In cautarea dinozaurilor disparuti...prin sac

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 1320
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

In cautarea dinozaurilor disparuti...prin sac

Post: # 138040Post rabesandratana
23 Feb 2024, 15:47

Image

Draftosaurus (1 partida in 2 jucatori):

Poate ca nu e ideal sa joci drafting in doi , dar jocul asta a mers. Si nu, nu e un joc doar pentru doi jucatori, dar noi asa l-am jucat. Cutia e mica, e vibranta, componentele atragatoare iar jocul e indeajuns de scurt incat sa fie un filler.

Image

Ce facem mai exact in jocul asta?
Extragem niste dinozauri colorati din lemn dintr-un saculet si ii tinem ascunsi in palma incercand sa oprim unul si apoi pasam ceea ce a ramas urmatorului jucator, iar el ne va pasa noua gramajoara de 4 dinozauri ramasi, pentru ca extragem 6 la inceput. Dinozaurii opriti, trebui sa ii asezam fiecare pe plansa noastra, jucatorul activ putand sa il puna oriunde vrea el pe un spatiu, dar ceilalti avand restrictia dictata de aruncarea unui zar, care o sa spuna ca nu poti pune decat in zonele cu padure, de exemplu.
Iar fiecare spatiu de pe plansa, va puncta diferit la final de joc, pe baza de set collection. Unul iti da puncte daca ai dinozauri multi identici, altul sa ai in acel loc doar diferiti, in altul sa ai cupluri de dinozauri, etc.

Concluzie:
La inceput am avut temerea ca draftingul din sac a unor obiecte de forme diferite sa nu influenteze ceea ce incerci sa iei de acolo. Una e sa extragi din sac bile colorate, sperand sa prinzi o anumita culoare si alta e sa extragi dinozauri care toti au forme diferite si teoretic sunt relativ usor de diferentiat. Insa tactil, acest lucru nu a fost usor de recunoscut, asta insemnand sa nu stai "o ora" cu mainile in sac incercand sa gasesti in mormanul de componente, exact dinozaurul ala cu coada mai lunga.
Mi s-a parut fun si l-as mai juca. Este un family game usurel care poate fi jucat si cu/de copii fara probleme. Poate o sa il si adaug si eu in colectia mea, daca se va ivi candva ocazia. O sa ii acord nota 7.5 acestui joc. (Multumesc Bogdan pentru oportunitatea de a-l incerca!)

Image

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”