Cand cresti intr-o runda cat altii intr-un an!

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
rabesandratana
King Meeple
King Meeple

Cand cresti intr-o runda cat altii intr-un an!

19 Jun 2024, 21:12

Image

Bad Company, un joc de tip bingo, in care jucatorul activ da cu zarul si toti activeaza cate ceva pe plansa lor. Tematica e una putin ciudata, pentru ca suntem raufacatori, avand o banda de 11 indivizi, care trebuie ca pana la final de joc sa dea cat mai multe spargeri, sa incerce sa scape pe sosea de urmele politiei, sau sa recruteze si mai multi raufacatori.
Scopul jocului e sa indeplinim cat mai multe carti, care reprezinta obiective cu lucruri pe care trebuie sa le furam (bijuterii, tablouri, bani). De fiecare data cand esti jucatorul activ, arunci cu 4 zaruri si le grupezi in 2 perechi. Tu ai voie sa activezi cele doua cifre formate, ceilalti jucatori aleg doar o cifra din cele doua. In general, a activa o cifra inseamna sa te uiti in banda celor 11 hoti pe care ii ai si sa pimesti o iconita pe care o s-o bifezi pe una dintre cartile tale. La final de runda ai voie sa si cumperi un nou raufacator, ceea ce va ajuta sa primesti cate 2 bife cand acel numar se va activa pe viitor. Interesant este ca aceasta actiune inseamna sa iei inca o carte pe care sa o asezi pe plansa proprie, iar cartile sunt desenate in asa fel incat de fiecare data oamenii tai devin din ce in ce mai inalti. De fapt toata grafica este caricaturizata, pentru ca dat fiind faptul ca tematica nu e prea family friendly, jocul nu trebuie luat prea in serios.

Image

Per total, grafica e una placuta, iconitele usor de inteles, calitatea componentelor decenta, doar zarurile fiind o problema, cel putin in varianta mea, fiind galbene cu buline albe, in loc sa fie negre, pentru a distinge usor ce numar ai aruncat. Nu e problema foarte mare, noi folosind altele. Cutia e si ea cam mare, ca de obicei pentru aceste jocuri family.

Concluzie:
Fara sa stai prea mult pe ganduri, apare comparatia cu celelalte jocuri de acest gen, bingo cu zaruri : Machi Koro, Space Base sau My Farm Shop. Cred ca mai sunt vreo 2-3 din aceasta categorie, mai putin cunoscute, dar eu doar pe acestea 4 le-am jucat, si pot spune ca pe Bad Company l-as plasa pe locul 2. E un joc bun de familie, e tematic si nu are doar niste imagini "lipite" de niste mecanisme, urmarirea de pe sosea cu masina de politie e si ea palpitanta, iar faptul ca in runda celorlalti primesti si tu cate o activare, te face sa fii atent pe tot parcursul partidei si sa te intereseze si ce se intampla in joc cand nu esti tu la rand. Daca ti-au displacut complet celelalte jocuri pe care le-am amintit, posibil sa iti displaca si acesta, daca nu, atunci e posibil sa fie o alegere numai buna. Eu o sa ii acord nota 8.2 si va lua un loc in colectia mea.

Image

VZQ
King Meeple
King Meeple

Re: Cand cresti intr-o runda cat altii intr-un an!

20 Jun 2024, 10:27

De data asta suntem pe aceeasi lungime de unda :)

Jocul este un Space Base simplificat, dar mai tematic. In cazul asta "simti" cursa (track-ul cu masini ajuta mult), pe cand in SB nu simti ca faci "combinatii" in spatiu, este abstract rau. Dar, pentru mine, ramane numarul 1. Sa speram ca Bad Company va beneficia de extensii, momentan jocul este un pic limitat - un joc mic, intr-o cutie mare.

PS: eu as fi modificat un pic plansa de recrutare, as fi ramificat-o cu niste track-uri secundare....dar probabil ca nu s-a dorit sa se iasa din nisa "family friendly"...
Last edited by VZQ on 20 Jun 2024, 10:30, edited 1 time in total.

rabesandratana
King Meeple
King Meeple

20 Jun 2024, 10:30

VZQ wrote:
20 Jun 2024, 10:27
De data asta suntem pe aceeasi lungime de unda :)

Jocul este un Space Base simplificat, dar mai tematic. In cazul asta "simti" cursa (track-ul cu masini ajuta mult), pe cand in SB nu simti ca faci "combinatii" in spatiu, este abstract rau. Dar, pentru mine, ramane numarul 1. Sa speram ca Bad Company va beneficia de extensii, momentan jocul este un pic limitat - un joc mic, intr-o cutie mare.
Da, aici suntem, dar cu Space Base nu cred :lol: . O sa scriu pareri si despre ala in curand :D

VZQ
King Meeple
King Meeple

20 Jun 2024, 10:34

rabesandratana wrote:
20 Jun 2024, 10:30
Da, aici suntem, dar cu Space Base nu cred :lol: . O sa scriu pareri si despre ala in curand :D
La noi Machi Koro a fost dezastru, iar Bad Company a trecut testul fix datorita impresiei placute facuta de Space Base. Nu zic ca SB nu are "bubele" lui, dar este un joc mult mai bun decat ma asteptam (incerc sa ma tin departe de jocurile hype-uite de DT).

Shaikan
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dark Lord @ Natiunea Jucatoare

20 Jun 2024, 23:43

Interesant, l-as incerca cand o sa am ocazia, nu am jucat niciunul din cele mentionate mai sus, dar de My Farm Shop auzisem, laudat mult de Actualol

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”