Sertarul cu pareri - Battlestar Galactica - DRAFT

tipuri de jocuri, recomandari, aranjarea soldateilor in cutii, filme in care apar boardgames sau ORICE altceva va trece prin cap si e legat de boardgaming
Locked
adixor

Sertarul cu pareri - Battlestar Galactica - DRAFT

02 Feb 2011, 15:54

.
.
.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Acest thread a fost finalizat. Revewiul rezultat a fost postat aici: [forum]viewtopic.php?f=73&t=1005[/forum]
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
.
.
.

Pana acum in seria Sertarul cu Pareri au fost analizate 12 jocuri! Review-urile le puteti gasi aici:

Seria Sertarul cu Pareri

Urmatorul joc pe care comunitatea noastra il va analiza este (drum rolls) .... Batlestar Galactica. Astfel, va rog sa adaugati timp de o saptamana comentariile voastre (maxim 1 rand per subiect!) pentru acest joc.

from http://www.boardgamegeek.com/image/354500

Reguli:
- la fiecare sectiune din cele de mai jos se admit pareri de maxim 1 rand, dar vor fi aprecitate cele mai succinte (dar totusi utile).
- NU se discuta celelalte pareri si chiar e recomandabil sa nu le cititi inainte de review-ul vostru
- recomand obiectivitate pe cat posibil si echilibru.
- puteti folosi in comentariile voastre, daca considerati necesar, evaluari de genul "low/medium/high" la diferite sectiuni dar nu vor fi agregate in vreun fel, notate sau altfel transpuse in note sau scoruri.
- puneti-va in locul celui ce cauta informatii despre un joc si ganditi-va ce informatii i-ar fi utile; intr-un rand incap muuulte informatii.

Sectiuni:
1. Componente
2. Regulament (claritate, complexitate)
3. Mecanica/Desfasurarea jocului
4. Complexitate / Fun Factor
5. Recomandat in (nr. jucatori) / Rejucabilitate
6. Pro
7. Contra
8. Alte observatii si consideratii

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
NOU

Incurajez toata lumea sa-si expuna parerea, fie ca l-ati jucat, fie ca doar l-ati vazut jucat - e important si acest aspect, cum se vede jocul de "afara". Pentru acest lucru am stabilit 4 nivele de "relevanta" in functie de numarul de jocuri jucate.

1. Nejucat
2. Partide la activ: 1-5
3. Partide la activ: 6+
4. Partide la activ: excesiv de multe :), experienta deosebita in jocul respectiv.

Culoarea de mai sus va fi folosita in cadrul numelui reviewer-ului (la sfarsitul randului sau). In plus opiniile vor fi sortate DESCRESCATOR dupa aceasta valoare (cele mai relevante intai, iar la egalitate sortate dupa data postarii). Oricare ar fi formatarea, opiniile fiecaruia conteaza!
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Odata adunata varianta finala, va fi adaugata ca si link la pagina Battlestar Galactica pe BoardGameGeek.

Bineinteles, nu in ultimul rand, have fun! Your move!

imba
King Meeple
King Meeple

Re: Sertarul cu pareri - Battlestar Galactica - DRAFT

02 Feb 2011, 18:18

Am jucat 1-5 partide (mai precis vreo 4)

1. Multe, foarte bune calitativ. Multe navute de plastic, dials pentru resurse, carti si carticele pentru tot felul de actiuni. Este destul de bine facuta conexiunea cu serialul dpdv grafic.
2. Jocul are un regulament care mi-a fost explicat si pe care l-am inteles destul de usor. Poate prima oara e mai greu, dar dupa aia, totul a facut "click" si pare intuitiv.
3. Mecanica se bazeaza pe diverse skillcheck-uri care trebuiesc trecute de jucatori, doar ca printre oameni exista si cyloni care incearca sa le saboteze.
4. Nu este un joc foarte complex, si este destul de amuzant si captivant. Nu prea e downtime, toti jucatorii participand la skill-checkuri.
5. Ca numar de jucatori, as recomanda sa fie cat mai mult. Cu cat mai multi cu atat mai bine(mai mult cyloni). Rejucabilitatea nu e o problema, rolurile si cartile de criza schimba mult jocul.
6. Pro: Cooperativ cu tradator, componente misto, bluffing.
7. Contra: Daca cineva nu e familiar cu jocul e posibil sa se strice nitel echilibru, mai ales daca e cylon.
8. Din punctul meu de vedere, extensiile par sa aduca multe chestii noi (componente + mecanici) si multa lume le apreciaza asa ca probabil sunt un must-buy.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

