Video-review Roma
Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).
Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
-
suras333
Re: Video-review Roma
Grozav review-ul Adixor!
Cateva pareri constructive, din punctul meu de vedere:
1. "Nu o sa mai dau detalii" - ai repetat fraza de 2-3 ori. Cred ca nu mai are rost sa subliniezi asta, mai ales ca este o propozitie negativa - valabil in general.
2. Muzica din fundal mi s-a parut uneori cam tare si nu te intelegeai perfect.
3. Uneori ai explicat lucrurile in graba sau cel putin ai dat senzatia asta - nu e nevoie.
4. Fundalul cu siguranta trebuie "inveselit".
In rest felicitari, mi-a placut foarte mult!
Cateva pareri constructive, din punctul meu de vedere:
1. "Nu o sa mai dau detalii" - ai repetat fraza de 2-3 ori. Cred ca nu mai are rost sa subliniezi asta, mai ales ca este o propozitie negativa - valabil in general.
2. Muzica din fundal mi s-a parut uneori cam tare si nu te intelegeai perfect.
3. Uneori ai explicat lucrurile in graba sau cel putin ai dat senzatia asta - nu e nevoie.
4. Fundalul cu siguranta trebuie "inveselit".
In rest felicitari, mi-a placut foarte mult!
-
adixor
multumesc mult de observatii, de genul asta de observatii am nevoie, pentru ca (de exemplu referindu-ma la ticuri verbale) nu imi dau seama de ele singur.
posibil sa ma fi grabit pentru ca nu voiam sa dureze mult, dar erau multe de zis. ar trebui sa filtrez mai mult ce spun, dar cum a fost ad-hoc si neprogramat (nu as putea sa-mi programez ce sa zic decat in linii foarte mari) a iesit cum a iesit. ioana mi-a recomandat sa-mi aranjez cartile si explicatiile minutios dinainte, dar am observat ca nu-mi place sa fac asta si nu fac bine nimic din ce nu-mi place sa fac asa ca merg la instinct, o sa vedem daca e norocul incepatorului sau nu
posibil sa ma fi grabit pentru ca nu voiam sa dureze mult, dar erau multe de zis. ar trebui sa filtrez mai mult ce spun, dar cum a fost ad-hoc si neprogramat (nu as putea sa-mi programez ce sa zic decat in linii foarte mari) a iesit cum a iesit. ioana mi-a recomandat sa-mi aranjez cartile si explicatiile minutios dinainte, dar am observat ca nu-mi place sa fac asta si nu fac bine nimic din ce nu-mi place sa fac asa ca merg la instinct, o sa vedem daca e norocul incepatorului sau nu
- sebik80
- King Meeple

- Custom Rank: Just Muerte
Wow
Foarte tare adixor! Pentru mine conteaza foarte mult claritatea exprimarii (Scott fiind profesor universitar exceleaza din punctul asta de vedere) si in afara de cateva ezitari minore - excelent! Felicitari!! Eu am ascultat la casti si a fost oke sonorul! Muzica, fundal - pentru mine conteaza mai putin - ma intereseaza continutul, jocul! Sper sa nu ramana doar un teaser si sa mai repetei isprava si pe viitor! Apropo, primim si noi un hint ceva pentru episodul viitor? 
-
adixor
thanks! ma gandesc la pandemic sau dominion sau agricola. si eu sper sa nu ramana doar un teaser, feedbackul a fost overwhelming.
-
Ioana
Mi-a placut ca ai fost succint si n-ai prea intrat in detaliu cand ai prezentat componentele jocului.
Principalul "vinovat" esti tu, noi n-am facut decat sa te sustinem in realizarea acestui proiect minunat
Principalul "vinovat" esti tu, noi n-am facut decat sa te sustinem in realizarea acestui proiect minunat
- tasurinchi
- King Meeple

-
mezak
Foarte drăguț filmulețul! Felicitări!!!
E o problema cu focalizarea cărților, sunt momente când iți tremură mana și sunt momente când timpul de expunere a carții în fața obiectivului e prea mic.
Trebuie studiată un pic comportarea camerei când apropii cărți sau componente de ea.
