Rhino Hero - rinoceru' paianjen

Forum rules
Va rugam sa postati in aceasta sectiune doar articole tip review sau articole cu impresiile voastre despre un anumit joc (articole ce pot fi apoi bineinteles discutate in cadrul topicurilor respective).

Pentru discutiile generale necentrate pe ideea de "review" va invitam in forumul Discutii generale.
Post Reply
User avatar
VZQ
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 146
Joined: 07 Oct 2017, 22:20

Rhino Hero - rinoceru' paianjen

Post: # 83247Post VZQ
29 Oct 2017, 11:46

Image

CE SPUNE CUTIA?
Designer: Steven Strumpf & Scott Frisco
Grafica: Thies Schwarz
Publisher: Haba
Durata: 5-15 minute
Nr. jucatori / varsta: 2-5 / 5-99

Ajuta-l pe Eroul Rinocer in lupta cu raufacatorii!


CE ESTE IN CUTIE?
Image

1. 1 pion Rhino Hero.
Image

2. 1 carte baza (double sided).
Image

3. 28 carti pliabile "ziduri"
Image

4. 31 carti "acoperis"
Image

5. manual (EN/FR/GE/SP).
Image


CUM SE JOACA CHESTIA DIN CUTIE?
Fiecare jucator primeste un numar de carti acoperis (in functie de numarul de jucatori: 7 pentru 2P, 5 pentru +3P). Apoi se alege fata cartii baza (fie varianta mai usoara, fie cea "expert"), se pozitioneaza primii pereti conform indicatiilor de pe carte, iar jocul poate incepe (yup, atat de simplu)! Pe tura sa, fiecare jucator va construi un etaj(e), apoi in functie de indicatiile cartilor acoperis va muta micul rinocer si in fine, va plasa carti acoperis.
Jucatorul care darama turnul astfel format pierde; alternativ, jucatorul care reuseste sa pozitioneze toate cartile acoperis din mana, fara a demola "sandramaua", este declarat castigator. Sau (mai rar), toata lumea castiga, daca se plaseaza toate cartile acoperis!


2-3 VORBE "LA CALD"
"Rhino Hero" este un joc de dexteritate minunat prin simplitatea sa - si un copil de cativa ani pricepe imediat ce are de facut. Iar pe de alta parte, scoate la iveala copilul din tine, pentru ca este extrem de amuzant (mai ales jucat in grup mai mare). Este "harmless fun" si prinde extrem de bine atat la copii (Haba, duh!), cat si ca "beer and pretzels game" - are asadar o adresabilitate larga. Setup inexistent, ajunge pe masa intr-o clipita.


"LA BANI MARUNTI" (10+ partide)
Partea frumoasa este ca, desi extrem de simplu si minimalist in componente, "Rhino Hero" are o rejucabilitate extrem de mare (parerea mea), pentru ca este extrem de amuzant - eu unul nu am jucat pana acum vreo partida fara rasete. Este pur si simplu "stupidly good" - genul ala de distractie care functioneaza indiferent de numarul de jucatori, varsta, sau chiar locatie (numai aer conditionat/ventilator pornit sa nu fie in zona!). Nu ai nevoie de manual, cartile acoperis iti indica in mod clar ce ai de facut. Iar uneori, avantajele conferite de acestea se pot intoarce impotriva ta (cand turnul ajunge la o inaltime apreciabila si penduleaza ca la cutremur, nu prea iti vine sa joci imediat o noua tura). Pe de alta parte, este spectaculos d.p.d.v. vizual! Joc de copii, dar cand vezi ditamai turnul inaltat pe masa, iti starneste interestul.
Image
Asa cum am spus: recomandat de la nepotel, la bunicel. Merge in familie, la scoala, sau la bar cu prietenii (cutie mica, joc de buzunar). Te prinde din prima si te distrezi (ca adult) mai mult decat ai putea crede, asa ca-l vei juca o data, si inca o data si...si....tot asa...


CATE PARALE FACE?
La figurat: componente putine, dar de calitate. Si cu atentie la detalii: cartile zid sunt diverse, cu tot felul de personaje si mici detalii de decor; pionul este din lemn, imaginea este printata (nu sticker), cartile acoperis sunt groase, indicatiile de pe ele sunt clare. Absolut nimic de reprosat.
La propriu: ieftin tare. Sub 40 de lei (IMO unul din cele mai bune raporturi pret/calitate pentru un joc de gen). La Regat.


IN LOC DE "SI-AM INCALECAT PE-O SA..."
But wait, there's more! "Rhino Hero: Super Battle" - pentru epic gamerul din tine! Carti mai mari, care-ti dau posibilitatea de a construi cladiri multiple, cu ceva "cafting" on the side, pentru ca eroul nostru are concurenta! Si maimute!

GATA!

User avatar
rabesandratana
Wizard Meeple
Wizard Meeple
Posts: 276
Joined: 29 Jun 2017, 13:05
Location: Bucuresti

Re: Rhino Hero - rinoceru' paianjen

Post: # 83248Post rabesandratana
29 Oct 2017, 12:09

Oarecum asemanator cu Jenga.

User avatar
VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator
Posts: 2943
Joined: 16 Feb 2010, 19:00
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Rhino Hero - rinoceru' paianjen

Post: # 83249Post VickdaReaper
29 Oct 2017, 12:37

Inlocuitorul perfect pentru Jenga. Il pui pe masa imediat, il joci foarte repede si il strangi la fel de repede. Un deget mare mare sus.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

User avatar
VZQ
Chief Meeple
Chief Meeple
Posts: 146
Joined: 07 Oct 2017, 22:20

Re: Rhino Hero - rinoceru' paianjen

Post: # 83252Post VZQ
29 Oct 2017, 18:03

Jenga... um... inteleg paralela, dar sincer "Rhino Hero" se simte cu totul altfel (fresh) :) Pentru mine este un joc extrem de amuzant, perfect ca joc de familie (fata mea il iubeste si mereu trebuie sa verific daca pionul este in cutie, il "fura" - de drag, of fourse); Jenga nu-mi spune nimic. Pe de alta parte, elementele de dexteritate o ajuta sa-si "dea drumul la mana" (de regula are 2 maini stangi, ca mine, insa de cand a poposit rinoceru' la noi in casa, a capatat mai multa incredere de sine). Iar asta pentru mine conteaza mult ;)

Post Reply

Return to “Review-uri si impresii”