04 Feb 2011, 23:34

Am jucat doar 3 partide (dar daca vreti, mai joc inca 3 doar ca sa intru la categoria urmatoare :D).

1. Componente placute la atingere si la joc. Nu exceptionale, dar frumoase. Un plus pentru ilustratiile frumoase de pe "tablele" de jucator.
2. Regulile sunt tipice FFG. Paginile regulamentului sunt prea multe, dar macar iti explica cam tot ce ar trebui sa sti. Dupa o citire poti sa incepi sa joci jocul.
3. Joc cooperativ care poate avea doua tabere (oamenii si cylonn-ii). Se activeaza locatii (pentru anumite efecte) si se incearca depasirea unor situatii critice.
4. Nu este exagerat de complex. Are multe reguli, dar nu este sah. Este destul de amuzant. Nu te faci sa razi prin orice, dar situatile pot produce rasete.
5. Il recomand in numarul maxim de jucatori. Cu cat mai multi, cu atat mai multe sanse de ras. Este un joc intr-adevar rejucabil.
6. TRICIA HELFER !!! TRICIA HELFER !!! TRICIA HELFER !!! Si poate si niste Grace Park.. :D Este un joc care merita jucat. Altfel, vezi 8.
7. Nu prea sunt puncte slabe de evidentiat. Poate doar feeling-ul este diferit de cel lasat de serial. Si poate ca mai trebuiau niste poze cu Tricia Helfer. :lol:
8. Este cel mai frumos joc cooperativ pe care as putea sa-l recomand. Este tensionat, este rejucabil, este un joc pe care fiecare ar terbui sa-l incerce macar o data.
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

adixor

09 Feb 2011, 20:09

peste cateva ore se inchide acest ultim episod din seria "Sertarul cu Pareri" datorita audientei scazute. Daca mai sunt amatori care vor sa participe pe ultima suta de metri ar fi dragut.

imba
King Meeple
King Meeple

09 Feb 2011, 21:20

Ar fi trist sa se inchida, deoarece sunt sigur ca sunt multi care au jocul si care ar putea sa scrie ceva de el. Iar seria in sine mi s-a parut foarte folositoare pana acum.

VickdaReaper
Super Moderator
Super Moderator

09 Feb 2011, 23:09

Daca lumea nu vrea sa scrie, nu putem ca sa o fortam. In cel mai bun caz, putem sa propunem ceva mai interesant de dat cu parerea...
Pentru board games sunt fidel cum era Castro pentru Cuba...

Colectie

imba
King Meeple
King Meeple

09 Feb 2011, 23:22

Poate daca ii motivam cumva? Un clasament al celor mai contribuitori la reviewurile astea? 1VP in plus? Ceva? :-) Mituim poporul cu...televizorul?

adixor

09 Feb 2011, 23:34

daca nu e din pasiune sau orice alta automotivatie, nu are sens. ca orice contributie de pe forumul asta. Trebuie doar sa gasim o alta metoda de canaliza forta creatoare comuna care sunt sigur ca exista. Cum .. asta nu mai am idee :)

Rautz

10 Feb 2011, 01:35

Poate pur si simplu nu l-a jucat prea multa lume

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

10 Feb 2011, 05:34

Jucat de vreo 5 ori asa.

