Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leop_A...bstractul

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
rabesandratana
King Meeple
King Meeple
Posts: 1304
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leop_A...bstractul

Post: # 131506Post rabesandratana
19 Aug 2022, 14:14

"Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leop_A...bstractul"

Image
(3 partide in 3 jucatori si una solo):

Vadoran Gardens, un joculet dragut, care iti ia privirea cu creatura flocoasa de pe coperta, de mai-mai ca iti vine sa il iei si sa il smotocesti de cat de simpatic e. Odata ce ai deschis insa cutia, ramai cu buza umflata, pentru ca totul se rezuma doar la niste carti cu multe patratele colorate, inserate pe alocuri mici desene cu animale dragalase, incluzand rar si "mogaldeatza" asta din imagine. Mie imi aduce aminte mai mult de grafica din jocul Kingdomino, dar varianta cu carti.
Image


Jocul e unul de tip drafting, in care isi ia fiecare pe rand cate o carte din market, iar mai apoi, trebuie sa construiesti una in propriul tablou/cale (sau cum vrei sa ii zici), in incercarea de a avea continuitate de culoare cat mai lunga. Cartile trebuie puse una dupa alta, liniar, putand sa suprapui anumite parti din carti, incat sa iti iasa planul. Mai exista si o alta exceptie, si anume, faptul ca in fiecare runda exista regula ca ai voie sa expui pe randul tau, doar carti care au o anumita iconita, iar iconita pentru runda urmatoare e si ea deja expusa, astfel incat trebuie sa iti planuiesti mereu si mutarea de runda urmatoare, iar ceea ce draftezi devine extrem de important, pentru a nu ajunge in imposibilitatea de a juca o carte intr-o anumita runda. Dupa cum se vede in poza de mai jos, cartile au iconite in partea de sus, si poti juca in acea runda doar pe cele care respecta semnul cerut.
Image



Scorul insa nu il poti face doar daca iti construiesti tu 1000 de spatii albastre (de apa), de exemplu, iar pentru a califica la scor o cale creata, ea trebuie sa aiba minim 4 desene (cu diverse animale, obiecte). Daca ai reusit asta, la final de joc o sa numeri cate 1 punct per fiecare spatiu din acea culoare, atata timp cat are continuitate. Unele desene au insa si ele obiectivele lor, ceea ce inseamna ca poti cauta animale sau obiecte pierdute si sa primesti mai apoi recompensa. Jocul vine si cu meepalsi custom pentru a marca acest lucru.
Image



Cateva puncte negative:
Dupa cum am spus si mai sus, faptul ca tematica este una complet lipita si maimutoiul ala nu are vreo legatura cu grafica de pe carti si restul jocului. Cumva te induce in eroare cutia, asteptand ceva extrem de atragator in interior, poate pe modelul Everdell de aratos, iar asta ar putea fi un mare minus si descuraja pe multi sa incerce jocul. Exista si acele restrictii pe care ti le dau cartile de runda, prin care nu poti plasa uneori exact cartea care ti se potrivea perfect in tabloul tau. Pentru unii poate fi un element de frustrare, jocul luand din libertatea ta de a te juca cu asezarea acelor carti.
Image



Concluzie:
Dar, una peste alta, pentru ca imi place acest sistem de suprapunere de carti si pentru ca l-am jucat imediat dupa Cafe (despre care am vorbit saptamana trecuta) si a reusit sa il bata rau pe acela, mergand pe aceeasi mecanica,dar si pentru ca vine intr-o cutie corect proportionata cu continutul, dar si pentru ca te tine in priza in fiecare runda, avand de planuit cartile draftate si ce s-ar potrivi mai bine, conform inconitei din acea runda, toate astea ii dau un aspect de puzzle relativ relaxant, dar interesant de rezolvat, rapid si cu o rejucabilitate decenta, incat sa devina un keeper. Nota 8.1


Image

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”