(3 partide jucate)
E plin de jocuri cu natura! Abunda atat de mult, incat parca mi s-a luat de ele doar cand vad ca mai apare unu cu paduri, vai, dealuri, munti, raul, ramurica!
Am ezitat sa sar si sa apas "Cumpara" cand era mare hype cu acest joc si vreo 2 ani mai tarziu, am ales sa iau versiunea Dartmoor, care e acelasi joc cu alta coperta si "3 surcele" adaugate in plus in cutie.
Ce faci in acest joc?
Joci carti cu paduri si apoi ai carti multi-use pe care le atasezi copacului respectiv. Adica, poti pune o pasare in partea de sus, sau mai stiu eu ce planta in partea de jos, un iepure in lateral stanga, alta aratare in lateral dreapta, totul in cinstea punctelor si a mecanismului de set-collection. Dar ca sa joci carti, trebuie sa decartezi alte carti! Stai! Unde am mai vazut eu mecanismul asta? Ah, in San Juan, jocul ala elegant care e o reimplementare a unui alt mega-joc, Puerto Rico.

Concluzie:
Forest Shuffle a fost pentru mine jocul ala care doar mi-a adus aminte de cat de bun e San Juan si ce chef as avea sa il rejoc. In rest, nimic nou sub soare! Doar o copie dpdv al graficii al lui Meadow sau al altor 100 de jocuri cu natura (strict la grafica ma refer aici) + o copie de San Juan dar mai incalcita cu atatea iconite si multi-use care in general imi place mult ca mecanism, dar aici parca mi-a stat in cale vizual, poate cartile prea incarcate, nu stiu exact, dar nu mi-a facut placere sa il joc prea mult. Deja a doua partida parca simteam ca vreau sa termin mai repede jocul sa scap si a treia a fost mai mult sa incerc o strategie care mi s-a parut ca o sa imi dea o gramada de puncte si chiar asa a si fost.
Per total, nu spun ca e un joc rau, doar ca pentru cei care au prins vremurile de mult apuse cu un elegant San Juan, nu vad de ce as pune asta pe masa in dauna celui amintit. Fail pentru mine, desi pentru ceilalti cu siguranta e o mare scula.
Nota 6, e ok-ish dar nu as cere vreodata sa il joc, desi stiu ca e si engine builder si are combo-uri si e un joc "clever" pe care poate nu l-am inteles eu, "but I don't give a fuck!", pur si simplu nu mi-a inspirat nimic interesant de la inceput si l-am jucat mai mult pe pilot automat, incat sa nu spun ca n-am jucat si eu marele hit.