si deja partida a doua devine un succes. E nevoie sa le explici de mai multe ori ca acele carti poti fi folosite fie pentru mutari, fie pt obiective, sau sa se obisnuiasca putin cu plansa si mutarile, ori folosirea aeroportului care te lasa sa zbori oriunde.
Cu o plansa ce iti aduce aminte de Pandemic si ceva similaritati cu Ticket to Ride mecanica de set collection a cartilor, plus actiuni simple de mutare din loc in loc, asigura o reteta care e greu sa nu aiba succes pentru un joc de tip family. Plus ca mai vine si cu niste componente excelente si o grafica superba. Asa ca momentan, Trekking the World a reusit sa inlocuiasca Ticket to Ride pentru noi, atunci cand vine vorba sa ne adunam in familie si sa jucam ceva simplu dar bun. Singurele contraargumente, ar fi pretul piperat si faptul ca ar fi putut folosi ceva tokens colorate in locul cuburilor. Recomand cu incredere, in special de la partida a doua incolo. Nota 9.5

Image

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”