În rest ce pot sa spun ..... vreau video la Agricola !!!!
E o problema cu focalizarea cărților, sunt momente când iți tremură mana și sunt momente când timpul de expunere a carții în fața obiectivului e prea mic.
Trebuie studiată un pic comportarea camerei când apropii cărți sau componente de ea.
În rest ce pot sa spun ..... vreau video la Agricola !!!!
-
adixor
-
criss
-
George
@Adixor cumva ai introdus mesaje subliminale in film? Nu stiu de ce dar o sa fie urmatorul joc pe care am sa il cumpar. Cu alte cuvinte foarte buna prezentarea si pe mine personal nu ma deranjeaza daca sunt prezentarile mai lungi. De asemenea pe viitor poate faci si niste documentare "How to play..." macar la jocuri mici care se pot juca in 2 jucatori si sa urmarim sesiuni de joc demonstrative cu explicatii.
Good job!
Good job!
-
adixor
thanks. nu, nu am introdus
) dar e un joc care-mi place foarte mult si la orice ora, si probabil am reusit sa transmit asta (am si zis ca de-asta l-am ales, ca putea vorbi la liber despre el mai usor). nu zic ca place tuturor, dar asta e parerea mea.
- alexddumitru
- King Meeple

- Custom Rank: Blogger@„Ce Jucăm?”
Am reusit sa vad si eu in sfarsit review-ul tau, adixor (nu ca l-as fi evitat, dar parca s-a terminat netul si acasa si la serviciu).
Nu pot sa zic decat: Supertare! Chiar ti-a iesit excelent din toate punctele de vedere (poate mai putin partea cu sunetul de care ti-a zis toata lumea). Mie ideea de a pune muzica mi s-a parut interesanta, dar nu mi se pare ca aduce mare lucru (in afara de unele probleme de suprapunere cu vocea ta). Cred ca nu era o problema sa faci mai mult montaj, adica in caz ca te-ai chinuit sa faci scene cat mai lungi, nu cred ca e nevoie sa o mai faci
Si acuma zic si eu ca @George: jocul asta a urcat (in primele 3) jocuri pe care mi le doresc. Ai facut review la un joc cum imi place mie: scurt, cu un nr mic de jucatori, usor, desi strategic.
Inca o data bravo!
Nu pot sa zic decat: Supertare! Chiar ti-a iesit excelent din toate punctele de vedere (poate mai putin partea cu sunetul de care ti-a zis toata lumea). Mie ideea de a pune muzica mi s-a parut interesanta, dar nu mi se pare ca aduce mare lucru (in afara de unele probleme de suprapunere cu vocea ta). Cred ca nu era o problema sa faci mai mult montaj, adica in caz ca te-ai chinuit sa faci scene cat mai lungi, nu cred ca e nevoie sa o mai faci
Si acuma zic si eu ca @George: jocul asta a urcat (in primele 3) jocuri pe care mi le doresc. Ai facut review la un joc cum imi place mie: scurt, cu un nr mic de jucatori, usor, desi strategic.
Inca o data bravo!
-
adixor
nu stiu daca o sa renunt la partea cu sunetul, eventual mai incet.. mi se pare asa gol un filmulet fara muzica..
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Wow. Am lipsit ceva vreme si vin ca sa gasesc bijuteria asta. Ce pot spune? Sper sa nu ramana in stadiu de "one-time project". Ti-a iesit foarte bine, foarte succint si la obiect. Nu stiu cum se aude (l-am ascultat in casti si e perf) muzica nu e deranjanta, probabil inainte de release trebuie testat pe mai multe platforme audio insa in casti se aude perfect. Singura chestie ep care as vrea sa o subliniez este prezentarea componentelor. Nu e nevoie sa dai detalii despre ele in raport cu jocul. Sau daca le dai, da pentru toate. Pentru ca incepi sa prezinti componente, si exact la mijloc, cand ajungi al zarul alb dai detalii despre ce face in joc. Dupa parerea mea, nu este necesar. Insa daca vrei sa dai detalii, da cateva detalii succinte despre fiecare componenta in parte referitor la rolul ei in joc.
