Napoleon's Triumph

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
criss

Napoleon's Triumph

Post: # 5299Post criss
01 Jul 2010, 19:06

Napoleon's Triumph (Simmons Games)
http://www.boardgamegeek.com/boardgame/ ... ns-triumph

Image

Este un joc tactic si strategic de razboi ce simuleaza in 2 sau 3 ore (depinde de scenariul ales) batalia de la Austerlitz, cunoscuta si sub numele de "Batalia celor trei imparati", in care Napoleon Bonaparte a zdrobit coalitia Austro-ruseasca.

Am ales sa scriu despre Napoleon's Triumph (NT) deoarece il consider cel mai bun joc de razboi publicat pina la data actuala. Incep prin a spune ca NT nu are nici carti de joc, nici zaruri. Este complet lipsit de factorul noroc. Jucatorii au libertatea unor generali adevarati. Va invinge jucatorul cu cel mai bun plan de joc, combinat cu manevre tactice inspirate. Este jocul care te face, pentru doua ore, sa te simti un general adevarat.

Componentele sunt exceptionale: tabla de tip "mounted" este o bijuterie in sine, 2 manuale identice (color) pentru fiecare jucator, unitati din lemn gata inscriptionate si monturi din metal pentru comandanti. Inclusiv piese de rezerva, in caz ca se pierd din unitatile originale. Singurul lucru care nu ma incanta este marimea fizica a tablei, o idee mai mica m-ar fi facut mai fericit. :)

Regulile, destul de complexe, combinate cu lipsa norocului, creeaza o simulare extrem de realista a unei batalii reale. Jocul este plin de tensiune si deciziile sunt grele. Fiecare joc testeaza din greu abilitatile celor doi combatanti. Singura necunoscuta in joc este reprezentata de acel "fog of war", jucatorul afla ce tip de unitati si ce forta au ele doar cind se angajeaza in lupta. Scorul se calculeaza elegant, in functie de dispunerea, forta si tipul unitatilor combatante. Rejucabiliatea, din cite am citit pe BGG este imensa. Este un joc care se invata treptat, in timp. Nimeni nu va deveni un general bun dupa doar citeva jocuri. Jucatori cu o mare experienta spun ca, dupa zeci sau sute de jocuri inca mai invata elemente de strategie si tactica la fiecare nou joc.

Nu voi intra in amanunte, nici nu voi descrie regulile de joc. Cine este interesat poate citi manualul online, pe pagina de web a firmei. De asemenea, jocul este disponibil de cumparat si in Romania.

Voi incheia prezentindu-va o sesiune completa intre doi jucatori cu experienta, cu comentariile lor - aceasta pagina "vorbeste" mai mult despre acest joc exceptional decit micul meu articol:
http://www.simmonsgames.com/strategy/Au ... zGame.html

[fin]

adixor

Re: Napoleon's Triumph

Post: # 5304Post adixor
01 Jul 2010, 20:52

wow.. asta da joc serios, mind-bending. multumim pentru review, ne mai deschide ochii si asupra jocurilor mai putin "mainstream" dar care merita jucate.

fixpix

Re: Napoleon's Triumph

Post: # 5310Post fixpix
01 Jul 2010, 21:45

Napoleon's Triumph se bazeaza pe alt joc, mult mai simplu, Bonaparte at Marengo, de acelasi autor. Sfatul meu e sa incepeti cu BaM, este accesibil: mai putine optiuni, mai putine reguli, harta mai mica, timp de joc redus, spre deosebire de NT, pe care nu-l vad jucat decit de cineva foarte pasionat de subiect.

Ioana

Re: Napoleon's Triumph

Post: # 5317Post Ioana
01 Jul 2010, 22:41

E un colos care arata foarte bine, un gamer's game in care investesti mult timp dar care pare sa-ti ofere satisfactii pe masura taliei sale.

User avatar
Indy
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 191
Joined: 24 Jan 2010, 19:26
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Napoleon's Triumph

Post: # 5320Post Indy
01 Jul 2010, 23:21

Un joc de razboi si strategie fara zaruri, s-ar putea sa ma intereseze si pe mine :D
Multumim pentru prezentare ;)

criss

Re: Napoleon's Triumph

Post: # 5341Post criss
02 Jul 2010, 13:04

fixpix wrote:Napoleon's Triumph se bazeaza pe alt joc, mult mai simplu, Bonaparte at Marengo, de acelasi autor. Sfatul meu e sa incepeti cu BaM, este accesibil: mai putine optiuni, mai putine reguli, harta mai mica, timp de joc redus, spre deosebire de NT, pe care nu-l vad jucat decit de cineva foarte pasionat de subiect.
Jocul Bonaparte at Marengo este "out of stock" si nu va mai fi retiparit (conform autorului). Tabla de joc a fost pusa gratuit pe BGG, cu permisiunea autorului, la fel si manualul. Toate unitatile si piesele necesare pentru a juca Bonaparte at Marengo sunt in cutia jocului Napoleon's Triumph.
Aici este harta (imbunatatita grafic) a jocului Bonaparte at Marengo pentru printare:
http://www.boardgamegeek.com/filepage/1 ... rected-pdf
("aruncati un ochi pe ea" ca merita! :))
Si aici gasiti manualul:
http://www.simmonsgames.com/products/Marengo/index.html
.


criss

Re: Napoleon's Triumph

Post: # 19596Post criss
14 Sep 2011, 14:22

The Spirit of Napoleon's Triumph:


Sesiune video completa:


Video tutorial despre cum se muta in NT:


NT Attack Summary v2:
http://www.boardgamegeek.com/filepage/2 ... -ver-2-pdf

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”