1. Componente super mega calitative (si destul de multicele).BSG e un joc tematic si componentele scot extraordinar de mult tema in evidenta.
2. Desf jocului e usoara. Regului multe insa dupa ce ai prins "the flow" totul pare foarte logic. Rulebook mai mult pt referinte decat pt invatare.
3. Fluid si simplu.Te muti, faci actiunea specifica locatiei(incercand sa fii cat mai util echipei), apoi tragi o carte descriind o criza ce trebuie depasita.
4. Complexitate mica-medie (in ciuda multelor reguli). Joc tematic, de echipa, tensionat, care face timpul sa zboare. Fun to play and very rewarding.
5. Minim 4, preferabil maxim. Rejucabilitate extrema.
6. Hidden traitor mechanic, tensiune mare, team-play is a MUST. Cel mai bun joc cooperativ si unul dintre cele mai bune jocuri la capitolul "feeling".
7. Jocul de baza si 2 extensii. Prea multe poze cu Gayus pe cutii. :) Prea putine cu Starbuck.
8. I can't recommend this game enough. Macar o data. Nu stiu ce fel de jucator cu fobie pt tema SF trebuie sa fii ca sa nu iti placa BSG.

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

adixor

10 Feb 2011, 08:18

@bahaus: s-a jucat (si l-am jucat) de mai multe ori la intalniri si pentru unii chiar este unul din jocurile preferate la intalniri (mandrul duce (thanks!), mezak, etc). Voi reveni si eu cu reviewul meu.

MandrulDuce
King Meeple
King Meeple
Custom Rank: Dungeon Master

10 Feb 2011, 10:37

Sorry pt intarziere, dar s-au deschis foarte multe topicuri la disc generale recent si pe acesta l-am ratat (donno how). Il vazusem doar pe cel la reteaua energetica si nu am jucat acel joc (tin minte k m-am si ofticat asa ca n-am si eu sa scriu la ceva). Si uite asa m-am gandit eu la o chestie: Nu s-ar putea face un newsletter pt membrii forumului? Ca avem si multi membri care nu prea intra pe forum si cand intra sunt multe multe topicuri si in functie de timp vor studia forumul mai mult sau mai putin. Un newsletter scurt de tot cateva poze, cateva extract-uri din topicuri ce ar putea prezenta interes ar fi interesante. Ma ofer chiar sa ma ocup impreuna cu cineva. Odata la 2 saptamani nu cred k ar fi foarte greu de facut :)

Never play cat and mouse games if you're a mouse.
Life, like all games, becomes fun when one realizes it's just a game!

adixor

10 Feb 2011, 11:33

ar fi perfect si e pe lista mea de todouri. Si sta si someaza acolo de vreo 2 luni dar sunt sanse 0 sa ma apuc de asa ceva. Daca e cineva interesat.... (daca sunt, o sa deschid si alt topic). Pana atunci am folosit facebook pentru anuntul threadurilor mai importante dar si asta e din ce in ce mai rar.

adixor

25 Feb 2011, 22:54

1. componente de top, marca FFG. Din pacate Basestar-urile sunt de carton, de-abia in extensia Pegasus devin de plastic. Miniaturi functionale.
2. Foarte bine pus la punct si cu multe exemple
3. Cooperativ cu tradator (unul din cele mai bune exemple din aceasta categ.). Oamenii incearca sa reziste / tradatorii + "jocul" incearca sa-i distruga
4. Multe reguli, nu deosebit de complex. Pentru fanii serialului excelent dar asta nu inseamna ca ceilalti nu vor fi impresionati. Atmosfera excelenta si f. tensionata mai ales in jumatatea a doua.
5. 4-6 jucatori best. Rejucabilitate enorma (multe personaje, mereu altceva de facut, multe si variate evenimente negative din partea "jocului")
6. Unul din cele mai bune jocuri din genul lui. Castigator "Joc Tematic" top forum. Jucatorii sunt implicati constant => downtime minim.
7. Cooperativ cu tradator => unele grupuri nu vor fi foarte incantate. Poate dura cam mult si sunt multe informatii de procesat cel putin in primele jocuri
8. Unul din cele mai bune jocuri ale mele. Atmosfera de la sfarsitul unui joc face toti banii: tensionata, imprevizibila. Partea politica este excelent zugravita.

(jucat de 20ori+)

la mult timp de la deschiderea threadului, il inchid pentru a genera ultimul articol Sertarul cu Pareri. Multumesc tuturor pentru timpul acordat.

Locked

Return to “Discutii generale”