Poti face 2 variante:
A) Acestea sunt componentele: Discuri, carti, zaruri de mai multe culori, bani si victry points
B) Avem 8 discuri care vor fi folosite pentru a separa jucatorii, 6 din ele cu fetele zarurilor si 2 cu puteri speciale (vom reveni mai tarziu asupra lor). Avem zaruri colorate (3 pt fiecare jucator) si un zar pentru rezolvarea bataliilor. Avem puncte de victorie (self-explanatory) si bani cu care vom cumpara carti. Si apoi avem cartile, bla bla bla...
De asemenea, incearca sa eviti folosirea de cuvinte din alte limbi, gen "setup-ul" jocului. Stiu ca e foarte dificil sa gasesti termeni echivalenti in romana, dar ar fi bine sa incerci constanta.
Oricum, chestii minore pe care le-am notat pe la a 6-a vizionare (cand chiar cautam nod in papura
). Nu cred k l ao prima vizionare cand interesul este asupra jocului si nu asupra filmuletului in sine se observa.
Un FELICITARI mare cat casa.
Poti face 2 variante:
A) Acestea sunt componentele: Discuri, carti, zaruri de mai multe culori, bani si victry points
B) Avem 8 discuri care vor fi folosite pentru a separa jucatorii, 6 din ele cu fetele zarurilor si 2 cu puteri speciale (vom reveni mai tarziu asupra lor). Avem zaruri colorate (3 pt fiecare jucator) si un zar pentru rezolvarea bataliilor. Avem puncte de victorie (self-explanatory) si bani cu care vom cumpara carti. Si apoi avem cartile, bla bla bla...
De asemenea, incearca sa eviti folosirea de cuvinte din alte limbi, gen "setup-ul" jocului. Stiu ca e foarte dificil sa gasesti termeni echivalenti in romana, dar ar fi bine sa incerci constanta.
Oricum, chestii minore pe care le-am notat pe la a 6-a vizionare (cand chiar cautam nod in papura
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
-
haretel
de acord cu tine, Adi, dar cand editezi filmuletele, poti sa ridici volumul canalului dialogului tau un picut
de ticuri verbale, exprimari etc nu cred ca tb sa vbim atat sau sa-ti faci griji pt ca o sa dispara cand o sa fii mai relaxat (dupa mai multe prezentari)
de ticuri verbale, exprimari etc nu cred ca tb sa vbim atat sau sa-ti faci griji pt ca o sa dispara cand o sa fii mai relaxat (dupa mai multe prezentari)
-
adixor
you're too kindMandrulDuce wrote:Wow. Am lipsit ceva vreme si vin ca sa gasesc bijuteria asta. Ce pot spune? Sper sa nu ramana in stadiu de "one-time project". Ti-a iesit foarte bine, foarte succint si la obiect. Nu stiu cum se aude (l-am ascultat in casti si e perf) muzica nu e deranjanta, probabil inainte de release trebuie testat pe mai multe platforme audio insa in casti se aude perfect. Singura chestie ep care as vrea sa o subliniez este prezentarea componentelor. Nu e nevoie sa dai detalii despre ele in raport cu jocul. Sau daca le dai, da pentru toate. Pentru ca incepi sa prezinti componente, si exact la mijloc, cand ajungi al zarul alb dai detalii despre ce face in joc. Dupa parerea mea, nu este necesar. Insa daca vrei sa dai detalii, da cateva detalii succinte despre fiecare componenta in parte referitor la rolul ei in joc.
Poti face 2 variante:
Oricum, chestii minore pe care le-am notat pe la a 6-a vizionare (cand chiar cautam nod in papura). Nu cred k l ao prima vizionare cand interesul este asupra jocului si nu asupra filmuletului in sine se observa.
din pacate in mod sigur nu voi scapa de cuvintele din limbi straine, cat timp le folosesc si in vorbirea de zi cu zi (apropos, aici am vrut sa scriu "day-by-day"
Apreciez ca l-ai urmarit des pentru feedback pentru ca ai adus cateva idei deosebite cum ar fi cele legate de prez. componentelor. Stii cum e cu prezentarea lor? mi se pare mereu ca trebuie sa am un carlig (na, in romaneste, in engleza e mai ok "hook"
chiar m-ati facut super curios sa mai incerc o data (dupa ce vin de la munte, agricola) sa vedem daca e norocul incepatorului sau/si faptul ca a fost un joc usor si foarte cunoscut.
- MandrulDuce
- King Meeple

- Custom Rank: Dungeon Master
Yep. Si mie imi place a doua varianta pentru un joc gen Roma. Asta e componenta asta e rolu (the "hook"). Dar nu merge l toate asa. Cu cat mai complex jocul, cu atat trebuie sa fii mai succint. Uite, sa luam ca ex BattleLore. BL are un regulamnt magistral. De ce? Pentru ca are scenario-book-ul care iti introduce gradual elemente in joc. Daca iei de la inceput si incepi sa prezinti toate genurile de token-uri, carti, piese, etc... e posibil sa pierzi imaginea de ansambu. Bombardezi privitorul cu multe informatii pe care nu stie sa le catalogheze si nu mai pricepe nimic.
Spre ex la BL, scott sau vasel (nu mai stiu care), fac prezentarea componentelor la modul: dolls (scott e
), lots of chips, terrain tiles and 2 decks of cards, the command deck and the lore deck. One is for giving orders to ur troops the other for magic. Dupa care trece la jocul in sine. Dk ar fi stat sa explice fetele zarurilor, chips-urile la ce folosesc, war concil-u samd... in descrierea componentelor, nu mai pricepeam nimic
La agricola de ex, nu o sa poti prezenta la componente toate tipurile de cuburi si rolul lor... din motivele descrise mai sus.
In fine, ne-am abatut de la ideea de baza. Nu poti stabili niste reguli clare. Trebuie luat fiecare review si tratat individual (in fct de tipul jocului, durata, complexitatea prezentarii etc...). U just have to know what ure doing... si se pare ca tu cam ai idee. Astept urm review.
Spre ex la BL, scott sau vasel (nu mai stiu care), fac prezentarea componentelor la modul: dolls (scott e
In fine, ne-am abatut de la ideea de baza. Nu poti stabili niste reguli clare. Trebuie luat fiecare review si tratat individual (in fct de tipul jocului, durata, complexitatea prezentarii etc...). U just have to know what ure doing... si se pare ca tu cam ai idee. Astept urm review.
Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!
-
adixor
corectMandrulDuce wrote:Yep. Si mie imi place a doua varianta pentru un joc gen Roma. Asta e componenta asta e rolu (the "hook"). Dar nu merge l toate asa. Cu cat mai complex jocul, cu atat trebuie sa fii mai succint. Uite, sa luam ca ex BattleLore. BL are un regulamnt magistral. De ce? Pentru ca are scenario-book-ul care iti introduce gradual elemente in joc. Daca iei de la inceput si incepi sa prezinti toate genurile de token-uri, carti, piese, etc... e posibil sa pierzi imaginea de ansambu. Bombardezi privitorul cu multe informatii pe care nu stie sa le catalogheze si nu mai pricepe nimic.
corectSpre ex la BL, scott sau vasel (nu mai stiu care), fac prezentarea componentelor la modul: dolls (scott e), lots of chips, terrain tiles and 2 decks of cards, the command deck and the lore deck. One is for giving orders to ur troops the other for magic. Dupa care trece la jocul in sine. Dk ar fi stat sa explice fetele zarurilor, chips-urile la ce folosesc, war concil-u samd... in descrierea componentelor, nu mai pricepeam nimic
La agricola de ex, nu o sa poti prezenta la componente toate tipurile de cuburi si rolul lor... din motivele descrise mai sus.
will beIn fine, ne-am abatut de la ideea de baza. Nu poti stabili niste reguli clare. Trebuie luat fiecare review si tratat individual (in fct de tipul jocului, durata, complexitatea prezentarii etc...). U just have to know what ure doing... si se pare ca tu cam ai idee. Astept urm review.